دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 مرداد 1397 - 11:06
شرایط تیم فوتبال امید ایران در بازی‌های آسیایی 2018؛

امیدها به دنبال شگفتی در جاکارتا/ خاطرات خوش با کروات‌ها تکرار می‌شود؟

تیم فوتبال امید در حالی این روزها سخت مشغول آماده‌سازی برای حضور در بازی‌های آسیایی جاکارتا است و حالا با حضور زلاتکو کرانچار به دنبال جبران نتایج ضعیف دوره قبلی رقابت‌های آسیایی است.
کد خبر : 302786

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، شمارش معکوس برای بزرگترین آوردگاه آسیایی آغاز شده است، کمتر از هشت روز دیگر به آغاز بازی‌های آسیایی جاکارتا زمان باقی مانده و هجدهمین دوره بازی‌های آسیایی از 27 مردادماه آغاز می‌شود. برخی رشته‌ها همچون هندبال، واترپلو، بسکتبال و فوتبال چند روز قبل از افتتاحیه بازی‌ها کار خود را به صورت رسمی آغاز می‌کنند و تیم امید ایران به عنوان نخستین تیم اعزامی راهی جاکارتا می‌شود.


تاریخچه فوتبال در بازی‌های آسیایی جاکارتا


اگر به تاریخچه بازی‌های آسیایی نگاه کنیم فوتبال از همان نخستین دوره برگزاری این بازی‌ها در سال 1951 در هند جزء رشته‌های شرکت کننده بود که اتفاقا در اولین حضور در این بازی‌ها ملی‌‌پوشان فوتبال به مدال نقره هم رسیدند. تیم ملی فوتبال ایران در بازی‌های آسیایی 1966 در بانکوک باز هم به مدال نقره رسید. در سال 1970 که بازی‌های آسیایی باز هم در بانکوک برگزار شد فوتبال از کسب مدال باز ماند. در سال 1974 بازی‌های آسیایی به میزبانی ایران برگزار شد ملی‌پوشان فوتبال ما توانستند به مدال خوش رنگ طلا برسند.‌ در بین سال‌های 1982 و 1986 فوتبالیست‌های ما در مرحله یک چهارم نهایی حذف شدند اما در سال 1990 در جریان برگزاری بازی‌های آسیایی در پکن فوتبال ما به مدال طلا رسید.


آغاز تغییر سیاست در بازی‌های آسیایی


از اولین حضور فوتبال در بازی‌های آسیایی تا 1990 ماحصل کار ملی پوشان فوتبال ایران در این رقابت‌ها کسب دو مدال طلا و دو مدال نقره بود. پس از بازی‌های آسیایی پکن فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) تصمیم گرفت از سال 1994 که هیروشیمای ژاپن هم میزبان این رقابت‌ها بود، تیم‌های فوتبال جوانان زیر 23 سال هر کشور در بازی‌های آسیایی و حتی المپیکی به جای بزرگسالان حضور یابند.


با این تصمیم، تیم فوتبال امید در نخستین حضورش در بازی‌های آسیایی 1994 در ژاپن در جایگاه نهم قرار گرفت و از کسب مدال بازماند. اما در دومین حضور تیم امید در این بازی‌ها که به سال 1998 بر می‌گردد به مدال طلا رسید. درسال 2002 امیدهای ایران با هدایت برانکو ایوانکوویچ به دومین نشان زرین تیمی رسیدند و در چهارمین حضور خود در سال 2006 بازی‌های آسیایی دوحه قطر برنز کسب کردند. در سال 2010 بازی‌های آسیایی گوانگژو و همچنین سال 2014 بازی‌های آسیایی اینچئون تیم امید ایران نتوانست مقامی کسب کند. نتایجی که در بازی‌های آسیایی اینچئون کسب شد به قدری ضعیف بود که بعد از آن کمتر از ملی‌پوشان امید به تیم بزرگسالان راه پیدا کردند. تیم ملی امید در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ و در دور گروهی مقابل ویتنام شکست خورد و برابر قرقیزستان به تساوی رضایت داد و یکی از بدترین نتایج تاریخ برای امیدهای ایران به دست آمد.


ماحصل حضور تیم فوتبال امید در بازی‌های آسیایی در این 6 سال حضور کسب دو مدال طلا و یک برنز بوده است و حالا امسال در بازی‌های آسیایی 2018 این تیم با هدایت زلاتکو کرانچار مربی کرواتی به دنبال خلق شگفتی است تا ناکامی‌های دو دوره گذشته خود را جبران کند. حریفان امیدهای ایران در این دوره از رقابت‌ها عربستان، میانمار و کره شمالی است.


اسامی ملی‌پوشان اعزامی به بازی‌های آسیایی جاکارتا


حمیدرضا طاهرخانی (پرسپولیس)، رضا جعفری (سایپا)، مهران درخشان مهر (ذوب آهن)، علی طاهران (تراکتورسازی)، محمد خرم الحسینی (گسترش فولاد)، علی شجاعی و نیما میرزازاد (نساجی) و عارف غلامی (فصل گذشته سپاهان).


تیم ملی امید ایران یکی از پرافتخارترین تیم‌های حاضر در رقابت‌های فوتبال بازی‌های آسیایی است. این تیم حالا وظیفه دشواری برای رسیدن به قهرمانی در المپیک قاره‌ای را بر عهده دارد. هرچند که بارها اعضای کادر فنی از هدف اصلی که المپیک تابستانی 2020 توکیو است، صحبت می‌کنند اما به هر روی بازی‌های آسیایی هم قابل توجه و مهم است چرا که با کسب مدال، رنکینگ ورزش ایران در آسیا تغییر می‌کند. از همین روی همه متولیان ورزش کشور به این بازی‌ها و عملکرد ملی‌پوشان چشم دوخته‌اند تا از این آوردگاه آسیایی دست پر به ایران بازگردند.


کار دشوار شاگردان کرانچار در دور گروهی


نخستین دیدار تیم ملی امید در دور گروهی با عربستان خواهد بود، تیمی که یکی از قدرت‌های غرب آسیا محسوب می‌شود و از همین روی کار شاگردان کرانچار سخت و دشوار است. حریف بعد امیدهای ایران کره شمالی است، تیمی که در دور گذشته نایب قهرمان بوده و در دور دوم مقابل ایران قرار می‌گیرد. حریف سوم ایران هم تیم میانمار است. اگر ایران بتواند از گروهش صعود کند، با تیم‌های قدرتمندی همچون ژاپن، کره جنوبی، چین، ازبکستان، استرالیا،‌ برای رسیدن به مقام قهرمانی یا مدال نقره و برنز روبه‌رو خواهد شد.


برنامه ملی‌پوشان امید در بازی‌های آسیایی جاکارتا


چهارشنبه ۲۴ مرداد


*عربستان – ایران / ساعت ۱۳:۳۰


کره شمالی – میانمار / ساعت ۱۶:۳۰


جمعه ۲۶ مرداد


میانمار – عربستان / ساعت ۱۶:۳۰


*ایران – کره شمالی / ساعت ۱۳:۳۰


دوشنبه ۲۹ مرداد


*ایران – میانمار / ساعت ۱۳:۳۰


کره شمالی – عربستان / ساعت ۱۳:۳۰


مرحله یک هشتم نهایی از اول تا دوم شهریور، یک چهارم نهایی پنجم شهریور و نیمه نهایی چهارشنبه هفتم شهریور برگزار خواهد شد. بازی رده‌بندی و فینال، شنبه دهم شهریورماه برگزار می‌شود.


انتهای پیام/4060/4057


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب