دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 مرداد 1397 - 10:16
کارشناس پژوهش‌های مشترک بین‌المللی دانشگاه علامه‌طباطبایی خبر داد؛

مشارکت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و اتحادیه اروپا/ بودجه 80 میلیارد یورویی برای اجرای تحقیقات کاربردی

کارشناس پژوهش‌های مشترک بین‌المللی دانشگاه علامه‌طباطبایی گفت: اتحادیه اروپا در قالب برنامه 2020 برای انجام تحقیقات کاربردی از سوی دانشگاه‌ها 80 میلیارد یورو در نظر گرفته است و دانشگاه علامه طباطبایی قرار است در این زمینه با اتحادیه اروپا همکاری داشته باشد.
کد خبر : 298167

سیدعبدالحسین طباطبایی‌نسب در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا اظهار کرد: برنامه افق 2020 اتحادیه اروپا با بودجه‌ای 80 میلیارد یورویی برای پژوهش‌های خاص و کاربردی تعریف شده است، تاکنون هیچ‌یک از دانشگا‌ه‌های ایران در این برنامه مشارکت نداشتند و تنها دانشگاه علامه‌طباطبایی با مشارکت استادان دانشگاه طرح‌های پیشنهادی خود را برای این برنامه به اتحادیه اروپا خواهد فرستاد.


وی افزود: براساس افق 2020 اتحادیه اروپا پژوهشگران وارد کنسرسیوم‌ها می‌شوند و تحقیقات کاربردی در موضوعاتی نظیر امنیت، پناهندگی و محیط زیست که چالش بزرگ جهان و همچنین اروپا است، مشارکت تحقیقاتی خواهند داشت.


کارشناس پژوهش‌های مشترک بین‌المللی دانشگاه علامه‌طباطبایی بیان کرد: از آنجائیکه دانشگاه علامه طباطبائی یک دانشگاه تخصصی علوم انسانی و علوم اجتماعی است در حوزه‌‌های مرتبط نظیر امینت داخلی، مهاجرت و پناهندگی و محیط زیست با اتحادیه اروپا همکاری خواهد داشت. دانشکده حقوق و علوم سیاسی در مطالعات منطقه‌ای سابقه و عملکرد خوبی دارد و در حوزه امنیت داخلی و امنیت اجتماعی تحقیقات کاربردی انجام خواهد داد و دانشکده اقتصاد نیز در حوزه محیط زیست فعالی است.


طباطبایی‌نسب ادامه داد: براساس برنامه 2020 اتحادیه اروپا بودجه این تحقیقات از اتحادیه اروپا تامین می‌شود بودجه‌ای که برای هر تحقیقات در نظر گرفته‌اند به نظر می‌رسد که همه هزینه‌ها را پوشش دهد. وزارت علوم و دانشگاه‌ها در این زمینه هزینه‌ای برعهده ندارند چراکه همه هزینه‌ها از سوی اتحادیه اروپا تامین می‌شود ولی و وزارت علوم در این زمینه چندین همایش برگزار کرده‌ است تا دانشگاه‌ها با این برنامه آشنا شوند.


وی گفت: همچنین موضوع تحقیقات باید از سوی دانشگاه‌ها و نه استادان به اتحادیه اروپا ارائه شود.


کارشناس پژوهش‌های مشترک بین‌المللی دانشگاه علامه‌طباطبایی درباره تحریم‌های جدید آمریکا و تاثیر آن بر انتقال وجوه تحقیق گفت: حوزه‌های علمی معمولا از تحریم‌ها مستثنی هستند و حساسیت خاصی رویشان وجود ندارد و با وجود راه‌اندازی خط مالی ایران و اروپا مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت.


وی ادامه داد: برخلاف برنامه اراسموس‌پلاس که شرایط برای حضور دانشجویان در تحقیقات وجود دارد در برنامه افق 2020 باید تیم تحقیقاتی از استادان باتجربه انتخاب شود که رزومه قوی دارند تا با طرح‌ها موافقت شود و پشتوانه بهتری داشته باشد.


انتهای پیام/4009/4040


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب