توجه به مشارکت زنان یک ضرورت و الزام است نه یک انتخاب
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، شهیندخت مولاوردی در ضیافت افطار رئیس جمهوری با فعالان و تشکلهای حوزه زنان و خانواده که شب گذشته برگزار شد، با اشاره به 21 تیر ماه، سالروز قیام مردم مشهد علیه کشف حجاب گفت: این روز به نام روز عفاف و حجاب نام گذاری شده است و این قیام واکنشی نسبت به بخشنامهای و دستوری عمل کردن کشف حجاب در کشور بود، زیرا به نظر میرسید این روش نمیتوانست قرین موفقیت باشد.
وی افزود: قانون راهکارهای گسترش عفاف و حجاب در سال 84 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و امروز در سالروز عفاف و حجاب فرصت مناسبی است تا میزان فاصله خود را در این حوزه با وضعیت مطلوب را مورد برررسی و ارزیابی قرار دهیم.
وی با تاکید بر اینکه براساس این قانون، توسعه و گسترش عفاف و حجاب در کشور جزو وظایف همه دستگاهها و قواست، افزود: در قانون راهکارهای گسترش عفاف و حجاب به نقش و وظیفه همه دستگاهها توجه شده بنابراین اجرای این قانون تنها بر عهده دولت و قوه مجریه نیست.
معاون رئیس جمهوری با تاکید براینکه امیدواریم از فرصت حضور زنان جامعه بهره لازم را ببریم، افزود: جمع حاضر در این جلسه نمونهای از زنان فرهیخته و توانمند در زمینههای مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است بر همین اساس ضرورت و لزوم بهره گیری از این سرمایههای انسانی بسیار مهم است.
وی با اشاره ظرفیتها و توانمندیهای زنان در بخشهای اقتصادی و بخش خصوصی یادآور شد: این افراد در تلاشند تا باری از دوش جامعه بردارند و حتی تلاش های این افراد با فعالیت بسیاری از دستگاههای دولتی که بودجههای آنچنانی در اختیار دارند برابری می کند به طوری که برخی از آنان حتی گوی سبقت را از سایر دستگاهها ربودند. این تشکلها و دست های پرتوان آنان هفت شهر عشق را گشتهاند.
مولاوردی ادامه داد: نمونههای بسیاری از این زنان را در سفرهای استانی به وضوح دیدهام، دولت یازدهم در زمانی روی کار آمد که کشور در میانه راه سند چشم انداز بیست ساله نظام بود البته در حوزه زنان با پایین بودن میزان سرمایه اجتماعی مواجه بودهایم اما در این دو سال و نیم گذشته به شناسایی موارد و مسایل مورد نیاز به اقدام فوری تاکید کرده و تلاش کردیم که حساسیت لازم را نسبت به این موضوع در جامعه ایجاد کردهایم.
وی تاکید کرد: فعالیتهای خود را در حوزه زنان با پرهیز از موازی کاری و پراکنده کاری و فعالیتهای جزیره گونه آغاز کردیم و همکاری دستگاههای اجرایی و بهره مندی از ظرفیت مراکز علمی و حوزوی توانستیم برنامه های بسیاری را در دستور کار قرار دهیم.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به زنانه شدن آسیبهای اجتماعی در کشور گفت: 14 گروه تخصصی زنان و خانواده را تشکیل دادیم و این کارگروهها مسئولیت اتاق فکر معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری را بر عهده دارند.
وی همچنین به برگزاری نشست منطقهای در مرداد ماه و راه اندازی سامانه پیامکی 101 برای برقراری ارتباط مستقیم و بدون واسطه گروه هدف با معاونت زنان اشاره کرد و گفت: زنان و دختران توانمند مومن و عفیف ایرانی امروز به اندازهای به بلوغ فکری رسیدهاند که بدانند برای دستیابی به مطالبات خود دو سال زمان برای تحقق وعدهها و شعارهای دولت تدبیر و امید کافی نیست اما به تدبیر دولت یازدهم برای تحقق توسعه متوازن امید دارند.
مولاوردی ادامه داد: زنان میخواهند همان طور که دو سال پیش در خلق حماسه سیاسی به برنامههای رئیس جمهوری اعتماد کرده و خود را به اثبات رساندند امروز در شرایط پساتحریم نیز اعتمادی متقابل شکل گیرد.مولفههای اصلی اعتماد عمومی و مشارکت اجتماعی و مدنی است و این سرمایه در توسعه پایدار نقش اساسی دارد. امروزه اهمیت این سرمایه به عنوان یک ثروت فنا ناپذیر بر کسی پوشیده نیست.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه جلب مشارکت زنان برای غلبه بر بحران های تهدید کننده جامعه بسیار ضروری و لازم به نظر میرسد، گفت: توجه به مشارکت زنان یک ضرورت و الزام است نه یک انتخاب.
مولاوردی با تاکید بر اینکه امسال به دلیل مشغلههای کاری رئیس جمهوری مورد بی مهری دولت قرار گرفتیم، افزود: متاسفانه امسال فرصت تشکیل جلسه فعالان زن با دکتر روحانی فراهم نشد اما امروز قرار بر این شد در آیندهای نزدیک جلسهای به منظور بررسی مشکلات و مطالبات زنان با حضور دکتر روحانی برگزار شود.
انتهای پیام/