دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 ارديبهشت 1397 - 14:44

افت ۵ درصدی ارزش روپیه هند در برابر دلار

از ابتدای سال ۲۰۱۸ ارزش روپیه هند روندی کاهشی را طی کرده است و در برابر دلار ۵.۱۵ درصد ارزش خود را از دست داده است.
کد خبر : 278670

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا از پایگاه خبری سی ان بی سی، دولت هند تصمیم داشت در سال 2018 اقتصاد این کشور را متحول کند، اما اکنون که چند ماه از آغاز سال میلادی می گذرد، فشارسنج اقتصاد این کشور یعنی روپیه اوضاع مساعدی ندارد.


روپیه هند، که در سال گذشته میلادی 6.75 درصد در برابر دلار آمریکا تقویت شده بود، از ابتدای سال 2018 روندی کاهشی را طی کرده است. روز دوشنبه ارزش روپیه به پایین ترین رقم در طی 15 ماه گذشته رسید و هر دلار آمریکا 67.13 روپیه معامله شد که 5.15 درصد نسبت به ابتدای سال کاهش نشان می دهد.


تحلیلگران بانک ای ان زد و آی ان جی نوشتند، ارزش روپیه هند ممکن است بیش از این نیز کاهش یابد. پراکاش ساکپال، اقتصاددان بانک آی ان جی در یادداشتی نوشت: «ما معتقدیم مشکلات روپیه هنوز به اتمام نرسیده و عوامل متعدد داخلی و خارجی همچنان موجب تضعیف بیشتر ارزش پول ملی هند در سال جاری و سال های بعد خواهد شد.»


تحت فشار قرار گرفتن روپیه نشان از آن دارد که سومین اقتصاد بزرگ آسیا که در سال گذشته شاهد کندی رشد بود، با مشکلات احتمالی ای مواجه خواهد شد. اقداماتی همچون پول زدایی، اعمال مالیات بر کالا و خدمات و افزایش حجم بدهی های بازپرداخت نشده در سیستم بانکی هند، اقتصاد این کشور را با چالش مواجه کرده است.


هرچند این مشکلات در ماه های اخیر کمرنگ تر شده اند، اما افزایش اخیر قیمت نفت در حال حاضر این کشور را با خطر افزایش کسری بودجه مواجه ساخته است.


هند وارد کننده نفت است و بر اساس برآوردهای تحلیلگران موسسه نومورا، هر 10 دلار افزایش قیمت نفت موجب کاهش 0.4 درصدی حساب جاری و توازن مالی و افت 0.1 درصدی تولید ناخالص داخلی این کشور می گردد. به گفته کارشناسان این مسئله می تواند 15 واحد رشد اقتصادی هند را کاهش دهد.


به اعتقاد تحلیلگران، تضعیف ارزش روپیه و افزایش قیمت نفت موجب شتاب گرفتن نرخ تورم خواهد شد و فدرال رزرو هند را وادار خواهد کرد تا نرخ بهره را زودتر از زمان مورد انتظار افزایش دهد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب