کشف دوباره هشتمین عجایب مفقوده جهان
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس الرت، در تاریخ 10 ژوئن 1886 کوه تاراورا در بالای یکی از بزرگترین فورانهای آتشفشانی در نیوزیلند، مواد ذوب شدهاش را تا مسافت بسیار دوری پراکنده کرد و به کلی چشمانداز اطراف این منطقه را از بین برد. دانشمندان صدها سال فکر میکردند که این انفجار هشتمین شگفتی جهان را بلعیده و از بین برده است. این منطقه عجیب شامل تراسهای سفید و صورتی درخشانی بود که در نزدیکی سواحل دریاچه روتوماهانا در 10 کیلومتری جنوب غربی آتشفشان واقعا شده بود.
اخیراً دانشمندان دوباره شروع به کاوش کردند تا شاید بتوانند بقایای دفن شده این منطقه را از زیر مواد آتشفشانی بیرون بیاورند. آنها برای این کار از نقشهیابی دقیقی زیر آب استفاده کردند تا بتوانند حداقل قسمتهایی از تراسهای صورتی پایین دریاچه را بیایند. گفتنی است که روزی این تراسهای صورتی و سفید بزرگترین تشکیلات سیلیکایی روی زمین به شمار میآمدند. این تشکیلات طی سه روز پس از وقوع آتشفشان عظیم زیر آب دریاچه رفتند.
دانشمندان بعد از تحلیل داده های جمعآوری شده در پنج سال گذشته توانستند نقشهای از زیر سطح دریاچه تهیه کنند. علاوه بر این، با استفاده از تصاویر و نقشهها و ترکیب آنها با فناوریهای مدرن نقشه کف دریاچه را با جزئیات بسیار زیاد تهیه کردند.
یافته آنها نشان میدهد که حداقل بخشی از تراسهای صورتی هنوز در پایین دریاچه وجود دارند و برای این همه سال به فراموشی سپرده شدهاند.
انتهای پیام/4056/
انتهای پیام/