دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اوته:

شانس نجات برجام کم است/ اروپا شرکت‌های آمریکایی را تحریم کند

یک پروفسور آلمانی و از اعضای حزب دموکرات مسیحی آلمان شانس نجات توافق هسته ای توسط اروپا و بدون آمریکا را بسیار کم دانسته و درباره عواقب خروج ترامپ از این توافق هشدار داد.
کد خبر : 284963

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، خروج "دونالد ترامپ" از توافق های بین المللی بخصوص توافق هسته ای با ایران، اروپاییان را دچار چالش های بی شماری کرده و به گفته بسیاری تحلیلگران مناسبات دو سوی آتلانتیک را تحت تاثیر قرار داده است.


خبرنگار درباره این موضوع مصاحبه ای را با پروفسور "ماکس اوته" از کارشناسان برجسته آلمانی-آمریکایی و اعضای حزب دموکرات مسیحی آلمان انجام داده است.


این کارشناس برجسته آلمانی درباره عواقب خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته ای با ایران گفت: "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا همواره ایران را به عنوان یک دشمن اصلی مشخص کرده است. لغو توافق هسته ای با ایران هم به تشدید اوضاع می انجامد. ابتدا اروپا و ایران سعی خواهند کرد این توافق را نجات دهند. در این اوضاع فشارهای آمریکا بر اروپا که از اوایل سال های هشتاد وجود دارد دوباره افزایش پیدا خواهد کرد.


این پروفسور آلمانی در ادامه تصریح کرد که در این شرایط ایران به صورت قدرتمندانه تر به سمت چین و اروپا متمایل خواهد شد. اگر این موفقیت به دست نیاید که توافق اتمی با ایران نجات یابد روند ارتقاء تسلیحات افزایش می یابد و در این شرایط خطر یک جنگ بسیار بالا است.


این کارشناس آلمانی در پاسخ به این پرسش که آیا این مسئله امکان پذیر است که توافق هسته ای با ایران را بدون آمریکا نجات دهیم گفت: از لحاظ تئوریک این مسئله امکان پذیر است اما در عمل من شانس کمی را در این باره می بینم.


وی در ادامه تصریح کرد که شانس ضعیفی وجود دارد که اروپا بیدار شود و درک کند که از سوی ایالات متحده در مفهوم اهداف سیاست اقتصادی و ژئواستراتژیک شخصی، ابزار قرار گرفته است. این تنها درباره ایران به این شکل نیست، بلکه به عنوان مثال از جمله در تحریم های روسیه و رسوایی موتورهای دیزلی که سازندگان اتومبیل آلمانی را تحت تاثیر قرار داده است هم به همین شکل است. اما کشورهای اروپایی ( در برابر آمریکا) بسیار ضعیف و وحشت زده اند. امید ها ( برای نجات توافق هسته ای ایران توسط اروپا) بسیار ضعیف است.


پروفسور ماکس اوته در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا اروپا می تواند از شرکت های اروپایی در برابر تحریم های آمریکا حمایت کند گفت: اروپا باید بالاخره راهکاری به عنوان اقدامات متقابل را کشف کند. برای هر تحریمی که شرکت های اروپایی را تحت تاثیر قرار می دهد باید شرکت های آمریکایی تحریم شوند. شرکت هایی مانند فیس بوک قوانین اروپایی را نقض می کنند. ما باید برای این گونه شرکت ها مجازات های سخت را اعمال کنیم. من راه دیگری را برای این مسئله نمی بینم.


منبع: تسنیم


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب