کشف آینه و لوازم آرایش از روم باستان
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از هیستوری، دانشمندان تابوتدان متعلق به قرن سوم میلادی کشف کردهاند که حاوی اسکلت زنی رومی است. این بانوی رومی به همراه محصولات زیبایی، جواهرات و یک آینه دستی از جنس نقره به خاک سپرده شده است.
تابوتدان یکی از انواع نگهدارندههای جسد است که معمولا از جنس سنگ ساخته میشود و در سطح بیرونی یا درونی آن تزئینات ویژهای نیز حکاکی میشود.
این تابوت سال گذشته پیدا شد اما دانشمندان این هفته در یک کنفرانس خبری جزئیات آن را مطرح کردند.
قبر این بانوی رومی در مسیری باستانی بین شهر کلن و تریر قرار دارد. تابوت این زن بسیار بزرگ است و حدود دو تن وزن دارد. به گفته دانشمندان بیرون کشیدن این تابوت یک هفته تمام زمان برده است.
درون این تابوت جسد یک زن جوان کشف شده است که در زمان مرگ بین 25 تا 30 سال سن داشته است. همراه این بانوی جوان وسایل شخصی زیادی به خاک سپرده شده بود از جمله رشتهای مروارید، بطریهای عطر، یک پالت لوازم آرایش و یک ظرف کوچک مزین به حکاکی آرزوی موفقیت به زبان لاتین.
رومیان باستان مانند مصریان باستان علاقه زیادی به زیبایی و لوازم آرایشی داشتند. لیوای، تاریخنگار رومی، علاقه زنان به لوازم آرایش و محصولات زیبایی را به علاقه مردان به سلاحهای جنگی تشبیه کرده است.
پالت و براش آرایشی مورد استفاده در دوران باستان
لیوای در این باره مینویسد: «لوازم آرایش و جواهرات برای زنان مانند وسایل تزئینی هستند. اجداد ما این وسایل را به عنوان داراییهای یک زن در نظر میگرفتند».
زنان پوست خود را روشن میکردند و لبها و گونههای خود را با رنگدانه رنگ میکردند. گاهی اوقات نیز از آنتیموان (فلزی به رنگ نقرهای سفید) به عنوان سایه استفاده میکردند. استفاده از عطر در روم باستان رایج بوده است که اغلب از روغن زیتون و گلاب ساخته میشدند.
کشف لوازم آرایش در قبرهای روم باستان غیرمعمول است. اما محصولات زیبایی در گورهای باستانی زیادی در سراسر دنیا پیدا شده است. ظروف و پالتهای آرایشی نیز به طور معمول در مقبرههای روم باستان کشف میشود. در مصر باستان زنان و مردان دور چشمان خود را با سرمه سیاه میکردند و به تنهایشان نیز عطر میزدند.
برخی از محصولات زیبایی باستانی در جوامع امروزی نیز مصرف میشوند مانند موم زنبور که یکی از اجزای تشکیلدهنده رژ لبهای امروزی است.
انتهای پیام/4021
انتهای پیام/