درمانی برای ALS در جهان شناخته نشده است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر ناهید بلادی مقدم در آستانه برگزاری بیست و پنجمین کنگره بینالمللی انورولوژی یو الکتروفیزیولوژی بالینی ایران، گفت: در کنگره پیش رو، همه زیر گروههای رشته نورولوژی در ارتباط با بررسی تازههای بیماریهای مغز و اعصاب و راههای تشخیص و درمان گرد هم میآیند.
وی به موضوعاتی همچون ارتباط بیماری صرع و تومورها اشاره کرد و افرود: تازههای تشخیص MS و راههای درمانی آن در این کنگره مورد بحث قرار خواهد گرفت.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با عنوان این مطلب که آشنایی مردم با سکتههای مغزی در 2 الی 3 سال اخیر بهتر شده است، افزود: داروی TPA برای بیماران سکته مغزی در زمان طلایی از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با تاکید بر این مطلب که داروی TPA برای سکتههای مغزی، خونریزی دهنده استفاده نمیشود، تصریح کرد: این دارو برای سکتههای مغزی هیستریک در سه ساعت اول بروز این عارضه میبایست در مراکز درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته بلادی مقدم، داروی TPA یک داروی تزریقی بوده که در دو سطح وریدی و تزریق داخل شریانی استفاده میشود.
وی یادآور شد: این دارو در سطح اول که به صورت وریدی انجام میشود و همچنین در سطح دوم که به صورت تزریق داخل شریان است و می بایست با حضور متخصصان نورولوژی انجام شود.
رئیس کنگره در ادامه به بیماری صرع اشاره کرد و تصریح کرد: صرع علتهای مختلف دارد که میتواند از بیماریهای داخلی حاصل شود که در نتیجه منجر به تشنج میشود.
وی اظهار کرد: تومورهای داخل بدن به دلایل مختلف منجر به بروز تشنج میشود.
بلادی مقدم در ادامه به بیماریهای عصبی-عضلانی اشاره کرد و گفت: بیماری ALS که جزو بیماریهای نادر است. در این سالها بیشتر مشاهده میشود که متاسفانه از آن به عنوان غم انگیزترین بیماری نورولوژی نام برده میشود.
به گفته وی؛ ابتلا به این بیماری بیشتر در سنین میانسالی بروز میکند و 2 تا 5 سال عارضه دارد. بیماری ALS هیچ شباهتی به MS ندارد و در مردان شایعتر است.
بلادی مقدم با اعلام این مطلب که هنوز درمانی برای ALS در جهان شناخته نشده است، افزود: گفته میشود ۱۰ درصد موارد ابتلاء میتواند ناشی از جنبه ژنتیکی باشد ولی در اکثر موارد این بیماری زمینه ژنتیک ندارد.
رئیس کنگره در ادامه به استفاده از خدمات تصویربرداری پزشکی از جمله MRI اشاره کرد و خاطرنشان کرد: متاسفانه استانداردهای MRI در برخی از مراکز تصویربرداری پزشکی رعایت نمیشود.
وی تصریح کرد: ما برای استفاده از MRI در تشخیص بیماریهای نورولوژی، پروتکلهایی را تهیه کردیم که به صورت گارلاین و راهنمای بالینی تلقی شده ولی متاسفانه برخی از مراکز تصویربرداری پزشکی از این پروتکلها استفاده نمیکنند.
انتهای پیام/