روشهای مقابله با سارقان مأمورنما/ مأموران پلیس مکلف به ارائه کارت شناسایی خود هستند
رضا موذن در گفتگو با خبرنگار حوزه انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص روشهای مقابله با سارقان و شیادانی که در پوشش مأموران نیروی انتظامی، اقدام به اخاذی، سرقت یا زورگیری میکنند، گفت: مردم دقت داشته باشند که بدون احراز هویت، درب منازل و خودروها را بهروی فردی که خود را مأمور انتظامی معرفی میکند، باز نکنند و اجازه ندهند، هرکسی به حریم شخصی آنها وارد شود.
وی با تاکید بر اینکه مأموران نیروی انتظامی برای ورود به منزل باید حکم قضائی ارائه دهند، تاکید کرد: مأموران پلیس در ابتدا باید فرد را احراز هویت کرده و اولین درخواست آنها از فرد باید درخواست کارت شناسایی باشد. اگر فردی از شما، درخواست کیف پول یا سوئیچ خودرو را کرد، مراقب باشید.
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا با اشاره به اینکه مأموران پلیس، هیچ فردی را بهصورت پیاده به مقرهای انتظامی هدایت نمیکنند، گفت: در صورتیکه فرد مدعی از شما درخواست کرد تا پیاده همراه او بروید با رعایت ادب بخواهید صبر کند تا خودروی گشت کلانتری در محل حضور پیدا کند؛ اگر فرد واقعا مأمور نباشد، از این کار امتناع خواهد کرد.
موذن با اشاره به شگرد برخی مأمورنماها برای سرقت از افرادی که با وجه نقد از بانکها یا مراکز مالی خارج میشوند، توضیح داد: شهروندان پس از خروج از بانک یا موسسات مالی، در حالیکه مقدار زیادی پول نقد یا اسناد و اموال با ارزش بههمراه دارند، باید مراقب باشند؛ اگر پس از خروج از بانک یا موسسات مالی، شخصی با لباس مأمور نیروی انتظامی، اتهامی را به فرد وارد کرد یا خواستار توقف و بازرسی فرد شد، شهروندان باید بهدقت موارد ایمنی را رعایت کرده و حتماً کارت شناسایی مأمور را از وی مطالبه کنند.
وی اضافه کرد: در چنین مواردی، سارقان بهصورت باندی عمل کرده و با زاغزنی کسانی که پول یا اموال با ارزش بههمراه دارند، آنها را تعقیب کرده و در فرصت مناسبی با استفاده از لباس مأموران، قصد غافلگیری و سرقت از فرد را دارند.
معاون پلیس آگاهی ناجا، با تاکید مجدد برای درخواست کارت شناسایی در صورت مواجهه با مأموران پلیس تصریح کرد: در صورتیکه فرد مدعی در برابر درخواست شما مبنی بر ارائه کارت شناسایی، تحکم کرده یا برخورد لفظی شدیدی کرد، خونسردی خود را حفظ کنید و بر این حق قانونی خود پافشاری کنید.
موذن به شیوه دیگری از سرقت، توسط مأمور نماها، در سرقت خودرو اشاره کرد و گفت: در تخلفات رانندگی سبک، کارکنان نیروی انتظامی برای انتقال خودروی افراد به مراکز مورد نظر، خودرو را بههمراه خود فرد و یک مأمور پلیس منتقل میکنند؛ اگر فرد مدعی، دستور انتقال خودرو به پارکینگ، بدون حضور شما را صادر کرد، حتماً به مأمور بودن او شک کنید و اجازه ندهید خودروی شما را، بهتنهایی به پارکینگ انتقال دهد.
وی در خصوص بازرسی از منازل هم گفت: پلیس برای ورود به منازل باید حکم از مراجع قضائی داشته باشد و در هنگام بازرسی نیز، از صاحبخانه میخواهد تا در تمام مراحل بازرسی حضور داشته باشد و در پایان بازرسی، صورتجلسه تنظیمی را با ذکر جزئیات مبنی بر ساعت ورود، انجام بازرسی، ساعت اتمام بازرسی و نقاطی که مورد بازرسی قرار گرفته، به امضای صاحبخانه میرساند. اگر نیاز به ضبط اموال یا اجناسی در محل باشد، لیست این اموال، باید در صورتجلسه قید شود.
این مقام انتظامی تاکید کرد: اگر مأمور درخواست کرد تا بهتنهایی از اتاق یا بخشهایی از خانه، بازرسی کند، به مأمور بودن وی شک کنید؛ اگر بههر دلیلی به مأمور بودن افراد شک کردید، فوری با پلیس 110 تماس بگیرید.
موذن در پایان گفت: اگر با سارقانی مواجه شدید که توان مقابله با آنها را ندارید، حفظ جان مهمتر از حفظ اموال است؛ بنابراین از مقابله غیرضروری با آنها بپرهیزید و فوری با پلیس تماس بگیرید.
انتهای پیام/4009/
انتهای پیام/