دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 ارديبهشت 1397 - 08:46
آنا از تغییرات احتمالی در مدیران شهرداری پایتخت گزارش می‌دهد؛

کوچ اتوبوسی به خیابان بهشت

محمدعلی افشانی در حالی به عنوان شهردار جدید پایتخت سوگند یاد کرد که هنوز امضای حکمش خشک نشده، درصدد انتقال بخشی از مدیران سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به شهرداری تهران است.
کد خبر : 281809

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا - شاهرخ صالحی کرهرودی؛ محمدعلی افشانی، شهردار 59 ساله پایتخت که تا پیش از این معاون وزیر و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور بود، حالا سکان‌دار بزرگترین شهرداری کشور شده است و در حالی به جای محمدعلی نجفی تکیه زده که به نظر می‌رسد، اعتقاد چندانی به منصوبان نجفی ندارد و می‌خواهد تغییرات جدی در معاونان و مدیران شهرداری ایجاد کند.


اگرچه افشانی ادعا کرده است که قصد ندارد، به تغییرات گسترده در مدیران شهرداری دست بزرند، اما گمانه‌زنی‌های اولیه حکایت از تغییر حداقل 4 معاون و دو مدیر ارشد در شهرداری تهران دارد.


معاونت «شهرسازی و معماری» و «فنی و عمرانی»


مهدی حجت اولین معاونی که توسط نجفی منصوب شد و اولین معاونی هم که با رفتن نجفی، از سمت خود استعفاء داد. بیش از 40 روز است که نجفی از شهرداری تهران رفته است و به همین میزان روز هم هست که معاونت شهرسازی و معماری شهرداری با رفتن نجفی و حجت، بدون مسئول باقی مانده است.


یکی از اعضای شورای شهر تهران در خصوص جایگزین حجت در معاونت شهرسازی و معماری به آنا می‌گوید: «افشانی به پیروز حناچی، معاون فعلی فنی و عمرانی شهرداری پیشنهاد کرده است تا عهده‌دار سمت معاونت شهرسازی شود اما حناچی اصرار دارد تا در معاونت فنی و عمرانی بماند و معتقد است که برنامه‌های که برای جاری‌کردن روح اجتماعی در شهر دارد، در حوزه معاونت فنی و عمرانی قابل اجراست.»


این عضو شورا، تاکید می‌کند که «اگر حناچی برای ماندنش در معاونت فنی و عمرانی اصرار کند و از طرفی هم افشانی بخواهد که حناچی را جابجا کند، بعید است که حناچی در شهرداری بماند و بر این اساس معاونت فنی و عمرانی هم تغییر خواهد کرد.»


حالا با این اظهارات، به نظر می‌رسد که علاوه بر معاونت شهرسازی و معماری که با رفتن حجت، روی هوا رفته است، معاونت فنی و عمرانی هم در انتظار تصمیم حناچی است و اگر حتی حناچی هم قبول کند که به معاونت شهرسازی برود، بازهم شخص دیگری باید عهده‌دار معاونت فنی و عمرانی شود.


معاونت حمل و نقل و ترافیک


محسن پورسید آقایی که پس از فاجعه هفتخوان و آتش‌سوزی قطار از مدیرعامل شرکت راه‌آهن استعفاء داده بود، این بار با نجفی رهسپار شهرداری تهران شد تا مسئولیت معاونت حمل و نقل و ترافیک را برعهده بگیرد. پورسید آقایی که با توجه به سوابق در حوزه حمل و نقل ریلی، قرار بود تحولی در حوزه مترو و حمل و نقل شهر تهران ایجاد کند، در این مدت، تنها با اجرای یک طرح جدید برای ترافیک، تمام وقت و انرژی خود را صرف اجرای طرحی کرد که هنوز هم نارضایتی ذی‌نفعان آن در شهر، از گوشه و کنار به گوش می‌رسد.


اجرای طرح جدید ترافیک که به گفته پورسید آقایی برای مقابله با رانت و فساد در حوزه آرم طرح ترافیک و ایجاد دسترسی بیشتر برای شهروندان آغاز شده بود، حالا به یکی از نقاط مبهم در پرونده پورسید آقایی تبدیل شده است. عدم کارکرد درست دوربین‌ها، واگذاری مبهم طرح‌هایی با عنوان سیار و فساد در واگذاری طرح مربوط به آژانس‌ها حرف‌و حدیث‌هایی زیادی در اجرای طرح جدید ایجاد کرده است. از سوی دیگر هم، خبرنگاران به عنوان مهمترین کنش‌گران اجتماعی به ضرورت کارکرد خود، نیاز به طرح ترافیک دارند، با مشقت های فراوان و البته هزینه ده برابری، تا حدودی توانسته‌اند به طرح ترافیک دست یابند. همه اینها، در شرایطی رخ داده که شهرداری تهران، با اجرای نادرست طرح جدید ترافیک سهم زیادی از سرمایه‌اجتماعی خود را از دست داده است.


حالا محسن پورسید آقایی که از حمایت بی‌چون و چرای نجفی برخوردار بود، در مقابل افشانی قرار گرفته و آنگونه که از گوشه و کنار شنیده می‌شود، نه تنها افشانی تمایلی به همکاری با پورسیدآقایی ندارد که حتی جانشین وی را هم از پیش مشخص کرده بود.


سیادت موسوی، که پیش از این مدیرکل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداری‌ها بوده، اولین انتصاب افشانی است و جانشین پورسیدآقایی شد.


شرکت مترو تهران


از سوی دیگر، در شرکت مترو تهران، علی امام در حالی به توصیه محسن هاشمی، به عنوان مدیرعامل این شرکت منصوب شد که در مدت تصدی خود، نتوانست عملکرد چشم گیری را در این حوزه به نمایش بگذارد. حالا شنیده‌ها،‌ حاکی از این است که حسین رجب صلاحی مدیرکل دفتر حمل و نقل ریلی درون شهری و حومه سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور قرار است به‌عنوان مدیرعامل متروی تهران جایگزین امام شود.


مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران


امین عارف‌نیا،‌ که خودش را به نوعی پسر محمدعلی نجفی می‌داند، حالا با رفتن نجفی از شهرداری تهران، بیش از همه مدیران در معرض تغییر و تحول قرار دارد. عارف‌نیا که پس از رفتن نجفی، همه تلاشش را برای رسیدن به حسینی مکارم به کرسی شهرداری تهران به کار بست؛ حالا با پیروزی افشانی در رقابت با حسینی مکارم، بیشتر از قبل، خود را رفتنی می‌داند.


اگرچه گزینه‌های زیادی خود را برای جانشینی وی آماده می‌کنند اما هنوز هیچ‌کدام از گزینه‌ها از سوی افشانی برای تصدی این سمت، جدی نشده‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب