اتحادیه اروپا در دوره جدید برجامی دو راه انتخابی دارد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سیدکمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی که برای شرکت در اجلاس رهبران برای صلح به فرانسه سفر کرده است، با ژان پی یر رافارن، نخست وزیر اسبق این کشور و رئیس بنیاد «رهبران برای صلح» دیدار و گفتوگو کرد.
رافارن در این دیدار گفت: در شرایط بسیار دشواری زندگی میکنیم، در اطراف خود جنگهای زیادی میبینیم که روزانه در جریان است و قدرتهای بزرگ که پس از جنگ جهانی دوم در یک تصمیم جمعی به تشکیل سازمان ملل و شورای امنیت آن برای برقراری صلح و امنیت کمک کردند، امروز خود عامل مهمی در توسعه جنگها هستند.
وی افزود: به همین دلیل بنیاد رهبران برای صلح را با همکاری عدهای از رهبران و مقامات سابق کشورها تشکیل دادهایم تا بتوانیم با تحلیل دقیق شرایط کنونی راهکارهای خروج از بن بست کنونی را بررسی کنیم.
خرازی نیز در این دیدار گفت سازمان ملل و شورای امنیت امروز به دستگاهی ناتوان تبدیل شده است، زیرا قدرتهای بزرگ وقتی نمیتوانند از طریق این سازمان و با روشهای قانونی به خواست خود برسند، راساً تصمیم میگیرند و با تشکیل ائتلافهای خارج از سازمان ملل با تجاوز به کشورهای دیگر موجب گسترش جنگ و خونریزی و ویرانی میشوند.
وی افزود: ما نمونه این اقدامات غیرقانونی را در گذشته در عراق و امروز در سوریه شاهد هستیم. اقدام خارج از چارچوب سازمان ملل به جز هرج و مرج نتیجه دیگری در بر ندارد.
خرازی در بخش دیگری از صحبتهای خود به وابستگیهای مالی سازمانهای بینالمللی اشاره کرد و گفت: شما شاهد بودهاید که کمکهای مالی کشورها به سازمان ملل، خود وسیله تحمیل نظرات آنها بر این سازمان شده و ما در دوران دبیرکل سابق سازمان ملل دیدیم که عربستان برای حذف نامش از لیست سیاه ناقضان حقوق کودک با پرداخت کمک مالی موفق شد به هدف خود برسد و جالب اینکه دبیرکل سازمان آن را به عنوان تصمیمی دردناک اعلام کرد. به این ترتیب باید گفت که سازمان ملل از اهداف اولیه خود بسیار دور شده است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی نمونه دیگری از نقض قوانین بینالمللی را اقدام اخیر آمریکا در خروج از برجام دانست و گفت: رئیس جمهور آمریکا به خود اجازه میدهد هر اقدام غیر قانونی را مرتکب شود. آمریکا با نقض تعهدات خود و خروج از برجام در واقع بار دیگر مرگ قوانین بینالمللی را اعلام کرد، چنانکه قبلاً نیز با خروج از معاهده پاریس نشان داد که برای تصمیمهای جمعی هیچ ارزشی قائل نیست. اکنون راهی که اتحادیه اروپا انتخاب میکند بسیار مهم است، اینکه تسلیم مطامع آمریکا شود و یا با مقاومت در برابر فشارهای آمریکا استقلال خود را به اثبات برساند.
خرازی ادامه داد که این واقعیتها نشان میدهد ساختارهای فعلی کارآمد نیست و باید در فکر راههای دیگری برای برقراری صلح و امنیت و تامین حقوق ملتها بود. تشکیل بنیاد رهبران صلح میتواند در این مسیر ایفای نقش کند و به سهم خود راهکارهایی را برای حل مشکلات کنونی پیشنهاد دهد. جمهوری اسلامی ایران نیز که از ابتدای انقلاب خود قربانی تجاوزهای قدرتهای بزرگ بوده، آماده است در این مسیر تلاش کند.
بنیاد رهبران برای صلح به ابتکار آقای رافارن و آقای دویل پن نخست وزیران سابق فرانسه تشکیل شده و اولین اجلاس آن با حضور مقامات سابق کشورهای مختلف از امروز در پاریس آغاز شده و تا فردا ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/