سامانهای با قابلیت حفظ خودرو از انحراف و تشخیص علائم رانندگی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، سیستمهای کمک راننده پیشرفته (Advanced Driver Assistance System) توسط کامپیوترهای کوچکی در داخل خودروها نصب میشوند، که با تحلیل پارامترهای موثر خودرو و جاده، برای راهنمایی به موقع رانندگان با اعلام سیستمهای هشدار و یا فعال سازی سیستمهای خودکار (بدون دخالت راننده) جهت جلوگیری از تصادف، عمل میکنند.
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، این سیستمها شامل سیستمهای جلوگیری از برخورد، هشدار انحراف از مسیر، نگهدارنده بین خطوط، خوابآلودگی راننده، علائم رانندگی، آشکارسازی نقاط کور، کروز تطبیقی و تنظیم هوشمند سرعت میشود.
به منظور اجرای هر یک از این الگوریتمها، سنسورهای مختلفی از جمله رادار، لیدار، اولتراسوند و دوربین مورد نیاز است که هر کدام با توجه به انواع و کاربریهای مختلفی که دارند، مورد استفاده قرار میگیرند.
سیستم هشدار جلوگیری از برخورد یکی از بخشهای این سامانه است. هرساله در اکثر کشورهای جهان سهم زیادی از میزان تصادفات بر اثر برخورد از پشت اتفاق میافتد. تحقیقات نشان میدهد اگر راننده در حدود چند دهم ثانیه زودتر متوجه برخورد شود، میتواند تا حد زیادی از آثار زیانبار تصادف در امان بماند. در صورتی که نسبت فاصله نسبی به سرعت نسبی با خودرو یا مانع روبرو از حد آستانهای کمتر شود، به راننده هشدار صوتی و تصویری داده میشود تا اقدامات لازم را برای جلوگیری از برخورد انجام دهد.
این اقدام میتواند شامل سبقتگیری و یا ترمزگیری باشد.
در این سیستم معمولا از سنسور رادار استفاده شده و طبق یکسری الگوریتم و معیارهای خاصی تعیین میشود که چه زمانی به راننده هشدار داده شود و در صورت عدم توجه به موقع، سیستم ترمز اضطراری فعال میشود.
یکی دیگر از وظایف اولیه راننده، نگهداشتن خودرو در بین خطوط است. این وظیفه در سفرهای طولانی و بین شهری به یک کار خسته کننده تبدیل میشود که خستگی و یا عدم توجه راننده ممکن است باعث انحراف غیر ارادی از خطوط شود. به گونهای که سالانه تعداد زیادی از تصادفات رانندگان مربوط به تغییر مسیر و انحراف از آن است که دلیل اصلی آن عدم توجه راننده است.
سیستم هشدار انحراف از مسیر این سامانه، یک سیستم هشدار است که هنگامی که راننده به صورت غیر عمد از مسیر خارج میشود، راننده را آگاه میکند.
سیستم هشدار انحراف از خطوط در وهله اول باید بتواند خطوط جاده را تشخیص دهد و در گام بعدی باید موقعیت خودرو را نسبت به خطوط جاده بسنجد. در صورت نزدیک شدن خودرو به خط، سیستم هشدار عمل میکند.
سیستم تشخیص علائم ترافیکی این سامانه به راننده برای شناسایی و تشخیص علائم رانندگی در محیط اطراف و در مسیر رانندگی کمک میکند.
این سامانه از یک دوربین که در جلوی خودرو نصب میشود، تشکیل شده است که جاده را برای پیدا کردن علائم، ردیابی میکند. این دوربین با یک نرمافزار تشخیص علائم در ارتباط است و کار شناسایی را انجام میدهد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/