دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 تير 1394 - 16:12
وزیر بهداشت:

سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر هفته آینده تصویب می‌شود

وزیر بهداشت از تدوین سند ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر و رونمایی و ابلاغ آن در هفته آینده با حضور مسولان ارشد کشوری خبر داد.
کد خبر : 28260

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر سید حسن هاشمی در اولین جلسه کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر ضمن اعلام این خبر گفت: این سند شامل 12 هدف است که ابعاد مختلفی در حوزه‌های بهداشت، درمان، اصلاح تغذیه مردم، افزایش تحرک و فعالیت‌های فیزیکی، کاهش مصرف نمک و شکر و روغن‌های مضر را شامل می‌شود.


وزیر بهداشت با تأکید بر پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر گفت: متاسفانه بیماری‌های غیر واگیر بیش از 70 درصد بیماری‌های کشور را شامل می‌شود و در زمینه پیشگیری از این بیماری‌ها اقدامات خوبی در گذشته انجام شده است.


وی افزود: یک سال است که در زمینه پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر مطالعات خوبی انجام شده و در جلسات متعدد خارجی در لوزان و بیروت و نیز جلسات متعدد داخلی حضور یافته‌ایم تا کمبود‌های مطالعاتی را برطرف کنیم و در نهایت توانسته‌ایم سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر و عوامل خطر مرتبط با آن در جمهوری اسلامی ایران را تدوین کنیم.


درخواست کمک وزیر بهداشت از قوه قضاییه


هاشمی با بیان اینکه امیدواریم قوه قضاییه نیز همانند بحث‌های مربوط به روغن پالم به کمک وزارت بهداشت و این کمیته بیاید، افزود: برخی از رای‌های صادر شده از سوی مراجع ذیصلاح بازدارندگی لازم را ندارد و با این رای‌ها نمی‌توان با تقلب و تخلف برخوردهای لازم را داشت.


وزیر بهداشت افزود: امیدواریم با اجرای سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر بتوانیم طی 10 سال آینده حداقل 35 درصد مرگ و میر ناشی از این بیماری‌ها را کم کنیم، برای این کار به عنوان نمونه حداقل باید 50 درصد از مصرف نمک و شکر مصرفی مردم کاهش یابد.


وی گفت: امروز اولین جلسه شورای کمیته ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر با مشارکت معاونت‌ها و دیگر همکاران برگزار شد و از این پس نیز در جلسات شورا مبنای کار، سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر خواهد بود و چندین پیشنهاد همکاران نیز به دستور کار شورا اضافه خواهد شد.


ورود معاونت درمان در حوزه پیشگیری


وزیر بهداشت با ابراز امیدواری از همکاری بیشتر معاونت درمان با این شورا در آینده تأکید کرد: امیدواریم با کمتر شدن امور اجرایی مربوط به طرح تحول سلامت در حوزه درمان، این بخش نیز به طور جدی تری وارد حوزه پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر شود.


دکتر هاشمی افزود: نقش معاونت درمان در پیشگیری از بیماری‌ها بسیار مهم است و می‌توانند به ویژه از مرگ و میر و معلولیت بیشتر پیشگیری کنند و هرگز این گفته را که درمان از بهداشت جدا است، را قبول نداریم و معتقدیم درمان ادامه روند پیشگیری است.


دکتر هاشمی اظهار کرد: برای اجرای مصوبات شورا نیاز به تکمیل شبکه وجود دارد و یکی از دلایلی که باعث عدم موفقیت برنامه‌ها بود عدم دسترسی به ابزار مناسب آن بوده است و تصور می‌شد که با تشکیل کمپین و شعار دادن مشکلات برطرف می‌شود در حالیکه باید از طریق مراقبان سلامت و مراجعه به درب منازل مردم و همچنین از طریق دانش آموزان و مدارس و دانشگاه‌ها اقدامات پیشگیرانه را انجام داد.


وزیر بهداشت اضافه کرد: استفاده از هنرمندانی که می‌توانند از تکنولوژی جدید و شبکه‌های اجتماعی بهره بگیرند نیز می‌تواند در پیشرفت پیشگیری از بیماری‌ها موثر واقع شود.


دکتر هاشمی گفت: مقدار کمی از تصمیمات گذشته تبدیل به تغییر ذائقه شده است به عنوان نمونه در زمینه فرهنگ با وجود در اختیار داشتن نهاد‌ها و تریبون‌های متعدد خروجی مناسبی نداشته‌ایم البته در حوزه سیاست گذاری ابزارهای مناسبی در اختیار داریم.


وی افزود: اگر قوه قضاییه بیش از گذشته به همکاری با وزارت بهداشت بپردازد و سازمان غذا و دارو نیز بتواند نهایت مشارکت و همکاری برخی از وزارتخانه‌ها را جلب نماید، می‌توانیم تغییر جدی حوزه غذا را به وجود آوریم.


ذائقه مردن در خصوص چای ایرانی تغییر کرده است


وزیر بهداشت گفت: متاسفانه ذائقه مردم در خصوص چای ایرانی که بهترین چای دنیاست تغییر کرده است و مردم فکر می‌کنند که چای خارجی بهتر از چای ایرانی است، اما باید توجه داشت که مواد افزودنی و طعم آن برای سلامتی مضر است.


هاشمی عنوان کرد: برای کنترل بیماری‌های غیر واگیر همه دستگاه‌ها و از جمله رسانه‌ها می‌توانند کمک کنند اما به رغم اینکه همه ما از اهمیت اطلاع رسانی برای پیشگیری از بیمارهای غیرواگیر اطلاع داریم، اما باور نداریم که این بیماری‌ها برای ما نیز رخ می‌دهند و همیشه فکر می‌کنیم مرگ برای دیگران است.


تمایل مردم به مصرف روغن مایع افزایش یافته است


وزیر بهداشت ادامه داد: از 10 سال پیش شاهد تغییر ذائقه مردم در مصرف روغن مایع هستیم درحالی که در گذشته روغن‌های مایع در بازار ایران به هیچ وجه وجود نداشت بنابراین تغییر ذائقه مردم امری ممکن است.


دکتر هاشمی در پایان به گسترش شبکه بهداشت در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 7 میلیون و 700 هزار نفر در حاشیه شهرها تحت پوشش شبکه هستند و در شهرهای کمتر از 20 هزار نفر شبکه کامل است و پوشش شبکه در شهرهای با جمعیت 20 تا 50 هزار نفر نیز در سال جاری تکمیل می‌شود که این اقدامات بهترین فرصت برای پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته