مسافران تابستانی مراقب شگردهای کلاهبرداران سایبری باشند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی پلیس فتا، مهدی شکیب اظهار کرد: یکی از مواردی که میتواند هدف مجرمان سایبری برای انجام کلاهبرداری باشد، برپایی سایتها و تورهای گردشگری بوده که با توجه به افزایش تقاضای هموطنان، سودجویان سایبری سعی میکنند با استفاده از شیوههای مختلف روحی و روانی در قالب مهندسی اجتماعی، مسافران، گردشگران و توریستها را فریب داده و از آنان کلاهبرداری کنند.
این مقام مسئول از انتشار آگهیهای تبلیغاتی و جعلی در شبکههای اجتماعی به عنوان یکی از شگردهای مجرمان سایبری یاد کرد و گفت: بسیاری از آگهیهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی بیپایه و اساس بوده و تنها به دنبال کسب منافع مالی خود هستند و برای به دست آوردن پول بیشتر دست به هر کاری خواهند زد.
وی ادامه داد: مسافران و گردشگران باید مراقب سایتهای جعلی و فاقد مجوز باشند و برای ثبت نام به منابع معتبر و تایید شده از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراجعه کرده و از ثبت نام، ارائه اطلاعات و یا واریز وجه به حساب افرادی که در شبکههای اجتماعی اقدام به درج آگهی کردهاند، خودداری کنند.
این مقام مسئول افزود: در حال حاضر سایت https://www.ichto.ir/agency وابسته به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بهترین مرجع شناسایی آژانسهای مجاز است.
وی با اشاره به (T) نماد گفت: پس از نماد اعتماد الکترونیک یا اینماد که توسط وزارت صنعت، معدنو تجارت ایجاد شد، تینماد توسط سازمان گردشگری و میراث فرهنگی ایجاد شده است و سایتهای فعال در زمینه گردشگری موظف شدهاند که تی نماد دریافت کنند. هموطنان با مراجعه به سایت https://tnamad.ichto.ir میتوانند توضیحات تکمیلی در خصوص تورهای گردشگری و اطلاع از فعالیت آنها در فضای مجازی اطمینان پیدا کنند.
شکیب سرقت تجهیزات هوشمند را یکی دیگر از مهمترین دغدغههای مسافران برشمرد و افزود: یکی از مهمترین موضوعاتی که مسافران را تهدید میکند، سرقت و یا گم شدن تجهیزات هوشمندی است که حاوی اطلاعات مهم و خصوصی هستند.اطلاعاتی که افشای آنها میتواند خسارات جبران ناپذیری برای مسافران داشته باشد.
این مقام مسئول تصریح کرد: متاسفانه حافظههای تلفنهای همراه، گنجینهای ارزشمند از اطلاعات مختلف بوده و هموطنان عزیز بدون در نظر گرفتن خطرات موجود، این اطلاعات را همیشه و در محیط های مختلف با خود به همراه دارند.
شکیب در توصیه به هموطنان عزیز گفت: قبل از مسافرت اطلاعات مهم و شخصی خود را از حافظه دستگاههای همراه به حافظههای جانبی مثل فلش مموری، هارد اکسرنال، CD و DVD منتقل کرده و در مکان امنی نگهداری کنند.
وی انتخاب رمزهای عبور مناسب و قوی را برای تجهیزات دیجیتال لازم و ضروری دانست و گفت: انتخاب پسورد مناسب برای تجهیزات و ابزار هوشمند و تغییر دورهای آنها میتواند دسترسی افراد سودجو را به اطلاعات مهم را محدود کرده و زمینه افزایش امنیت کاربران را به همراه داشته باشد.
این مقام مسئول ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که میتواند زمینه سوءاستفاده از کاربران در فضای مجازی را فراهم آورد، انتشار تصاویر خصوصی و مهم در ایام مسافرت و در شبکههای اجتماعی است. تصاویر و کلیپهایی که به عنوان سلفی و یهویی گرفته شده و گاهی اوقات بدون در نظر گرفتن عواقب احتمالی در شبکههای اجتماعی منتشر میشوند.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا تصریح کرد: اعتماد بیش از حد کاربران فضای مجازی به افراد آنلاین زمینه ساز وقوع بسیاری از پروندههای تشکیل شده در پلیس فتا شده است. بنابراین هموطنان باید نسبت به نحوه فعالیت در فضای مجازی کمی حساستر بوده و با دقت بیشتری نسبت به ارتباطات مجازی خود برخورد کرده و مد نظر داشته باشند کسی که آنسوی خط است همیشه فردی نیست که معرفی میکند.
شکیب با معرفی سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir از کاربران درخواست کرد در صورت مواجهه با هرگونه مورد مشکوک و مجرمانه آن را از طریق لینک سامانه پاسخگویی به فوریتهای سایبری با ما در میان بگذارند.
انتهای پیام/4009/4039/
انتهای پیام/