دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 تير 1397 - 12:51
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی خبرداد؛

پرداخت تسهیلات بدون بهره به بازنشستگان از مردادماه

مدیرعامل تامین اجتماعی از پرداخت تسهیلات بدون بهره ۴ میلیون تومانی به بازنشستگان از مرداد ماه سال جاری خبر داد و گفت: بخشنامه مربوط به طرح مشوق‌های اشتغال به واحدهای اجرایی تامین اجتماعی سراسر کشور ابلاغ شده است.
کد خبر : 292694

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان تامین اجتماعی، سیدتقی نوربخش در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما اظهار کرد: در سال حمایت از کالای ایرانی تاکنون 12 بخشنامه برای تحقق اهداف شعار مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری صادر شده است.


وی افزود: در سال جاری افزایش حقوق مستمری بگیران برای حداقل بگیران نوزده و نیم درصد و برای سایر سطح 13 درصد اعمال شد که این رقم از نرخ تورم و همچنین میزان افزایش حقوق سایر صندوق‌های بازنشستگی بالاتر است.


وی با بیان اینکه طی چهار سال حدود 92 درصد افزایش حقوق مستمری بگیران را داشتیم، گفت: این اقدام برای جبران عقب افتادگی‌های سال‌های گذشته صورت گرفته است و البته هنوز هم میزان حقوق فعلی بازنشستگان مناسب نیست و از این بابت از این عزیزان پوزش می‌خواهیم.


نوربخش از پرداخت تسهیلات 4 میلیون تومانی به بازنشستگان طی ماه‌های آینده خبر داد و گفت: این تسهیلات به بازنشستگانی که در سنوات قبل دریافت نکرده باشند ارائه می‌شود.


وی افزود: با توجه به نامگذاری سال جاری به نام حمایت از کالای ایرانی تسهیلاتی نیز برای خرید کالای ایرانی در اختیار بازنشستگان قرار خواهد گرفت.


نوربخش ادامه داد: تسهیلات مستمری بگیران به صورت کارت‌های دارای کد و بدون بهره بانکی به صورت 48 ماهه برای خرید لوازم و وسایل خواهد بود.


مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به تکلیف قانون برنامه 5 ساله ششم توسعه مبنی بر همسان سازی حقوق بازنشستگان، گفت: در قانون بودجه سال جاری کل کشور پرداخت 50 هزار میلیارد تومان از بدهی‌های دولت به تامین اجتماعی پیش بینی شده است و امیدواریم با اجرایی شدن این قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان نیز اجرایی شود.


نوربخش تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی متعهد به تامین معیشت مستمری بگیران است و حقوق مستمری بگیران را ماهانه بین 20 ام تا آخر ماه پرداخت می‌کند. در سال جاری حدود 4500 میلیارد تومان برای پرداخت مستمری بازنشستگان در هر ماه هزینه می‌شود.


وی با بیان اینکه توسعه خدمات درمانی تامین اجتماعی با جدیت در حال انجام است، اظهار کرد: در مراکز درمانی وابسته به سازمان تامین اجتماعی خدمات به صورت رایگان ارائه می شود و حدود 375 مرکز در کشور داریم.


مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به خرید خدمات درمانی از مرکز درمانی دولتی و خصوصی طرف قرارداد با این سازمان تصریح کرد: ما تابع قانون بیمه همگانی هستیم‌ و هزینه‌ای که مستمری بگیر در این مراکز باید پرداخت کند به صورت سرپایی حدود 30 درصد و در بخش بستری 10 درصد است.


نوربخش با اشاره به اقدامات سازمان تامین اجتماعی برای پرداخت هزینه بیماران خاص نیز گفت: در طرح تحول سلامت و در دولت دوازدهم هزینه این بیماران همچون بیماران سرطانی، بیماران مزمن کلیوی، تالاسمی و هموفیلی اقداماتی صورت گرفته تا این بیماران در مراکز درمانی طرف قرارداد نیز به صورت رایگان از خدمات درمانی استفاده کنند.


