دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مرداد 1394 - 13:59

افتتاح مرکز مبادلات فناوری ایران و قزاقستان

مرکز مبادلات فناوری ایران و قزاقستان با حضور دکتر وحید احمدی معاون وزیر پژوهش و فناوری علوم، تحقیقات و فناوری ایران، سان سری معاون وزیر صنایع و فناوری‌های نو قزاقستان و جمعی از مدیران دولتی قزاقستان و روسای پارک‌های علم و فناوری ایران و قزاقستان در تکنوپارک قزاقستان افتتاح شد.
کد خبر : 29566

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در این مراسم دکتر احمدی در سخنانی به اهمیت صلح و دوستی بین کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: افتتاح این مرکز می‌تواند فرصتهای بزرگی را برای مبادله علم و فناوری و پیشبرد پروژه های گوناگون بین دو کشور ایجاد کند.


وی افزود: هر چند دو کشور از همان ابتدای استقلال قزاقستان تعامل اقتصادی خود را آغاز کرده اند اما برگزاری نمایشگاه معرفی کالای جمهوری اسلامی ایران در این شهر در سال 1992 نقطه آغازی برای شروع فعالیت های اقتصادی و فناوری دو کشور بوده است.


احمدی با بیان اینکه کشور قزاقستان در بین کشور های آسیای مرکزی بالاترین رشد اقتصادی را داشته است، گفت: توسعه صنعتی و عمرانی این کشور فرصت های متعددی را پیش روی شرکت های فناور ایرانی قرار می‌دهد؛ لذا یکی از رویکرد های آزاد لینک وزارت علوم تحقیقات و فناوری کمک به حضور شرکت ها و فعالان اقتصادی ایران در قزاقستان و تکثیر صدور فناوری های ایرانی بویژه ازسوی بخش خصوصی به این کشور است.


وی در ادامه گفت: خوشبختانه در چهار چوب فعالیت های فناوری جمهوری اسلامی ایران فعالیت هایی که پارک علم و فناوری خراسان به عنوان نماینده ایران با پارک علم و فناوری آلماتی قزاقستان انجام داده است منتج به انتقاد تفاهم نامه همکاری بسیار ارزشمندی شده که با توجه به پتانسیل و امکانات دو طرف می‌توان گفت چشم انداز مطلوبی را جهت توسعه پایدار و ایجاد همکاری های بین المللی ترسیم می‌کند.


احمدی با اشاره به اهمیت بازاریابی و فروش خدمات فنی و تخصصی گفت: وزارت علوم به منظور توسعه فناوری های نوین، از استقرار شرکت‌های دانش بنیان در پارک های علم و فناوری دو کشور حمایت کرده و همچنین در خصوص ایجاد پارک های علم و فناوری مشترک اعلام آمادگی می‌کند.


در ادامه سان سری معاون وزیر صنایع و فناوری های نو قزاقستان ضمن تبریک در خصوص مذاکرات هسته ای، رابطه بین دو کشور را به دلیل وجود اشتراکات فرهنگی، مذهبی و منطقه ای بسیار دوستانه خواند و از افتتاح این مرکز مشترک بین دو کشور ابراز خرسندی کرد و آن را عاملی جهت رشد علمی و فناوری دو طرف دانست.


وی همچنین ضمن قدردانی از هیئت ایرانی برای این اقدام ارزشمند گفت: مسائل مهم و ارزشمندی را می توان با این همکاری مشترک برای هر دو کشور از جمله اقتصاد، فناوری و پیشبرد علم ارتقا داد.
سان سری افزود :قزاقستان در سیاست خارجی خود خواستار روابط و همکاری با دیگر کشور ها از جمله جمهوری اسلامی ایران است چرا که ایران را کشوری موفق در زمینه علم و فناوری پزشکی و دیگر زمینه ها می داند.


وی تصریح کرد: ما می خواهیم در آینده نزدیک جزو 30 کشور پیشرفته جهان باشیم و معتقدیم که همکاری و دوستی با جمهوری اسلامی ایران می تواند یکی از برنامه های مهم ما برای رسیدن به این جشم انداز باشد.


معاون وزیر صنایع و فناوری های نو قزاقستان گفت: با وجود شرکت های فناور در پارک های علم و فناوری ایران به ویژه پارک علم و فناوری خراسان و وجود چنین موسساتی در پارک آلماتی می توان پروژه های نوآوری و فناوری زیادی را بین ایران و قزاقستان به مرحله اجرا رساند.


وی خاطرنشان کرد: یکی ازاین برنامه ها معاینات یک پالایشگاه جدید توسط متخصصان ایرانی در یکی از شهرهای قزاقستان است چرا که اعتقاد داریم برخی از بهترین مهندسان جهان در ایران به سر می‌برند.


دکتر علم الهدایی رئیس پارک علم و فناوری خراسان نیز به عنوان متولی افتتاح این مرکز مشترک با اشاره به حدیثی از حضرت رسول (ص) گفت: همان گونه که دیپلماسی سیاسی بر اساس مذاکره می‌تواند باعث افزایش صلح و توسعه‌ دنیا شود، دیپلماسی و همکاری های علمی و فناوری هم میان کشورها بویژه ملت ها و دولت هایی که اشتراکات فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و علمی دارند می‌تواند موجب رشد و شکوفایی علمی، فناوری و صنعتی در بین افراد دو کشور شود.


رئیس پارک علم و فناوری خراسان در ادامه گفت: با توجه به این امر ما اولین گام خود را در این خصوص با کشور قزاقستان آغاز کردیم و با افتتاح این مرکز گام های عملی این حرکت ارزشمند را با حمایت دولت جمهوری اسلامی ایران، وزارت علوم و وزارت خارجه و همچنین پارک آلماتی قزاقستان برداشته ایم.


علم الهدایی به موضوعات تفاهم نامه در 9 بند اشاره کرد و از جمله مهم‌ترین آنها را همکاری های علمی فناوری، تبادل فناوری، برگزاری جشنواره ها و پنل های علمی و تخصصی بین دو کشور برشمرد و این موارد را عاملی موثر در خصوص عرضه بهتر دانش و فناوری ایران به دیگر مجامع دانست.


در ادامه دکتر نورلان رئیس منطقه آزاد فناوری و رئیس پارک آلماتی قزاقستان از افتتاح این مرکز مشترک و همکاری با ایرانگردی حوزه علم و فناوری ابراز خرسندی کرد و گفت: ایران از زمان قدیم یک کشور کلیدی بوده که علم و دانش بسیاری داشته بویژه در زمینه ریاضی، پزشکی و فناوری جزو یکی از کشورهای پیشرفته به حساب می آید که علی‌رغم وجود تحریم ها در این چند سال توانسته است مشکلات بسیاری را پشت سر گذاشته وبه موفقیت های زیادی دست پیدا کند.


نورلان گفت:همکاران ما در تکنو پارک آلماتی با همکاری مدیران و کارشناسان فعال و متخصص پارک علم و فناوری خراسان توانستند فعالیت های خوبی را آغاز کنند و ما اکنون خوشحالیم که هیئت ایرانی برای این امر مهم به قزاقستان آمده و زمینه را برای همکاری های بیشتر در حوزه علم و فناوری فراهم آورده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب