قدیمیترین عکسهای جهان بازسازی شدند
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از FoxNews، محققان دانشگاه وسترن با استفاده از روش جدیدی تصاویری از قرن نوزدهم میلادی را بازسازی کردهاند. دانشمندان فکر میکردند که این عکسهای قدیمی برای همیشه از دست رفتهاند.
محققان دانشگاه وسترن کانادا برای بازسازی قدیمیترین تصاویر جهان از روش جدیدی استفاده کردهاند. در این تکنیک با استفاده از ترکیب منحصربهفردی تصاویر موسوم به داگرئوتایپ را به صورت دیجیتال بازسازی میکنند.
داگرئوتایپ یا داگرئوتیپ نخستین روش موفق در ثبت عکسهای دائمی و استفاده تجاری از عکاسی است. در این روش، به صفحه نقرهای مدتی بخار ید داده میشد تا قشر نازکی از یدور نقره روی آن قرار گیرد سپس این صفحه را در دوربین میگذاشتند و عکسبرداری میکردند.
یکی از دو پرترهای که دانشمندان بازسازی کردهاند
تصاویر اصلی به شدت پوسیده شده بودند، رنگ و روی آنها رفته بود و غیرقابل شناسایی شده بودند.
به گفته متخصصان، بازسازی این تصاویر به نوعی ترسناک است چراکه این عکسها متعلق به افراد ناشناسی است که قرنها پیش از دنیا رفتهاند.
مادالنا کوزاچک، دانشجوی دکتری شیمی در دانشگاه وسترن کانادا، روی دو پرتره کار میکند. وی در این باره میگوید: «انتظار تصاویری که ظاهر شدند را نداشتیم چراکه آنها روی صفحات مسی نقرهپوش دیده نشده بودند».
وی افزود: «این تصاویر در پستوی زمان پنهان شده بودند، حالا میتوانیم جزئیات آنها را تشخیص دهیم: رنگ چشمها، چین و چروک لباسها و الگوهای گلدوزیشده روی دستمال سفره. مشخص نیست که این عکس کجا گرفته شده است یا زن و مرد درون تصویر چه کسانی هستند. تنها میتوانیم بگویم این عکس در اوایل 1850 میلادی گرفته شده است».
یکی از دو پرترهای که دانشمندان بازسازی کردهاند
محققان دانشگاه وسترن کانادا از تکنولوژی سنکروترون (دستگاه تقویت و تسریع ذرات بار دار الکترونی) استفاده کردهاند. همچنین از تصویربرداری فلورسنت میکرو اشعه ایکس سریع برای تجزیه و تحلیل صفحات استفاده کردند. آنها موفق شدند که جیوه را روی این صفحات پیدا کنند. تیم تحقیقاتی همچنین متوجه شد که اگر سطح صفحه لکهدار شود، آسیبی به تصاویر وارد نمیشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/