وی با اشاره به افزایش مراکز درمانی ملکی سازمان تامین اجتماعی در سال‌های اخیر افزود: در 4 سال اخیر 42 مرکز درمانی جدید افتتاح شده است و حدود 70 پروژه در دست اجرا است.


پرداخت مابقی مطالبات داروخانه‌ها تا مرداد


مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ادامه درباره بدهی این سازمان به بیمارستان‌های تابعه دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز اظهار کرد: در پایان سال 96 برای پرداخت مطالبات دانشگاه‌های علوم پزشکی اقدام خوبی صورت گرفت و حدود 3000 میلیارد تومان در اسفند ماه پرداخت شد.


نوربخش ضمن تشکر از مراکز درمانی طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی که به نیابت از این سازمان خدمات درمانی مورد نیاز بیمه شدگان و بازنشستگان را ارائه می‌‌دهند، ادامه داد: در سال جاری نیز در حد امکانات سعی کردیم پرداخت کنیم و ما حدود 1000 میلیارد تومان نیز در سه ماهه اول سال جاری به دانشگاه‌ها پرداخت کردیم.


وی با بیان این که از مرداد سال 97 تمام مطالبات دانشگاه‌ها با همکاری بانک رفاه پرداخت خواهد شد، افزود: 60 درصد هزینه‌‌های اعلام شده بیمارستان‌های دانشگاهی را از طریق بانک رفاه پرداخت می‌کنیم و 40 درصد باقی مانده نیز پس از بررسی اسناد پرداخت می‌شود.


مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی گفت: بدهی سازمان تامین اجتماعی به داروخانه‌ها نیز تا دی ماه سال 96 پرداخت شده است و تا مرداد ماه نیز مابقی مطالبات مربوط به سال 96 پرداخت می‌شود.


نوربخش با اشاره به حذف دفترچه‌های بیمه تامین اجتماعی در مراکز درمان تصریح کرد: در تمام مراکز ملکی تامین اجتماعی بیماران با استفاده از کد ملی پذیرش می‌شوند و نسخه کاغذی حذف شده است.


وی افزود: از یک سال گذشته 70 میلیون نسخه الکترونیکی در مراکز درمانی ملکی تامین اجتماعی تولید شده است و از سال جاری در حال توسعه این سامانه در مراکز درمانی طرف قرارداد هستیم و این کار در 8 استان صورت گرفته است.


اورژانس بیمارستان‌های تامین‌ اجتماعی نوبت دهی ندارد


نوربخش در پاسخ به سوالی درباره نحوه نوبت دهی مراکز درمانی تامین اجتماعی گفت: نوبت دهی برای استفاده از خدمات غیر اورژانسی در همه مراکز وجود دارد که برای تسهیل نوبت دهی این کار به صورت اینترنتی انجام می‌شود اما در بخش اورژانس نوبت دهی وجود ندارد و با توسعه و تجهیز اورژانس بیمارستان‌ها خدمات مورد نیاز به مراجعه کنندگان ارائه می‌شود.


وی در ادامه با اشاره به توسعه بخش‌های اورژانس بیمارستان‌های تامین اجتماعی از توزیع آمبولانس در تمامی بیمارستان‌های تامین اجتماعی سراسر کشور خبرداد و افزود: سازمان تامین اجتماعی در 3 سال اخیر حدود 250 دستگاه آمبولانس مجهز در سراسر کشور توزیع کرده است.


مدیرعامل تامین اجتماعی با اشاره به احداث چندین بیمارستان در سراسر کشور گفت: حدود 7 بیمارستان در مناطق مختلف کشور در دست احداث است و 5 بیمارستان در سال‌های اخیر راه اندازی شده است یعنی در مجموع حدود 12 بیمارستان راه اندازی شده و یا در دست ساخت است.


نوربخش ادامه داد: با راه اندازی این بیمارستان‌ها 2هزار تخت به تخت‌های بیمارستانی اضافه خواهد شد.


وی با اشاره به احداث ساختمان‌های جدید برای بیمارستان‌های تامین اجتماعی شهید فیاض بخش و هدایت گفت: ما در تهران 7 میلیون بیمه شده داریم که تقریبا یک ششم جمعیت بیمه شده کشور را تشکیل می‌دهند. برای توسعه خدمات درمانی مورد نیاز بیمه شدگان و بازنشستگان در تهران ساختمان‌های جدید دو بیمارستان شهید فیاض بخش و هدایت در مراحل نهایی قرار دارد و جایگزین ساختمان‌های فعلی خواهند شد که بیش از 70 سال از احداث آنها می‌گذرد.


افزایش سن امید به زندگی در ایران


وی با اشاره به افزایش سالمندان در کشور نیز اظهار کرد: سالمندان برای سازمان تامین اجتماعی اهمیت دارند. ضریب پشتیبانی در کشور به طور طبیعی رو به کاهش است که این ضریب در طول 10 سال گذشته از 8 درصد به حدود پنج و دو دهم درصد رسیده است.


مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی از افزایش امید به زندگی در کشور خبر داد و گفت: امید به زندگی در کشور برابر با کشور‌های توسعه یافته است، یعنی سن امید به زندگی در کشور به 74 سال رسیده است که خانم‌ها تا 76 نیز تخمین زده شده‌اند.


نوربخش از اقدامات سازمان تامین اجتماعی برای سالمندان خبر داد و افزود: ارجاع بیماران مزمن به بیمارستان، تشکیل پرونده الکترونیکی و ایجاد مراکز درمانی ویژه سالمندان از اقدامات سازمان تامین اجتماعی برای سالمندان است.


مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه بدهی قطعی دولت به تامین اجتماعی تا پایان سال 94 حدود 89 هزار میلیارد تومان است، گفت: بدهی دولت از حدود 4 هزار میلیارد تومان در سال84 به حدود 60 هزار میلیارد تومان در سال 92 رسید.


نوربخش از بخشودگی جرایم کارفرمایان خوش حساب به تامین اجتماعی نیز خبر داد و اظهار کرد: کارفرمایان خوش حساب از تاریخ 10 اردیبهشت تا 10 تیرماه از قانون بخشودگی جرائم بیمه ای استفاده کردند و در این مدت بیش از 50 هزار کارفرما با پرداخت یا تقسیط اصل بدهی مشمول بخشودگی جرائم شدند.


نوربخش ادامه داد: مجموع بدهی کارفرمایان به سازمان تامین اجتماعی حدود 9 هزار میلیارد تومان است که امیدواریم با اجرای این قانون شاهد تسویه بخش قابل توجهی از این بدهی‌ها باشیم.


وی با بیان اینکه برای افزایش اشتغال کارگران تسهیلاتی در نظر گرفته‌ایم، گفت: سازمان تامین اجتماعی و‌ وزارت کار برای افزایش اشتغال دو طرح در نظر گرفته‌اند از جمله این طرح‌ها عبارت است از طرح‌کارورزی، که اگر افردای در سامانه سازمان فنی و حرفه‌ای ثبت نام کنند پس از 3 ماه می‌توانند بدون پرداخت حق بیمه به عنوان کارورز وارد بازار کار شوند و به مدت 6 ماه از این طرح استفاده کنند.


مدیر عامل تامین اجتماعی ادامه داد: طرح دیگر، طرح مشوق‌های اشتغال است که بخش نامه آن تهیه شده و این طرح به این صورت است که افرادی که تحصیلات دانشگاهی داشته چنان چه در کاریابی ثبت نام کنند و همچنین سن زیر 34 سال داشته باشند به مدت 2سال از پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی معاف می‌شوند.


نوربخش در پایان با اشاره به در پیش بودن هفته تامین اجتماعی، گفت: در این هفته 50 پروژه بیمه‌ای و درمانی سازمان تامین اجتماعی با اعتباری بالغ بر 250 میلیارد تومان به بهره برداری می‌رسد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب