سیستم ثبت سیگنالهای عصبی از سطح مغز ساخته شد
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امیر مسعود سوداگر عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی اظهار کرد: «در اجرای این طرح تحقیقاتی یک سیستم ثبت هشت کاناله الکتروکورتیکوگرافیم برای برقراری ارتباط با سیستم عصبی طراحی و ساخته شد که از این فناوری میتوان برای ثبت فعالیتهای برون غشایی مغز استفاده کرد».
این محقق درباره اهداف اجرای این طرح پژوهشی گفت: «طراحی و ساخت سیستمی که بتواند برای ثبت سیگنالهای الکتروکورتیکوگرام مورد استفاده پژوهشگران علوم اعصاب قرار گیرد و نیز تربیت پژوهشگرانی برای نمونهسازی این نوع سامانهها در کشور دو هدف عمده از اجرای این طرح تحقیقاتی است».
سوداگر ادامه داد: «گروههای پژوهشی حوزه علوم اعصاب و علوم شناختی که به نحوی به آزمایشهای بالینی و رفتاری میپردازند از کاربران اصلی این سامانهها به شمار میآیند. نتایج اولیه اجرای این طرح تحقیقاتی با انجام آزمایش بر روی حیوانات آزمایشگاهی با موفقیت همراه بوده و تلاش میشود با انجام تغییراتی در سیستم، دامنه استفاده از آن در حوزههای پژوهشی علوم شناختی گسترش یابد».
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نقش ستاد علوم شناختی در فراهم آوردن بستر لازم برای شبکهسازی و برقراری ارتباط میان متخصصان در حوزههای مکمل علوم و فناوریهای شناختی را بسیار مهم و حیاتی دانست و ابراز کرد: «یکی از وجوه مهم این طرح، توسعه فناوری داخلی و بومیسازی آن در بعضی بخشهای سیستم ثبت سیگنالهای عصبی از سطح مغز بود که خوشبختانه با حمایتهای همه جانبه ستاد علوم شناختی نیز با موفقیت به انجام رسید».
وی همچنین با قدردانی از کمکهای علمی و فنی شماری از محققان و متخصصان در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برای طراحی، ساخت و آزمایش سیستم پوشیدنی/ نیمهکاشتنی الکتروکورتیکوگرافی برای ثبت سیگنالهای عصبی از سطح مغز، ابراز امیدواری کرد: «با معرفی طرحهای تحقیقاتی در حوزه علوم شناختی و آشنایی علاقهمندان با فعالیتهای علمی و پژوهشی اساتید و دانشپژوهان، زمینه برای گسترش فعالیتها در بخشهای توسعه فناوریها در حوزههای علوم شناختی هرچه بیشتر فراهم شود».
به گفته وی، با پیشرفت سریع علم میکروالکترونیک، امکان ساخت آرایههای میکروالکترود فراهم شد و محققان فعال در زمینههای مهندسی و پزشکی را بر آن داشت تا فعالیت خود برای درک سیستم عصبی در سطح سلول، در زمینههای تحریک سلولهای عصبی و همچنین ثبت فعالیت سیگنالهای عصبی را بیشتر کنند.
محقق توسعه علوم و فناوریها در حوزه علوم شناختی با بیان این که سیستم عصبی در میان بخشهای مختلف بدن انسان، از پیچیدهترین قسمتهای بدن به حساب میآید و به همین دلیل بیماریهای مرتبط با سیستم عصبی از سختترین درمانها محسوب میشود، یادآور شد سیستم ثبت فعالیتهای سیگنال عصبی، کمک فراوانی به محققان حوزه عصبشناسی در زمینه شناخت سیستم عصبی میکند.
انتهای پیام/4056
انتهای پیام/