اتاق فرمان حل بحرانها باید در دانشگاهها تشکیل شود
محمدسعید سیف در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره استفاده از رشتههای میان رشتهای در مهارت آموزی دانشجویان اظهار کرد: چالشهای اساسی کشور که از آنها اسم برده میشود نظیر چالشهای کمآبی و مصرف بالای انرژی و محیط زیست همگی فرارشتهای هستند. مثلا در حوزه مصرف انرژی یک قسمت آن فردی و قسمت دیگر آن فرهنگی است. فارغالتحصیلان رشتههای میانرشتهای چندبعدی هستند و اگر بتوانیم فعالیتهای وزارت علوم را در بعد پژوهش و در بعد تخصصهایی که افراد میتوانند فرا بگیرند به سمت موضوعات روز سوق دهیم، میتوانیم بیشتر به حل مسائل کمک کنیم.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم ادامه داد: در اجرا آن چیزی که انتظار هست انجام نشده است و به خاطر تمرکز روی تصمیمگیریها نتوانستیم اهداف را در این حوزهها برآورده کنیم. همچنین از طرفی دانشگاهها در سیستم دولتی استقلال کمتری دارند و نمیتوانند به صورت مستقل طرح درسها را جابهجا کنند.
سیف اضافه کرد: البته با تصمیمهای اخیر و واگذاری اختیارات به دانشگاهها بیشتر اهداف محقق شده است و دانشگاهها درسهای تکمیلی بیشتری به دانشجویان ارائه میدهند که میتواند راهگشا باشد.
وی تاکید کرد: دانشگاهها باید موضوع اشتغال را رصد کنند و ببیند که برای فارغالتحصیلانشان چه اتفاقی میافتد؛ این مهمترین بازخورد خواهد بود که باعث حرکت قویتر میشود.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم درباره استفاده از راهکارهای علمی در تصمیمگیریهای اساسی کشور بیان کرد: دانشگاهها تا حالا خودشان را باور نداشتند، در صورتی که دانشگاهها باید بدانند که 40 سال سرمایهگذاری شده است و صدها هیات علمی در دانشگاهها وجود دارد که باید به درد مشکلات کشور بخورد.
وی افزود: این نخبگان باید در چالشهای ملی حضور پررنگتری داشته باشند. باید اتاق فرمان حل بحرانها اول در دانشگاهها تشکیل شود. البته از آن طرف هم دولت باید در مشکلات دانشگاهها را مشارکت دهد، امروز ما اندازه کل اتحادیه اروپا دانشجو داریم و باید از آنها در حل معضلها استفاده شود.
انتهای پیام/4060/4040
انتهای پیام/