دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 ارديبهشت 1397 - 16:21
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت خبر داد؛

تشدید بازرسی‌های بهداشتی بر اماکن تهیه و توزیع غذا در ماه رمضان

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه تمهیدات بهداشتی و بازرسی‌ها از اغذیه فروشی‌ها در ماه رمضان تشدید می‌شود، گفت: شیرینی‌های رایج در ماه رمضان در قنادی‌ها از لحاظ کاربرد رنگ غیرمجاز، روغن، آرد مصرفی و طرز پخت مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
کد خبر : 280933

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزرارت بهداشت، محسن فرهادی در خصوص اقدامات و تمهیدات بهداشتی در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: به این منظور، دستورالعملی به معاونت بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور مبنی بر تشدید بازرسی‌های بهداشتی در ایام ماه رمضان، ابلاغ شده است.


معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به دستورالعمل ابلاغی به دانشگاه‌های علوم پزشکی یادآور شد: برطبق این دستورالعمل، با ائمه جماعات، هیات امنای مساجد و اماکن متبرکه و همچنین محل‌های برگزاری مراسم مذهبی و هیات‌ها، هماهنگی‌های لازم به عمل خواهد آمد، تا همکاران بهداشتی، در ابتدا اصول بهداشتی را به متولیان امر آموزش دهند، تا به تبع آن هماهنگی‌های درون بخشی را انجام دهند.


فرهادی با بیان اینکه با روابط عمومی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور نیز جهت اطلاع رسانی شیوه‌های نظارت بر اماکن و اغذیه فروشی‌ها، هماهنگی‌های لازم به عمل آمده است، تصریح کرد: همچنین از کارگروه سلامت و امنیت غذایی هر استان درخواست شده تا ضرورت کنترل اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی را در همان استان طرح موضوع کرده و با شهرداری‌ها، بخشداری‌ها، فرمانداری‌ها و استانداری‌ها و همچنین شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی، وزارت صنعت، معدن، تجارت، قوه قضاییه، ایرانگردی و جهانگردی، اتاق اصناف، نیروی انتظامی، سازمان صدا و سیما و سازمان دامپزشکی هماهنگی‌‌های لازم را داشته باشند.


وی با بیان اینکه اکیپ‌های ثابت و سیار بهداشت محیط، ملبس به یونیفرم بهداشت 190 خواهند بود، اظهار کرد: ساعت کار بازرسان بهداشت محیط از 8 صبح تا 8 شب درنظر گرفته شده است، این بازرسان در ایام تعطیل نیز به کار خود ادامه می‌دهند و از آنجا که ساعت کار اغذیه فروشی‌ها مابین زمان افطار و سحری تشدید پیدا می‌کند، لازم است، در ایام ماه رمضان علاوه بر بازرسی‌های قبل از افطار و بعد از وعده سحری، بازرسی‌های شبانه را نیز در دستور کار خود قرار دهند.


معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید اینکه مردم می‌توانند شکایات خود را به صورت 24 ساعته از طریق شماره تلفن 190 به گوش مسئولین برسانند، درخصوص ضرورت رعایت بهداشت در لیالی قدر افزود: مردم باید بر رعایت بهداشت فردی در مساجد و هیات‌ها، اهتمام ورزند، مسئولین نیز باید بر این موضوع نظارت و تاکید ویژه‌ای داشته باشند.


فرهادی تصریح کرد: در ماه رمضان، به هیچ وجه از دستفروش‌ها، مواد خوراکی خریداری نکنید، چراکه این اقلام مورد تایید نبوده و سلامت شان تضمین نمی‌شود.


وی بر تشدید کنترل، نظارت و بازرسی مستمر از مراکز تهیه و توزیع زولبیا، بامیه، آش وحلیم پزی‌ها، رستوران‌ها، کبابی‌ها و قنادی‌ها و انجام بازرسی‌های مستمر شبانه روزی در طول ماه مبارک رمضان تاکید کرد و گفت: با توجه به گرم شدن هوا و قرار گرفتن ماه مبارک رمضان در ماه گرم سال، احتمال شیوع بیماری‌های منتقله از آب و غذا، به ویژه بیماری‌های عفونی روده‌ای در مکان‌هایی که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می‌شود، افزایش پیدا می‌کند، بنابراین لازم است تمهیدات بهداشتی بیش از پیش رعایت شود.


فرهادی تصریح کرد: در ایام ماه رمضان با متخلفین و متقلبین بهداشتی برخورد قضایی خواهد شد، از طرفی، در ماه رمضان، برخی کارگاه‌های غیرمجاز زیرزمینی مشغول به کار می‌شوند و موادغذایی مانند زولبیا، بامیه، آش و حلیم را به قیمت ارزانتر می‌فروشند که درصورت شناسایی، پلمپ شده و با آنها برخورد قضایی صورت خواهد گرفت.


وی اظهار کرد: شیرینی‌های رایج در ماه رمضان در قنادی‌ها از لحاظ کاربرد رنگ غیرمجاز و روغن و آرد مصرفی و همچنین طرز پخت، مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و همچنین بر نظارت بر سلامت تخم مرغ مصرفی و خامه در شیرینی ها تاکید ویژه‌ای وجود خواهد داشت.


فرهادی درخصوص کاربرد ظروف یکبار مصرف مناسب، توضیح داد: تمامی رستوران‌ها، اغذیه فروشی ها، مساجد و هیئت های مذهبی که در ماه رمضان به عرضه و توزیع غذا می پردازند، باید از ظروف یکبار مصرف مناسب استفاده کنند، چنانچه حرارت غذا دمایی بیش از 60 درجه داشته باشد، ظروف یکبار مصرف آلومینیومی و گیاهی مناسب تر است، باید توجه شود که ظروف مصرفی باید پروانه ساخت از وزارت بهداشت هم داشته باشند.


وی با تاکید براینکه تیم‌های عملیاتی وزارت بهداشت در مواقع طغیان بیماری یا مسمومیت ناشی از مصرف غذای آلوده، آمادگی ارائه خدمت به هموطنان را دارند، درخصوص آمار شکایات مردمی در سال قبل، تصریح کرد: در سال گذشته، بیشترین شکایتی که در سامانه 190 ثبت شده است، مربوط به رستوران ها، نانوایی ها و قنادی ها بوده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب