دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مرداد 1397 - 09:00
تکرار/ گزارش آنا از ناآرامی‌های اخیر در برخی ورزشگاه‌ها؛

اوقات تلخی فوتبال و رسوایی تماشاگرنماها/ پشت پرده ناآرامی در برخی ورزشگاه‌ها چه بود؟

اتفاقات رخ‌داده در برخی ورزشگاه‌های فوتبال به اندازه‌ای تلخ و ناگوار بود که نه‌تنها فوتبالی‌ها بلکه کام مردم ایران را هم تلخ کرد و عده‌ای با هماهنگی عوامل بیرونی دست به اغتشاش زده و بر طبل رسوایی‌شان کوبیدند و دشمنان نیز فریاد خوشحالی سر دادند.
کد خبر : 303916

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، هفته دوم لیگ برتر جدا از نتایج به‌دست‌آمده، فوتبال ایران را برای چندمین بار سرافکنده کرد و در این آشفته‌بازار عده‌ای معاند و خارج‌نشین از آب گل‌آلود ماهی گرفته و بر طبل رسوایی‌شان کوبیدند و فریاد خوشحالی سر دادند.


ما اگر بخواهیم هم نمی‌شود از این فاجعه به‌راحتی بگذریم، فاجعه‌ای که نه‌تنها فوتبالی‌ها بلکه مردم غیور ایران را ناراحت کرد و دوباره والدینی که فرزندانشان را برای تماشای بازی تیم محبوبشان به ورزشگاه‌ها می‌فرستادند، به فکر فرو برد و از امنیت حاکم در برخی ورزشگاه‌ها وحشت‌زده کرد.


اتفاقات رخ‌داده در دو ورزشگاه غدیر و آزادی و صورت خونین برخی تماشاگران نشان داد که عوامل فرافوتبالی در چنین رخدادها و حوادثی نقش مهمی بازی می‌کند.


قضیه آنجا مشکوک می‌شود که این اتفاقات در شهرهایی رخ می‌دهد که آرام بوده‌اند و معلوم است که عده‌ای هماهنگ با عوامل بیرونی در حال تحریک تماشاگران و ایجاد اغتشاش در ورزشگاه‌ها هستند؛ نگرانی‌ها وقتی بیشتر می‌شود که این حوادث تلخ در ورزشگاه‌هایی رخ می‌دهد که با درگیری و اغتشاش بیگانه‌اند و تماشاگران فهیم و متشخصی دارند.



* تاریخچه ناآرامی در ورزشگاه‌های ایران


در زیر نگاهی می‌اندازیم به تاریخچه و سابقه ناآرامی‌ در برخی ورزشگاه‌های ایران


ورزشگاه آزادی:


با توجه به حضور پرتعداد نیروهای امنیتی تا قبل از بازی استقلال و تراکتورسازی کمتر شاهد درگیری فیزیکی در این ورزشگاه بودیم و حتی کوچک‌ترین درگیری هم توسط نیروهای امنیتی جمع می‌‌شد، در این ورزشگاه درگیری‌های کلامی و شعاری به‌وفور دیده می‌شود و ممکن است در بازی دربی هواداران سرخابی به جنگ لفظی شدید باهم دست بزنند اما تا پیش از بازی استقلال و تراکتورسازی خیلی شاهد درگیری‌های گسترده در این ورزشگاه نبوده‌ایم.


هفته دوم لیگ برتر سوای از نتایج به‌دست‌آمده، فوتبال ایران را برای چندمین بار سرافکنده کرد و در این آشفته‌بازار عده‌ای معاند و خارج‌نشین از آب گل‌آلود ماهی گرفته و بر طبل رسوایی‌شان کوبیدند و فریاد خوشحالی سر دادند

اما در بازی استقلال و تراکتورسازی درگیری هواداران دو تیم با جنگ لفظی و شعارهای تند آغاز شد و در ادامه به‌خصوص در اواسط نیمه نخست هواداران دو تیم به درگیری فیزیکی با یکدیگر پرداختند.


این پایان کار نبود و هواداران تراکتورسازی در اعتراض به کمبود جایگاهشان با نیروهای امنیتی درگیر شدند که با بلندگو هواداران دو تیم دعوت به آرامش شدند.


بازداشت 48 تن از هواداران تراکتورسازی توسط نیروهای پلیس حتی پای مسئولان باشگاه تراکتورسازی را به دادسرا باز کرد اما با تلاش مسئولان این باشگاه 48 هوادار این تیم در تاریخ 20 مردادماه آزاد شده و راهی تبریز شدند.


این اتفاقات عجیب و دلهره‌آور در حالی در ورزشگاه 100 هزار نفری آزادی افتاد که امید خانواده‌ها را برای حضور فرزندانشان در ورزشگاه‌ها برای فراموش کردن سختی و مشکلات به یأس تبدیل کرد.
یادگار امام تبریز:


در این ورزشگاه هم کمتر شاهد اتفاقات تلخ و درگیری فیزیکی بوده‌ایم و تنها شعار و جنگ لفظی بین طرفداران اتفاق افتاده است، شاید بدترین رخداد پرتاب برف توسط هواداران در فصل زمستان به سمت یکدیگر باشد.
تختی و الغدیر اهواز:


اگر بگوییم بدسابقه‌ترین ورزشگاه‌های ایران از حیث درگیری تماشاگران ورزشگاه‌های غدیر و تختی اهواز هستند، چیزی به‌گزاف نگفته‌ایم. اتفاقات ورزشگاه غدیر اهواز به‌خصوص وقتی تیم پرسپولیس به این شهر می‌رود، بیشتر می‌شود، عده‌ای چنین تحلیل می‌کنند که استقلال هواداران زیادی در اهواز دارد و پرسپولیس دارای تماشاگران کمتری است، اما درگیری بازی استقلال خوزستان و پرسپولیس را نمی‌توان به این عوامل ربط داد.


درگیری شدید هواداران پرسپولیس و استقلال خوزستان با شکستن صندلی و پرتاب آن به سوی یگان ویژه خاطره تلخی را در ذهن مردم ایران و به خصوص استان خوزستان ثبت کرد.

* تختی و فولادشهر اصفهان:


شاید تنها اتفاق تلخ رخ‌داده در این ورزشگاه مربوط به لیگ هفتم باشد که در جریان بازی پرسپولیس و سپاهان پرتاب نارنجک به سمت سکوها موجب شد سرباز احمدی یکی از چشمانش را از دست بدهد و این تلخ‌ترین اتفاقی بود که در این ورزشگاه رخ داد.


اما اکنون درگیری در این دو ورزشگاه خیلی کمتر شده، شاید دلیل آن افت سپاهان در چند سال گذشته باشد که هواداران تیفوسی این باشگاه چندان رغبتی به جنگ لفظی با تماشاگران استقلال و پرسپولیس را ندارند.
* بابل و قائم‌شهر:


تلخ‌ترین و بدترین اتفاق در ورزشگاه قائم‌شهر مربوط می‌شود به بازی تیم‌های نساجی قائم‌شهر و خونه به خونه بابل که به جنجال کشیده شد، به همین دلیل این بازی نیمه‌کاره ماند و در ادامه بازی را سه بر صفر به سود خونه به خونه بابل اعلام کردند؛ اما بعداً رأی به تکرار بازی صادر شد.
* اغتشاشگران برای ناآرامی در ورزشگاه‌ها پول گرفته بودند


معاون وزیر ورزش و جوانان در مراسم رونمایی از سند ثبت‌ جهانی چوگان در یونسکو در مورد اغتشاش‌هایی که در ورزشگاه‌ها در هفته سوم لیگ برتر رخ داد، گفت: ورزشگاه یک مکان امن است و نباید به دشمنان اجازه دهیم که از اغتشاش‌گران حمایت و آن‌ها را تحریک کنند.


محمدرضا داورزنی اضافه کرد: طبق اظهارات افراد دستگیرشده، آن‌ها پول گرفته‌اند تا در ورزشگاه اغتشاش ایجاد کنند، ما هم در وزارت ورزش این موضوع را رصد می‌کنیم و همه با هم تلاش می‌کنیم تا ورزشگاه‌ها برای تماشاگران محیط امنی باشد.
* ریشه اغتشاشات در برخی ورزشگاه‌ها ورزشی نبود


همچنین برای تحلیل بهتر این موضوع به سراغ عبدالحمید احمدی معاون فرهنگی وزیر ورزش و جوانان رفتیم تا نظر وی را در مورد اغتشاشات اخیر در برخی ورزشگاه‌ها بپرسیم.


احمدی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا درباره موضع وزارت ورزش و جوانان درباره اغتشاشات اخیر در ورزشگاه‌های لیگ برتر گفت: متأسفانه اتفاقاتی که در دو سه هفته اخیر رقابت‌های لیگ برتر رخ داد چهره فوتبال را زشت کرد، البته من منشأ این اتفاقات را ورزش نمی‌دانم، چراکه فوتبال سال‌هاست در کشور ما جریان دارد، طبیعی است برخی تیم‌ها محبوبیت بیشتری بین هواداران دارند و کُری‌خوانی بین آن‌ها زیاد است، اما برخی اتفاقاتی که در این مدت در ورزشگاه‌ها شاهد آن بودیم، ریشه در ورزش ندارد و کاملاً مشخص است عواملی به دنبال تحریک تماشاگران و ایجاد اغتشاش در ورزشگاه‌ها هستند.


محمدرضا داورزنی می‌گوید: طبق اظهارات افراد خاطی بازی استقلال و تراکتورسازی، آن‌ها پول گرفته‌اند تا در ورزشگاه اغتشاش ایجاد کنند، ما هم در وزارت ورزش این موضوع را رصد می‌کنیم و همه با هم تلاش می‌کنیم تا ورزشگاه‌ها برای تماشاگران محیط امنی باشد

وی ادامه داد: برخی سودجویان از احساسات تماشاگران و حساسیت آن‌ها نسبت به تیم‌های مورد نظرشان سوءاستفاده می‌کنند، البته وزارت ورزش و جوانان هم به‌دقت این اتفاقات را رصد کرد. ما در این مدت نشست‌های مدیریتی، اجرایی و کارشناسی لازم با حضور همه عوامل در بخش‌های مختلف برگزار کردیم و به امید خدا تدابیر لازم اتخاذ می‌شود.


معاون فرهنگی وزیر ورزش و جوانان در رابطه با عملکرد باشگاه‌ها در خصوص حضور هواداران در ورزشگاه‌ها اظهار کرد: ما از باشگاه‌ها انتظار داریم که هواداران خود را به طور کامل مدیریت کنند و مسئولیت حضور تماشاگرانشان را در مسابقه‌ها بر عهده بگیرند، ضمن اینکه از تماشاگران تقاضا داریم به منظور ایجاد فضای مطلوبی برای رشد فوتبال، باشگاه‌ها را یاری کنند. برد و باخت در فوتبال امری کاملاً طبیعی است و برای باشگاه‌ها و بازیکنان این موضوع پذیرفته شده است. این مسائل نباید باعث بروز یک سری اتفاقات و رفتارهایی شود که به اصل فوتبال و قداست ورزشگاه لطمه وارد کند. در این میان عواملی که به دنبال سوء‌استفاده از فضای ورزش و ورزشگاه‌ها هستند باید شناسایی شده و با آن‌ها برخورد شود.


