دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 ارديبهشت 1397 - 15:34

چه گروه‌هایی شاخه داعش در افغانستان را تشکیل داده‌اند؟

پس از عملیات نظامی ارتش پاکستان علیه تروریست‌های تحریک طالبان این کشور و «جنبش اسلامی ازبکستان»، این گروه‌های تروریستی از مرزهای مشترک وارد افغانستان شدند که اکنون بخش عمده داعش را تشکیل می‌دهند.
کد خبر : 275106

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا از «آسوشیتدپرس»، هنگامی که داعش برای نخستین بار در افغانستان اعلام موجودیت کرد صفوف این گروه تروریستی بیشتر از خشن‌ترین اعضای تحریک طالبان پاکستان از منطقه «باجور» تشکیل شد.


این تروریست‌ها در حمله نظامیان ارتش پاکستان از خاک این کشور بیرون رانده شدند و به داعش پیوستند.


در ابتدا گروه تروریستی داعش بیشتر به ولایت شرقی «ننگرهار» در افغانستان محدود بود اما در سال‌های اخیر این گروه تروریستی حضورش در شمال و شمال شرق افغانستان را گسترش داده است.


پس از پیوستن تحریک طالبان پاکستان، جنگجویان ازبک نیز به سرعت به صفوف داعش در افغانستان پیوستند که بیشتر آن‌ها از «جنبش اسلامی ازبکستان» بودند، بسیاری از آن‌ها نیز از منطقه «وزیرستان جنوبی» بر اثر عملیات نظامی ارتش پاکستان از این کشور بیرون رانده شدند و وارد افغانستان شدند.


تحلیلگران می‌گویند که سبعیت این گروه با دیگر گروه‌های تروریستی قابل مقایسه نیست و ازبک‌ها به عنوان افرادی که اهل افغانستان نیستند هیچ تعللی در کشتار جمعی مردم این کشور ندارند.


داعش به کمک تروریست‌های ازبکستانی حضور خود را در مناطق شمالی افغانستان گسترش داده و گزارش‌هایی نیز مبنی بر جذب نیرو توسط داعش در این منطقه وجود دارد.


شمار تروریست‌های داعشی در افغانستان مشخص نیستند، اما براساس برآوردها حدود 3 تا 5 هزار از این تروریست‌ها در افغانستان مستقر هستند.


داعش در افغانستان مانند این گروه تروریستی در عراق و سوریه هدف مشترک ایجاد خلافت و حکمرانی را در سر می‌پروراند. با این حال تنها هدف مشخص و اعلام شده آن‌ها در افغانستان از بین بردن اقلیت شیعه در افغانستان است.


این در حالی است که اکثریت اهل سنت جامعه افغانستان در طول تاریخ بطور مسالمت‌آمیز با برادران شیعه خود زندگی می‌کردند.


حمایت از گروهی که هدف آن‌ها کشتن مسلمانان شیعه است پشتیبانی بسیار ناچیزی دارد. افغانستان اگر چه کشور مسلمان و پیرو سنت‌های گذشته است و گروه‌های رادیکال مذهبی بر آن حکمرانی می‌کردند، ابتدا گروه‌های مجاهدین مخالف شوروی و سپس طالبان، با این حال تقریبا هیچ حمایتی از حاکمیت خلافت داعش در این کشور وجود ندارد. حکام افغانستان، حتی افراد رادیکال مذهبی آن همواره ملی‌گرا بوده و برای حفاظت از تمامیت ارضی این کشور آماده بودند.


داعش و طالبان دشمن یکدیگرند و با یکدیگر می‌جنگند از اینرو کشورهایی مانند روسیه برای حمایت از مرزهای جنوبی خود (کشورهای آسیای مرکزی) با طالبان رایزنی می‌کند.


طالبان همواره عملکرد داعش را محکوم کرده است و بارها با این گروه تروریستی در ولایت ننگرهار و دیگر مناطق افغانستان جنگیده‌ است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب