دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 ارديبهشت 1397 - 09:59
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران خبر داد؛

راه‌اندازی دو مرکز توانبخشی اتیسم در تهران و ملارد تا پایان خرداد/ حمایت بهزیستی از کافه دانتیسم

معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران از راه اندازی دو مرکز توانبخشی اتیسم در تهران و ملارد تا پایان خرداد ماه امسال خبر داد.
کد خبر : 278837

محمدرضا اسدی، معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران در مورد آمار مبتلایان به اتیسم و سندروم دان در استان تهران اظهار کرد: هم اکنون 4 هزار مبتلا به اتیسم و 8 هزار مبتلا به سندروم دان استان تهران در بهزیستی پرونده پزشکی دارند؛ البته تعداد قابل توجهی از بچه‌های سندروم دان از نظر شدت بیماری و مشکلات ذهنی به حدی نیستند که تحت پوشش بهزیستی قرار گیرند و تنها در مدارس استثنایی وارد می‌شوند زیرا بهزیستی فقط از معلولیت‌های شدید و متوسط حمایت می‌کند.


وی ادامه داد: از 4 هزار مبتلا به اتیسم در استان تهران نیز فقط یک هزار نفر از آنان تحت پوشش بهزیستی هستند و سایر آنها از مراکز خیریه دیگر حمایت‌های لازم را دریافت می‌کنند؛ البته برخی از آنها نیز هنوز به ما معرفی نشده‌اند و برخی دیگر نیز مسیر را پیدا نکرده‌اند.


این مقام مسئول در بهزیستی استان تهران یادآور شد: زمان طلایی رسیدگی و کنترل بیماری مبتلایان به اتیسم بین 2 تا 5 سال است اما متاسفانه پزشکان متخصص که باید این افراد را در زمان طلایی برای دریافت خدمات توانبخشی به سازمان بهزیستی معرفی کنند از این مساله غفلت کرده و به همین دلیل افراد بالاتر از سن گذار و طلایی به ما مراجعه می‌کنند.


اسدی با اشاره به اینکه هم اکنون از این یک هزار نفر حدود 240 نفر در مراکزِ توانبخشیِ روزانه آموزشیِ اتیسمِ بهزیستی خدمات لازم را دریافت می‌کنند، افزود: متاسفانه به دلیل کمبود مراکز و کمبود نیروی انسانی برای تامین متخصصان، در شهرستان‌های تهران هنوز از نظر گسترش و توسعه این مراکز به نتیجه مطلوب نرسیده‌ایم.


معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران ادامه داد: سال گذشته بر موضوع گسترش مراکز توانبخشی اتیسم در استان تهران بسیار تمرکز کردیم به طوری که تعداد این مراکز از 4 مرکز به 8 مرکز گسترش یافت، امسال نیز در صددیم در همه 16 شهرستان استان تهران چنین مراکزی را راه اندازی کنیم.


اسدی گفت: تا پایان خرداد ماه دو مرکز دیگر نیز در شهر تهران و ملارد راه‌اندازی خواهد شد که در این راستا تعداد مراکز در استان تهران به 10 مرکز می‌رسد.


توجه به اشتغال مبتلایان به اتیسم و سندروم دان


این مقام مسئول در بهزیستی استان تهران در مورد حمایت‌های بهزیستی از مبتلایان به اتیسم و سندروم دان در استان تهران یادآور شد: اشتغال این افراد برای ما بسیار مهم و قابل توجه است به همین دلیل آموزش‌های شغلی به آنان جزو برنامه‌های سازمان بهزیستی است به طوری که به عنوان مثال در کافه دانتیسم خدمات توانبخشی و کار درمانی و گفتار درمانی از سال‌های پیش به این افراد ارائه شده است و آموزش مهارت‌هایی مانند هنر درمانی از برنامه‌های ما بوده است.


وی ادامه داد: این آموزش‌ها برای همه گروه‌های نیازمند خدمات توانبخشی ارائه می‌شود و تنها خاص بیماران اتیسم نیست، همه این بچه‌ها آموزش‌های شغلی را در سن لازم در مراکز توانبخشی روزانه حرفه‌ای سازمان بهزیستی دریافت می‌‌کنند. برخی از این بچه‌ها که در یک زمینه خاص استعداد و توانایی بیشتری دارند به کارگاه‌های تولیدی حمایتی بهزیستی معرفی می‌کنیم که مربیان شغلی کارها و مهارت‌های شغلی لازم را به آنها آموزش می‌دهند و آنها در صنابع بسته بندی و کارگاه‌های تولیدی مشغول به کار می‌شوند.


اسدی یادآور شد: بهزیستی با ایجاد کافه دانتیسم پا را فراتر نهاده و سعی کردیم برای آنها شغل و درآمد پایداری ایجاد کنیم؛ بر همین اساس، بعد از طی مراحل توانبخشی و آموزش‌های لازم به این افراد نیروهای مستعد و توانا شناسایی و مشغول به کار شدند.


وی با اشاره به اینکه در هیچ نقطه از دنیا مشابه کافه دانتیسم نداریم، افزود:‌در کشورهایی مانند کانادا، آمریکا، ایرلند و ترکیه برخی از شرکت‌ها چند نفر از مبتلایان به سندروم دان و اتیسم را در کنار سایر کارکنان خود پذیرفتند اما ما در راه‌اندازی این کافه به طور کامل از مبتلایان به سندروم دان و اتیسم استفاده کردیم که همه امورات این کافه حتی حسابداری آن نیز برعهده این افراد واگذار شده است.


اسدی در مورد نظارت بر روند هزینه‌ها و دخل و خرج این کافه اظهار کرد: روی این مساله بسیار تفکر و تمرکز شده است و برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده و شائبه موضوع حساب و کتاب این کار را به خانواده‌های این بچه‌ها واگذار کردیم بنابراین هر سود و زیانی حاصل از این کافه متوجه خانواده‌های این بچه‌ها است.


این مقام مسئول در بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه هیچ پدر و مادری از فرزند مبتلا به اتیسم و سندروم دان خود استفاده ابزاری نمی‌ کند، افزود: در این کافه دو مربی شغلی برای بچه‌ها در نظر گرفته‌ایم که روی روند کار بچه‌ها نظارت و مدیریت کافه را برعهده دارند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب