دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 تير 1397 - 14:29
رئیس انجمن میکروب شناسی ایران:

آنتی‌بیوتیک‌ها سالانه میلیاردها تومان هزینه بر دوش بیمارستان‌ها می‌گذارند

رئیس انجمن میکروب شناسی ایران با بیان اینکه آنتی بیوتیک‌ها از 10 میلیون تا میلیاردها تومان برای بیمارستان‌ها به طور سالانه هزینه بر جای می‌گذارند، گفت: مصرف منطقی آنتی بیوتیک در بیمارستان‌ها با راه اندازی کمیته مصرف منطقی آنتی بیوتیک با حضور متخصصان مربوطه مد نظر قرار گرفته است.
کد خبر : 291570

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمد مهدی فیض آبادی در آستانه برگزاری نوزدهمین کنگره بین‌المللی میکروب‌شناسی ایران اظهار کرد: آنتی بیوتیک‌ها به دو دسته کلی در کشور تقسیم می‌شوند که دسته اول به لحاظ اقتصادی، قیمت آنها برای کشور مناسب است، تولید داخل بوده و مصرف بالای آنها باعث پیدایش مقاومت میکروبی می‌شود.


وی افزود: دسته دوم، آنتی بیوتیک‌های گران‌قیمت خارجی بوده و اینها نیز می‌توانند ایجاد مقاومت میکروبی کنند که همکاران ما در قسمت درمانی، کارشناسان دارویی و داروسازان بالینی تلاش می‌کنند اقداماتی جهت کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌ها انجام دهند که خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته و فرهنگ‌سازی در این زمینه در حال حاضر از مصرف آنتی بیوتیک‌ها نسبت به گذشته کاسته شده است.


رئیس انجمن میکروب شناسی ایران با اشاره به اینکه وزارت بهداشت نیز مصرف برخی آنتی بیوتیک‌ها را محدود کرده است، گفت: مصرف منطقی آنتی بیوتیک در بیمارستان‌ها با راه اندازی کمیته مصرف منطقی آنتی بیوتیک با حضور متخصصان مربوطه در نظر گرفته شده و در این کمیته‌ها از قانون مصرف منطقی آنتی تبعیت می شود تا از پیشرفت مقاومت میکروبی جلوگیری به‌عمل آید.


استاد میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه بیان کرد: هزینه آنتی بیوتیک‌ها گران است و از ۱۰ میلیون تا میلیاردها تومان برای بیمارستان‌ها به طور سالانه هزینه بر جای می‌گذارد در صورتی که اگر مصرف منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها وجود داشته باشد علاوه بر صرفه‌جویی اقتصادی، کاهش مقاومت میکروبی را شاهد خواهیم بود.


فیض‌آبادی اظهارکرد: ایران جزو کشورهای پر مصرف آنتی‌بیوتیک قرار داشت که خوشبختانه امروزه نگاه علمی بهتری در این زمینه جامه عمل گرفته و این نوید بخش است که سیر افزایش مقاومت میکروبی را تحت کنترل درآوریم.


وی با اشاره به اینکه مصرف خارج بیمارستانی، فروش در داروخانه‌ها و مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها نیز مد نظر قرار دارد، ‌گفت: عدم توجه به این موضوعات در جامعه افزایش مقاومت میکروبی را به همراه داشته که در نهایت به بیمارستان‌ها هم راه می‌یابد و این میکروب‌ها توسط همراهان بیماران، ویزیت کننده‌ها و سایر عوامل آلوده کننده همچون آب و مواد غذایی می‌تواند به بیمارستان آید بنابراین برای مقابله با آن بیوتیک‌ها و مقاومت آنها سیر پیچیده‌ای وجود دارد که باید تلاش کنیم اقدامات لازم در مقابله با این مقاومت میکروبی به صورت کامل و جامع انجام گیرد.


رئیس انجمن میکروب شناسی ایران همچنین به مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک اشاره کرد و گفت: این موضوع عوارض زیادی برای فرد به همراه داشته و این موضوع میکروب‌های مفید روده را نیز می‌تواند از بین ببرد و از طرفی اجازه رشد میکروب‌های موذی در بدن انسان را فراهم سازد؛ همچنین مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها سبب تاثیر مواد سمی روی کبد، کلیه، دندان، مغز استخوان و مغز افراد می‌شود.


وی بیان کرد: این در حالی است که پزشک با تجویز منطقی و دوز مناسب آنتی بیوتیک می‌تواند بهترین اقدام برای مقابله با بیماری با کمترین عارضه را ناشی از مصرف آنتی بیوتیک برای بیمار انجام دهد.


بر اساس این گزارش، نوزدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران13 لغایت 15 شهریور در سالن ابن سینای دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب