گرد و غبار و بیآبی هم مانع پیشرفت علم در خوزستان نشد/ حمایت از پایاننامه کاربردی در پارک علم و فناوری خوزستان
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این شماره از پرونده علم و فناوری به وسعت ایران، به استانی تعلق دارد که در دوران دفاع مقدس، نام اکثر شهرهایش در عناوین خبری ذکر میشد و حالا هم بهواسطه گردوغبار و ریزگرد و کمآبی یک روز در میان تیتر اخبار رسانههاست.
خوزستان که در تاریخ، لقبی جز رشادت، دلیری و مقاومت ندارد توانسته در حوزه علم و فناوری هم سرآمد باشد. پارک علم و فناوری خوزستان بهعنوان متولی اصلی حمایت از فناوری در استان خوزستان، فعالیت رسمی خود را از خرداد ۸۸ با کسب مجوز از وزارت علوم تحقیقات و فناوری با عنوان پارک علم و فناوری خوزستان و زیرمجموعه دانشگاه شهید چمران اهواز آغاز کرد. این پارک در سال ۹۰ از دانشگاه شهید چمران اهواز مجزا و بهعنوان بالاترین نهاد حمایت از توسعه فناوری به ادامه فعالیت پرداخت.
پارک علم و فناوری خوزستان، بهمنظور دستیابی به جایگاه نخست اقتصاد دانشبنیان در غرب و جنوب غرب کشور، مأموریت خود را حمایت از تأسیس و توسعه شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و کمک به تجاریسازی یافتههای پژوهشی میداند. این پارک که پنج مرکز رشد و پنج کانون شکوفایی و خلاقیت دارد، توانست در سال ۹۲ ردیف بودجه ملی جداگانهای دریافت کند.
اهداف تعیینشده پارک علم و فناوری استان خوزستان در راستای تحقق چشمانداز ترسیمشده و مأموریت پارک شامل دستیابی به زیرساختهای مطلوب و جذاب برای پذیرش شرکتهای دانشبنیان داخلی و خارجی، کمک به توسعه تعامل سهجانبه دانشگاه، صنعت و جامعه از طریق افزایش حضور در صنعت، تجاریسازی دستاوردهای دانشبنیان دانشگاه و تقویت فرهنگ نوآوری جامعه، تحقق ارتباط مؤثر و همافزایی بین تمامی اجزای زنجیره ایده تا پدیده و خلق و توسعه فناوریهای نوین، مبتنی بر مزیتهای رقابتی منطقه و خلق مزیتهای جدید است.
کمک به توسعه تجارت بینالمللی با تأکید بر مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه خلیجفارس بهویژه کشور عراق، افزایش کارایی و اثربخشی پژوهش و فناوری استان تا حاصل شدن بهبود کیفیت زندگی مردم، ایجاد و گسترش جریان سیال دانش بین مراکز علمی و صنایع در جهت نوسازی علمی فناوری صنایع موجود از دیگر مأموریتهای پارک علم و فناوری خوزستان تعیینشده است.
حمایت از پایاننامههای کاربردی
بیتردید، تولیدات علمی دانشگاهی در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته که حاصل به ثمر رسیدن بخشی از سیاستها و برنامههای توسعه علمی کشور است، ولی آنچه میتواند این رشد را به توسعه پایدار برساند، بهکارگیری و تجاریسازی دستاوردهای علمی و دانشگاهی است.
پیشرفت و توسعه پایدار یک سازمان دانشمحور و افزایش اثربخشی فعالیتهای آن، به شناسایی نیازهای سازمانی نیاز دارد که در این راستا پارک علم و فناوری استان خوزستان، بهمنظور تحقق اهداف در نظر گرفتهشده در برنامه پنجم و ششم توسعه و باهدف جهتدهی فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه به سمت حل مشکلات حوزه فناوری و نوآوری، طرح حمایت از پایاننامه کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی دانشگاههای کشور را اجرا میکند.
پارک علم و فناوری خوزستان با اعتقاد به اهمیت توسعه علم و فناوری بهعنوان شرط بقای کشور در عرصههای ملی و بینالمللی گامهای اساسی برداشته که در این زمینه در بخش پژوهش و فناوری، جایگاه اول تولید و کاربرد فناوریهای نوین در سطح غرب و جنوب غرب کشور، در بخش صنعت جایگاه اول تربیت منابع انسانی کارآفرین و ایجاد مشاغل مولد متکی بر دانش سطح غرب و جنوب غرب کشور، در بخش تجارت و بازرگانی جایگاه اول مبادلات تجاری در منطقهی خوزستان و استانهای همجوار دستیافته است.
رسالت راهبردی پارک علم و فناوری خوزستان ارتقای سطح و کیفیت زندگی مردم با راهبرد افزایش اثربخشی کارایی پژوهش و فناوری است و برای تحقق این مهم با مأموریت استقرار نظام ملی نوآوری و توسعه فناوری از طریق مدیریت جریان دانش در میان عوامل مؤثر بر توسعه فناوری علاوه بر حمایت از فرایندهای اصلی توسعه فناوری از ایجاد و رشد مؤسسات فناور بهویژه در زمینه فناوریهای نوین و در راستای مزیتهای نسبی در محیط پارک حمایت میکند.
مشتریان پارک علم و فناوری خوزستان شامل شرکتهای فناور خصوصی، واحدهای تحقیق و توسعه وابسته به صنایع دولتی و غیردولتی، شرکتهای کوچک و متوسط ارائهدهنده محصول هستند.
در شماره بعدی از پرونده علم و فناوری به وسعت ایران، به دستاوردهای علمی استان خراسان میپردازیم.
انتهای پیام/ن
انتهای پیام/