سلفیها تعریف زیبایی را تغییر میدهند
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از انگجت، ابزارهای گوشیهای هوشمند امروزی به گونهای طراحی شدهاند که پوست ما را مسطح و خوشرنگ، چشمهایمان را درست و فرم صورتمان را تغییر میدهند. به غیر از آن تعداد زیادی اپلیکیشن مثل اینستاگرام و اسنپچپ در دنیا وجود دارند که کار ویرایش روی عکس را انجام میدهند و چهرههایی از ما میسازند که گاهی زمین تا آسمان با خودمان فرق دارند. از همین رو کارشناسان معتقدند که این سلفیها تعریف ما را از زیبایی تغییر میدهند.
برخی از ابزارها فیلترهایی دارند که از صورت ما یک چهره خلاقانه میسازند و به طور مثال کاربر را به شکل خرگوش یا موش درمیآورند. برخی از آنها نیز درصد زیبایی دارند تا با سلیقه کاربرش، او را زیبا کند. با یک کشیدن ساده و سریع عکس به یک اپلیکیشن، میتوان تمام لکههای روی پوست را پاک کرد و فرم صورت را تغییر داد.
کارشناسان میگویند که متأسفانه برخی از فیلترهای این ابزارها، سعی میکنند صورت کاربران خود را جراحی پلاستیکی مجازی کنند و برخی از کاربران به دنبال چنین فیلترهایی هستند و در نتیجه آن، سازندگان اپلیکیشن هم به این سمت پیش میروند.
به گفته کارشناسان، همین گرایش به زیبایی دیجیتال موجب به وجود آمدن پدیدهای با نام «خودزشتپنداری اسنپچتی» شده است و پزشکان و روانشناسان به آن به عنوان شکلی از اختلالات ناهنجاری بدن نگاه میکنند.
بدیهی است همه کسانی که از این فیلتر استفاده میکنند از این شرایط رنج نمیبرند اما این موارد شواهدی هستند که نشان میدهند نرمافزارها آنطور که بیضرر به نظر میرسند، نیستند و میتوانند تأثیر منفی بر سلامت روان فرد داشته باشند.
معمولاً کسانی که خیلی زیاد از این نرمافزارها استفاده میکنند، دچار وسواس ذهنی میشوند و به سمت خودزشتپنداری پیش میروند و حتی ممکن است به فکر جراحی پلاستیک بیفتند.
تحقیقاتی که در گذشته به بررسی این موضوع پرداخته بود، بیان میکرد که کسانی که هر لحظه از خود عکس سلفی میگیرند و سعی میکنند آنها را ادیت کنند، استرس و اضطراب شدید پیدا میکنند.
انتهای پیام/4056
انتهای پیام/