دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 مرداد 1394 - 11:31
دبیر سمینار تازه‌های تشخیص و درمان ملانوم مطرح کرد

سهم 27 درصدی سرطان پوست در بین انواع سرطان‌ها

دبیر سمینار تازه‌های تشخیص و درمان ملانوم با بیان اینکه 27 درصد سرطان‌های ایران، سرطان‌های پوستی است، گفت: یکی از انواع سرطان‌های پوستی ملانوم نام دارد که قرار گرفتن در معرض نور خورشید، اشعه ماورا بنفش، استفاده نکردن از کرم‌های ضدآفتاب و برنزه کردن جزو عوامل خطر ابتلا به این سرطان محسوب می‌شوند.
کد خبر : 30618

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر فرشید فرهان در حاشیه سمینار تازه‌های تشخیص و درمان ملانوم گفت: سرطان‌های پوستی یکی از شایع‌ترین نوع سرطان است و در دنیا رتبه 6 را در مجموع سرطان‌ها به خود اختصاص داده است.


وی افزود: با توجه به آماری که در سال 1388 از سوی وزارت بهداشت منتشر شد، 27 درصد سرطان‌های ایران، سرطان‌های پوستی است.


این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی عنوان کرد: یکی از انواع سرطان‌های پوستی ملانوم نام دارد که متأسفانه شیوع این بیماری در سالیان اخیر افزایش‌ یافته است. این نوع سرطان در خانم‌های 25 تا 29 سال بیشتر مشاهده می‌شود.


عضو هیات‌ علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره علل ابتلا به «ملانوم» گفت: اصلی‌ترین عامل ابتلا به این بیماری پوستی اشعه ماورا بنفش خورشید است و قرار گرفتن طولانی‌مدت افراد در زیر نور مستقیم خورشید، می‌تواند باعث آفتاب‌ سوختگی و ابتلا به ملانوم ‌شود.


فرهان افزود: استفاده نکردن افراد از کرم ضدآفتاب و برنزه کردن پوست از دیگر عوامل ابتلا به ملانوم است.


دبیر سمینار تازه های تشخیص و درمان ملانوم در خصوص علائم این بیماری تصریح کرد: شروع این بیماری با به وجود آمدن خال‌های پوستی است اما هر خال پوستی ملانوم محسوب نمی‌شود. به وجود آمدن خال‌های سیاه‌ رنگ در سطح پوست صورت، بدن مردان و پاهای خانم‌ها، نداشتن حاشیه مشخص در خال، تغییر رنگ و رشد خال‌هایی که از قبل در بدن وجود داشته است، می‌تواند از علل این بیماری باشد.


وی افزود: ملانوم جزو سرطان‌های بدخیم 4 مرحله‌ای است که اگر در مراحل اولیه بیماری تشخیص داده شود، احتمال درمان آن زیاد است. نیمی از افرادی که بیماری آن‌ها در مرحله اول تشخیص داده می‌شود به‌ راحتی درمان می‌شوند و در صورت رسیدن بیماری به مرحله چهارم احتمال درمان فرد فقط 10 درصد است.


عضو هیات‌ علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در کشور ما برای تشخیص این بیماری هیچ محدودیتی وجود ندارد و از سال 1379 داروهای مهارکننده این بیماری وارد ایران شده است که در شناسایی و از بین بردن سلول‌های سرطانی در مرحله اول کمک زیادی به فرد بیمار می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب