آزادی 13 زن زندانی جرایم غیرعمد در پویش ارمغان 2
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، اطهره نژادی، معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت پویش ارمغان 2 اظهار کرد: پویش ارمغان از دولت یازدهم طراحی و برنامهریزی شده بود تا در قالب این برنامه بخشی از زنان زندانی جرائم غیر عمد را با کمک مردم آزاد کنیم. در بازدیدهای مداوم معاونت زنان از زندانهای سراسر کشور وضعیت و شرایط زنان زندانی مناسب دیده نشد که به همین منظور معاونت زنان توجه به این قشر خاص از زنان را در برنامههای خود گنجاند.
وی یادآور شد: جامعه هدف تحت حمایت معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری همه زنان گروههای مختلف را در بر میگیرد که باید در سیاستگذاریها و برنامهریزیهای این نهاد مورد توجه قرار گیرند. زیرا زنان زندانی علاوهبر نقش خانوادگی دارای نقشهای متفاوتی در جامعه نیز هستند که مادران زندانی اولویت آزادسازی از زندان را دارند زیرا این زنان فرزندانی دارند که به دلیل محکومیت مادر مجبورند دوران کودکی خود را در چهار دیواری زندان بگذرانند.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: در پویش ارمغان 1 هنرمندان، اپراتوراهای تلفن همراه، ستاد دیه و مردم مشارکت فعال داشتند که بر این اساس توانستیم در سال گذشته در این پویش 32 زن زندانی جرائم غیر عمد را از زندان آزاد کنیم.
وی افزود: سال گذشته اولین سال اجرای پویش ارمغان در کشور بود که خوشبختانه مورد توجه و استقبال عموم مردم و سازمانها و نهادهای مختلف قرار گرفت. بر همین اساس امسال نیز در پویش ارمغان 2 این پویش تغییری نکرده و امسال نیز مانند سال گذشته در کشور اجرا خواهد شد.
نژادی اظهار کرد: بر اساس آمار سازمان زندانها 250 زن زندانی جرائم غیر عمد در کشور داشتیم که با جمعآوری 820 میلیون تومان در پویش ارمغان 2، 13 نفر از این زنان آزاد شدند. البته باید توجه داشته باشیم که این زنان فقط محکوم به پرداخت دیه بودند و جرم دیگری نداشتند زیرا برخی از زنان زندانی به مبالغ کمتری محکوم هستند اما به علت داشتن جرائم دیگری جز دیه امکان آزاد کردن آنها وجود ندارد.
این مقام مسئول در معاونت امور زنان و خانواده ادامه داد: از ستاد دیه درخواست میکنیم که سیاستهای معاونت زنان را در آزادسازی زنان زندانی جرائم غیرعمد لحاظ کنند زیرا یکی از سیاستهای معاونت زنان خلوت بودن فضای زندان زنان است در حالی که هم اکنون تراکم جمعیت در زندان زنان بسیار بالاست. بر همین اساس میخواهیم چنانچه امکان دارد ستاد دیه تعداد افراد بیشتری را با مبلغ مشخص به جای یک نفر آزاد کند زیرا با این کار چندین خانواده از بروز آسیبهای اجتماعی و مشکلات در امان میمانند.
وی با اشاره به عدم همکاری صدا و سیما در معرفی و تبلیغ پویش ارمغان به مردم گفت: متاسفانه سازمان صدا و سیما همکاری خوب و مناسبی با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ندارد به همین خاطر این معاونت برای آگاهی بخشی به مردم برای کمک به زنان زندانی جرائم غیرعمد از تریبون این رسانه محروم است در حالی که با کمک این رسانه میتوانیم شاهد جذب پتاسیل بیشتر مردم و خیرین باشیم.
نژادی با بیان اینکه از صدا و سیما میخواهیم برای یک بار هم که شده با مردم همراه باشد، افزود: ظرفیت پویش ارمغان بسیار بالاست اما اگر صدا و سیما در این زمینه با ما همکاری نکند قطعا نمیتوانیم انتظارات و توقعات خود را از همراهی مردم بدست بیاوریم.
این مقام مسئول در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به اینکه میانگین سنی زنان زندانی جرایم غیر عمد بین 18تا 37 سال گزارش شده است، افزود: متاسفانه زن زندانی شرایط خوب و مناسبی ندارند.
نژادی در مورد راه اندازی مهدکودک در کنار زندان زنان گفت: هنوز همه صاحبنظران در این زمینه اتفاق نظر ندارند و برخی با این برنامه مخالفت میکنند زیرا معتقدند کودک باید در فضای بیرون زندان و در کنار سایر کودکان آموزش ببیند در حالی که برخی معتقدند مهدکودک در کنار زندان باشد بر همین اساس یکی از موضوعات در دست پیگیری معاونت امور زنان و خانواده تعیین حکم باز و مجازات جایگزین حبس برای زنان است.
انتهای پیام/