دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 مرداد 1397 - 15:27
نماینده مردم همدان در مجلس:

تولید مقاله و پایان‌نامه باید برای رفع نیازهای جامعه باشد

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی گفت: هیچ مقاله و پایان نامه‌ای نباید در کشور تولید شود مگر این که یکی از نیازهای جامعه را برطرف کند.
کد خبر : 298778

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، حمیدرضا حاجی بابایی، در آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال دانشجویی، با تاکید به نگاه برنامه ششم در تدارک حرکت عظیم در سطح دانشگاه‌ها و تولید علم در کشور، افزود: باید اقتصاد دانش‌بنیان، اقتصاد پایدار و اقتصاد چشمه‌ای در کشور شکل بگیرد که امروز گام‌هایی در این راستا برداشته شده است اما مطلوب نیست.


وی ادامه داد: تولید علم در کشور مطلوب است اما دانش‌بنیان بودن اقتصاد ما ضعیف است، بنابراین با وجود تولید نفت در کشور، ده‌ها برابر قیمت نفت را کشور‌های دیگر به جیب می‌زنند می‌توان گفت کشور‌های بدون تولید نفت، صاحبان اصلی نفت هستند.


حاجی بابایی با بیان این که دو تفکر در خصوص فضای دانش‌بنیان در کشور وجود دارد، تصریح کرد: عده‌ای بر آن باورند که وجود دانشگاه در کشور امر بیهوده‌ای است، چرا که می‌توان با واردات بنزین به کشور آن هم ارزان‌تر از قیمت تولید در اقتصاد کشور به یک استحکام دست پیدا کرد.


وی عنوان کرد: برخی نیز با تکیه بر اقتصاد و تولید داخل و رفتن به سوی اقتصاد مقاومتی و دانش‌بنیان در سطح کشور معتقدند، بی‌شک تحقق این امر مهم با پرداخت هزینه همراه است اما نباید فراموش کرد که نیل به سوی اقتصاد دانش‌بنیان، علاوه بر اشتغال‌زایی دانشجویان و اساتید، کشور به یک امنیت سیاسی نیز دست خواهد یافت.


حاجی بابایی با بیان این که از 15 سال پیش در همدان چرخه اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش‌بنیان و زیر ساخت‌های تولید علم بومی و تجاری‌سازی تدارک دیده شد، اظهار کرد: شکل‌گیری دانشگاه صنعتی با 3000 دانشجو، تقویت دانشگاه بوعلی‌سینا و قرارگیری دانشگاه علوم پزشکی همدان در تیپ یک دانشگاه‌ها و قدرت پیدا کردن سایر دانشگاه‌ها شاهدی بر این ادعاست.


نماینده مردم همدان در مجلس ادامه داد: از سال‌ها پیش پارک علم و فناوری با 50 شرکت دانش‌بنیان کار خود را آغاز کرد این همان دلایلی است که باعث کسب رتبه برتر همدان در میان چهار استان برتر در حوزه فناوری برتر شده است.


وی با بیان این که اقتصاد دانش‌بنیان نجات دهنده این کشور است، افزود: افزایش آمار مقالات دانشگاه‌ها نمی‌تواند جایگاه کشور را قدرت بخشد بلکه اقتصاد دانش بنیان نجات دهنده این کشور است، اگر مقالات دانشگاه‌ها و تولیدات کارخانه‌ها منجر به اقتصاد دانش بنیان نشود هیچ یک از این دو نهاد دردی را دوا نخواهد کرد.


حاجی بابایی با بیان این که امسال بودجه‌های دانشگاه‌ها به سمت بخش پژوهش سمت و سو می‌یابد، گفت: پروژ‌ه‌های پژوهشی در دانشگاه‌ها باید توسط دانشجویان و اساتید مدیریت شود.


این مقام مسئول یاد آور شد: باید کارخانه‌ها خود به خود فعالیت خود را به سمت دانشگاه‌ها ببرند و دانشگاه‌ها نیز مقالات خود را بر اساس نیاز کشور و سیستم‌های تولیدی کشور تعریف کنند در این صورت سرمایه، استاد و دانشجو در ریل اقتصاد مقاومتی می‌افتد.


وی با بیان اینکه کشور ما از نظر علمی و اقتصادی بسیج است، عنوان کرد: اقتصاد کشور، اقتصاد بومی است، به گونه‌ای که با تلنگری دچار سونامی نمی‌شود هرچند که تکنیک‌ها و هارمونی‌های نیازمند تقویت و ارتقا است.


حاجی بابایی با تاکید بر این که در عصر حاضر هیچ راهی وجود نداد مگر اینکه بر دانشگاه، دانشجو، مردم و کشور خود تکیه بزنیم، اظهار کرد: در این کشور اراده و اعتماد قدرتمند است هرچند نیازمند تقویت است، لذا روند کنونی جامعه را روندی گذرا می‌دانیم که باید از آن گذشت و عبرت گرفت.


وی با اشاره به اینکه طبق تعریفی در دنیا، هر ستون بر شالوده خود محکم می‌ماند، بیان کرد: امروزه اروپا به دنبال منافع ایران نیست و برای ایران با آمریکا در نمی‌افتاد، بلکه به این جمع‌بندی رسیده است که باید ثابت کند که خود وجود دارد، با این وجود، باید با تمام توان بر پای خود ایستاده و بر اساس اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان حرکت کنیم.


حاجی بابایی افزود: اقتصادی که بتواند عضلات یک کشور را تقویت داده و چهره‌ای زیبا و به دور از بیماری شکل دهد اقتصاد مقاومتی است در غیر این صورت اقتصاد دلالی است.


انتهای پیام/4060


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب