دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مرداد 1397 - 18:52

تولید ربات برای جستجوی مستقیم حیات در سیارات دیگر

محققان ناسا تصمیم دارند رباتی بسازند که می‌توان آن را به تنهایی به سیارات فرستاد تا وجود حیات را به طور مستقیم بررسی کند.
کد خبر : 303437

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، هر چند سیاره‌نوردهای ناسا به دنبال نشانه‌هایی از حیات در خارج از زمین بوده‌اند، اما به طور مستقیم حیات را در این سیارات جستجو نکرده‌اند. در همین راستا ملیسا فلوید یکی از محققان مرکز فضایی گودارد ناسا مشغول ساخت دستگاهی است که این روند را تغییر دهد.


او در حال ساخت ابزاری است که نمونه‌های خاک و صخره‌ها را برای کشف شواهدی از وجود باکتری یا گونه دیگری از میکروارگانیسم‌های تک‌سلولی به نام «آرکئا» جستجو می‌کند. دانشمندان معتقدند این ارگانیسم‌ها نخستین موجوداتی هستند که در زمین پدیدار شدند. فلوید نیز مشغول بررسی این نظریه است که ایجاد حیات در سیارات دیگر شبیه زمین بوده است.


اما جستجوی مستقیم برای حیات در سیاره‌ای دیگر آسان نیست. مهم‌ترین چالش در این حوزه ساخت ماشین و پروتکلی است که بتواند به طور موثر آنچه دانشمندان در زمین انجام می‌دهند را در فضا تقلید کند.


فلوید معتقد است روشی به نام فلورسنت هیبریدی بهترین گزینه برای انجام این پروژه است.


در این روش محققان نمونه‌ای از ماده آزمایشی را روی اسلاید قرار می‌دهند، آن را فراوری می‌کنند تا سلول‌های ماده نفوذپذیر شود و پروب مولکولی را به آن اضافه می‌کنند که به توالی خاصی از DNA یا RNA در سلول می‌چسبد. در مرحله بعد نمونه داغ و زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود البته این موارد گام‌های اصلی این فرآیند هستند.


اگر چنین رباتی ساخته شود ناسا می‌تواند آن را به تنهایی یا به عنوان بخشی از یک سیاره‌نورد به ماه یا سیاره‌های منظومه شمسی بفرستد.


منبع: مهر


انتهای پیام/4021



انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته