دبیرکل سازمان ملل متحد خواهان اتحاد جهان علیه تروریسم شد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از پایگاه اینترنتی سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «تروریسم تهدید جهانی مداوم و در حال تکامل است و هیچ کشوری از آن در امان نیست. از رسانههای اجتماعی، ارتباطات رمزگذاری شده و وب سیاه (به شبکهای گفته میشود که در دسترس عموم نیست و بیشتر برای مقاصد غیرقانونی استفاده میشود) برای تبلیغات استفاده میشود تا افراد تازه وارد (به گروههای تروریستی) را تندروتر و جنایات را برنامهریزی کنند. تهدیدها شامل شیوههای خشن افراد، حملات هماهنگ شده و پیچیده و امکان انجام حملات وحشتناک با سلاح های شیمیایی، بیولوژیکی و رادیو اکتیو است.»
وی افزود: «پاسخ ما باید به همان اندازه سریع و چند وجهی باشد. من به همین دلیل نخستین کنفرانس سازمان ملل متحد را در زمینه مبارزه با تروریسم در هفته جاری در نیویورک برگزار میکنم تا سران سازمانهای ضد تروریسم ملی و نمایندگان نهادهای بینالمللی و جامعه مدنی درباره چگونگی بهبود همکاریهای بینالمللی و ایجاد مشارکتهای جدید گفتوگو کنند.»
گوترش تصریح کرد: «کنفرانس بر چهار حوزه کلیدی تمرکز خواهد داشت؛ نخست، بررسی اینکه چگونه دولتها، سازمانهای امنیتی و سازمانهای مجری قانون میتوانند تبادل اطلاعات مهم و راهبردهای تشخیص، اختلال و پیگرد قانونی شبکههای تروریستی را بهبود بخشند. دوم، اینکه سازمان ملل متحد چگونه میتواند به کشورهای تاثیرپذیرنده از تروریسم جهانی کمک کند.»
وی افزود: «سومین مورد، بررسی تهدید ناشی از مبارزات تروریستی خارجی است. با شکست نظامی داعش در سوریه و عراق تعداد زیادی از این مزدوران هدایت شده بهوسیله ایدئولوژی، به دیگر مکانهای درگیر میروند یا به خانه باز میگردند و تخصص خود در میدان جنگ را منتقل، طرفداران جدیدی جلب و حملات بیشتری در آینده برنامهریزی میکنند.»
گوترش درباره چهارمین عامل برگزاری کنفرانس گفت: «نحوه تمرکز بر چگونگی جلوگیری از عملیات تروریستی و افراطگرایی باید بررسی شود. بهبود امنیت هرگز کافی نخواهد بود. باید اوضاع را ریشهای اصلاح کنیم تا افراد آماده پذیرش طرز تفکرهای مسموم مصون بمانند.»
دبیرکل سازمان ملل متحد تصریح کرد: «تروریسم تهدیدی فراملی است که هیچ دولت یا سازمانی نمیتواند آن را به تنهایی شکست دهد. برای شکست آن به پاسخی چندجانبه و هماهنگ در سطح جهانی، منطقهای و ملی نیاز داریم. تقویت ساختارها و نهادهای مقابله با تروریسم ضروری است، اما باید برای ریشهکن کردن آن حوزه آموزش و پرورش را توسعه دهیم، با بیکاری جوانان مبارزه کنیم و برای حل مشکل انزوا راهی بیابیم. این بدین معنی است که باید با جوامع محلی، نهادهای مذهبی و رسانهها ارتباط برقرار کنیم. جامعه مدنی از مهمترین ارکان کنفرانس و راهبردهای ما در مبارزه با تروریسم گستردهتر است.»
انتهای پیام/