سهمیهایثارگران مانند سابق جاری است/ افزایش پنج برابری بودجه پروژه ارتقای مراکز علمی و پژوهشی کشور
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مجتبی شریعتی نیاسر در حاشیه نشست ارتقای پنج دانشگاه و پنج پژوهشگاه برتر کشور به تراز بینالمللی در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره قانون سهمیه ایثارگران اظهار کرد: سهمیهای که برای ایثارگران در نظر گرفته شده و آنچه که در قانون آمده کماکان جاری و نافذ است مگر اینکه اصلاحیهای بر آن تدوین شود.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی به دنبال این است که قانون را به نوعی اصلاح کند که هم ایثارگران و فرزندان آنها متضرر نشوند و هم کسانی که در دانشگاهها تحصیل میکنند، جایگاه و سطح دانایی و توانمندیهایشان متناسب با دانشگاه محل ثبتنامشان باشد.
شریعتی نیاسر درباره قانون سنوات تحصیلی دانشجویان گفت: طبق سنوات گذشته آییننامهای که ابلاغ شده شرایط را برای دانشگاهها فراهم کرده است و طبق روال سابق دانشجویان کارشناسی و دکتری میتوانند اگر نیاز باشد تا سقف دو ترم اضافه سنوات داشته باشند و دانشجویان کارشناسی ارشد نیز تا سقف مجاز مشخص شده در آییننامه مجاز به تحصیل هستند و اتفاق جدیدی رخ نداده است.
وی درباره ارزیابی دانشگاهها و پژوهشگاههای برتر کشور در پروژه تراز بینالمللی گفت: مراکز علمی منتخب بسیار جدی به موضوع ورود کردهاند و متناسب با امکانات و پشتیبانیهای مالی که صورت میگیرد، ورود مناسبی داشتهاند.
معاون آموزشی وزیر علوم افزود: شرایط خوبی که امسال نسبت به سال گذشته داریم این است که سازمان برنامه و بودجه به طور جدی به موضوع پیشرفت دانشگاهها و پژوهشگاههای برتر کشور به تراز بینالمللی توجه کرده و حمایت رسمی خود را اعلام نموده است.
شریعتی نیاسر تصریح کرد: اعتبارات امسال را بیش از پنج برابر اعتبارات سال گذشته برای این پروژه تخصیص داده شده است. پیشبینی این است که حداقل 40 میلیارد برای این پروژه در نظر گرفته شود. بیش از این انتظار داریم ولی با توجه به شرایط عمومی کشور و مشکلات اقتصادی تصور میکنم باید به این همراهی سازمان برنامه و بودجه راضی باشیم.
وی اضافه کرد: مراکز آموزش عالی بر اساس بخشنامهای که وزارت علوم به آنها ابلاغ کرده باید سه تا پنج درصد درآمدهای اختصاصیشان را با تصویب هیات امنا به این پروژه اختصاص دهند و این حرکت گام مثبت و رو به جلویی برای دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور در پیشبرد این پروژه به حساب میآید.
معاون آموزشی وزیر علوم درباره روند ارزیابی مراکز دانشگاهی و پژوهشگاهی کشور نیز گفت: روند عملکرد 16 دانشگاه در سال آینده این امکان را به ما میدهد که دانشگاههای برتر را مشخص کنیم.
شریعتی نیاسر اضافه کرد: 42 شاخص برای ارزیابی دانشگاهها و 33 شاخص برای ارزیابی پژوهشگاهها اعلام کردهایم که مراکز علمی و پژوهشی بر اساس همین شاخصها ارزیابی میشود.
وی تصریح کرد: مهمترین شاخصها را میتوان تعداد طرحها و پروژههای تحقیقاتی، میزان اعتبارات تخصیص یافته، پروژههای مشترک خارجی، قراردادهای بینالمللی، تعاملات بین اساتید داخل و خارج عنوان کرد.
معاون آموزشی وزیر علوم درباره روند بازنگری آییننامه ارتقای اساتید نیز تاکید کرد: آییننامه ارتقای اساتید در حوزه مرکز هیاتهای امنا و هیاتهای ممیزه در حال بررسی است با توجه به اینکه زمان بازنگری فرارسیده است باید این اصلاحات انجام شود.
شریعتی نیاسر گفت: نکته مهم این است که آییننامه ارتقاء باید به گونهای اصلاح شود که استادان آموزش محور، استادان مهارت محور، استادانی که در سطح مدرسی عمل میکنند و استادانی که منحصرا پژوهشی هستند بتوانند ارتقاء پیدا کنند. آییننامه کنونی این امکان را برای همه بخشها فراهم نمیکند ولی در اصلاحات جدید این امکان فراهم است.مجتبی شریعتی نیاسر
انتهای پیام/