نشانههای دولت خدمتگزار در کلام امام خمینی(ره)
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با توجه به نقش اساسی مردم در نهضت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی (ره) از ابتدای حرکت خویش علیه رژیم طاغوتی شاه همواره حضور مردم تاکید و بر نقش مردم ایمان و اعتقاد داشت و در پیامها و بیانات خود بارها بر آن اشاره مینمود.
ایشان چنین نگرش و با توجه به نقشی که برای مردم در پیروزی انقلاب قائل بود پس از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از وظایف مهم حکومت را خدمتگزاری و خدمترسانی به مردم به خصوص اقشار محروم و مستضعف جامعه بیان میکند و این مردم را شایسته هرگونه خدمات میداند.
بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، خدمت به مردم را تا جایی توصیه میکردند که مردم قانع شوند و تاکید امام در خدمت به مردم در حدی بود که لذت خدمتگزاری را به رهبری ترجیح میدادند و در یکی از بیاناتشان فرمودند: «اگر به من خدمتگزار بگویید بیشتر لذت میبرم تا اینکه رهبرم بخوانید.»
در همین زمینه و به بهانه آغاز هفته دولت به بخشی از بیانات امام خمینی(ره) درباره وظایف دولتمردان نسبت به خدمتگزاری مردم میپردازیم.
خدمت به مردم عبادتی بزرگ است
شما توجه داشته باشید، شمایی که خدمت به مستضعفین میکنید و شمایی که خدمت به جنگزدگان میکنید و امید است انشاءالله و هست اینطور که انگیزههای شما انگیزههای اسلامی ـ انسانی باشد. شما بدانید که در یک طاعت بزرگ هستید و همیشه به طاعت حق تعالی قیام کردهاید و ثواب عبادتهای پنجاه ـ شصت ساله دیگران است. (صحیفه امام جلد 15 صفحه 76)
خدمت به مردم موهبت و توفیق الهی است
خدمت به مردم در نظام اسلامی را نباید به عنوان یک امتیاز دنیایی دانست بلکه موهبت و توفیقی است الهی که برعهده مسئولین گذارده شده است و باید در شکرانه آن نعمت خدمت به خلق خدا نمایند. در شکرانه این نعمت خدمت به خلق بکنید و خدمت به احکام اسلام بکنید و برای اینهایی که اولیای ما هستند این پائین شهریها و این پابرهنهها به اصطلاح شما اینها ولی نعمت ما هستند. ما اگر تا آخر عمرمان به اینها خدمت کنیم نمیتوانیم از عهده خدمت اینها برآییم. خداوند به ما توفیق بدهد که یک خدمتگزاری برای اینها باشیم و به این نعمت موفق بشویم. (صحیفه نور جلد 15 صفحه 385)
خدمت به مردم، بزرگترین خدمت به اسلام است
با توجه به اینکه کشور ایران به عنوان یک کشور اسلامی است و اکثریت مردم مسلمان میباشند خدمت به این مردم بزرگترین خدمتها به اسلام است. (صحیفه نور جلد 17 صفحه 165)
انبیا خدمتگزار مردم بودند
انبیا خودشان را خدمتگزار میدانستند نه اینکه یک نبی خیال کند حکومت دارد به مردم حکومت در کار نبوده. اولیای بزرگ خدا انبیای بزرگ همین احساس را داشتند که اینها آمدند برای اینکه مردم را هدایت و ارشاد و خدمت کنند به آنها. شما هم احساس قلبی خودتان این مطلب باشد که واقعا ما آمدیم که به این مردم خدمت کنیم و این خدمت به مردم خدمت به خودمان است. (صحیفه نور جلد 15 صفحه 358)
دولت مثل یک پذر برای بچه دلسوز باشد
دولت واقعا باید با تمام قدرت آنطور که علی علیهالسلام برای محرومین دل میسوزاند این هم با تمام قدرت دل بسوزاند برای محرومین مثل یک پدری که بچههایش اگر گرسنه بمانند چطور با دل افسرده دنبال این میرود که آنها را سیر بکند. یک دولت تابع امیرالمومنین باید اینطور باشد. (صحیفه نور جلد 18 صفحه 158)
مسئولین مدیون مردمی هستند که با رشادت و فداکاری آنها را از زندان بیرون آوردند
متولیان امر در نظام اسلامی ایران باید بر این اعتقاد باشند که مقام و منصب آنها از سوی مردم به آنها واگذار شده و خود را مدیون مردمی بدانند که آنها را به سبب ایثار فداکاری و رشادت از حبسها و زندانها بیرون آوردند و در راس نظام قرار دادند. به پاس ارج نهادن به زحمات و مجاهدتهای آنها تمامی تلاشهای خود را در راه خدمت به مردم صرف نموده و خود را خادم آنها بدانند. این قلبهای صاف پاک مردم را نگه دارید. این کشاورزها و کارگرها و اینها بودند که شما را به استانداری رساندند والا شما را استاندار نمیکردند. آن چیزی که اساس است در این مملکت هم سیاست اقتضا میکند هم دیانت اقتضا میکند هم انصاف و وجدان اقتضا میکند این است که این خدمتگزارهایی که مجانی برای شما دارند خدمت میکنند و برای حکومت دارند خدمت میکنند اینها را ارجشان را بدانید. (صحیفه نور جلد 13 صفحه 385)
انتهای پیام/4071
انتهای پیام/