احمدی در مورد عملکرد وزارت ورزش و جوانان در رابطه با جو متشنج ورزشگاه‌ها عنوان کرد: وزارت ورزش و جوانان به دنبال این است که رقابت‌های لیگ برتر در فضایی کاملاً مطلوب برگزار شود. اغتشاشاگران که فضای ورزشگاه را متشنج می‌کنند، هیچ‌کدام دوستدار ورزش و فوتبال نیستند. آن‌ها فقط به دنبال این هستند که شرایط در ورزشگاه‌ها به گونه‌ای شود که رقابت‌ها برگزار نشود یا تماشاگران در حین مسابقه حضور نداشته باشند که هیچ‌کدام به نفع ورزش ما نیست و ما هم به طور حتم اجازه چنین فضای به آنها نمی‌دهیم.
* آموزش کانون هواداران مهم‌ترین رکن برای فرهنگ‌سازی در ورزشگاه‌هاست


رئیس پیشین سازمان لیگ برتر و نایب رئیس اتحادیه باشگاه‌ها نیز در گفتگو با خبرنگار آنا با اشاره به حوادث تلخ رخ‌داده در ورزشگاه‌ها اظهار کرد: به نظرم مسئولیت ورزشگاه‌ها باید بر عهده باشگاه‌ها باشد و کانون هواداران نقش خیلی مهمی در نظم و امنیت ورزشگاه‌ها دارند.
عزیزالله محمدی یادآور شد: برای تحقق حرفه‌ای‌سازی و استانداردسازی ورزشگاه‌ها سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال باید جدی‌تر از قبل در این خصوص عمل کنند تا دیگر شاهد اغتشاش و ناآرامی در ورزشگاه‌ها نباشیم.



وی متذکر شد: عملکرد کانون هواداران باید شکل رسمی‌تری به خود بگیرد و برای هرکدام از اعضای این کانون پرونده تشکیل شود و عملکردشان زیر ذره‌بین باشد، در این راستا آموزش نقش بسیار مهمی خواهد داشت.


رئیس پیشین سازمان لیگ برتر افزود: همچنین شماره‌گذاری صندلی ورزشگاه‌ها برای ایجاد نظم و امنیت بسیار مهم و حیاتی است و به این شکل عوامل اغتشاشگر در ورزشگاه‌ها به‌راحتی شناسایی خواهند شد.
با تمام این اوصاف فرهنگ‌سازی در ورزشگاه‌ها از اوجب واجبات است و در این مورد نقش باشگاه‌ها، کانون هواداران و فدراسیون فوتبال پررنگ‌تر از همه است، به خصوص فدراسیون که متولی فوتبال است.


حساب هواداران فهیم و پرشور تیم‌های فوتبال را باید از برخی اغتشاشگر جدا کرد، هوادارانی که در سرما و گرما تنها به تشویق تیم خود پرداخته و از به کار بردن هرگونه الفاظ رکیک دوری می‌کنند.


با تمام این اوصاف فرهنگ‌سازی در ورزشگاه‌ها از اوجب واجبات است و در این مورد نقش باشگاه‌ها، کانون هواداران و فدراسیون فوتبال پررنگ‌تر از همه است، به‌خصوص فدراسیون که متولی فوتبال است

نمونه این فرهنگ را در بازی تیم‌های استقلال و پرسپولیس مقابل السد قطر دیدیم که با تمام جوسازی‌های صورت گرفته توسط سعودی‌ها و هم‌پیمانان‌شان فرهنگ بالای ایران و ایرانی را به تمام دنیا نشان دادند و علی‌رغم اینکه سعودی‌ها و برخی کشورهای عربی به دنبال بهانه برای مشکل‌تراشی علیه آبی‌های ایران بودند؛ اما هواداران فهیم و باشعور ایران ثابت کردند که فرهنگ بالای ایرانی‌ها در دنیا نظیر ندارد.


اغتشاشگرانی که به خیال خام خود دنبال بدنام کردن هواداران ایران بوده و با حمایت برخی عوامل بیرونی و خارج‌نشین دنبال ناآرامی در ورزشگاه‌ها هستند، در این مسیر بار دیگر ناکام ماندند و نتوانستند به اهداف شوم خود دست یابند.
انتهای پیام/4051/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب