دورههای مهارتآموزی به تنهایی تاثیری در اشتغال ندارند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، داود محمدی با اشاره به صحبتهای وزیر علوم مبنی بر اجرای طرح مهارتآموزی فارغالتحصیلان دانشگاهی، گفت: نظام آموزشی کشور باید به دنبال حل مشکلات و برطرف کردن نیاز کشور باشد؛ یکی از معضلات و مشکلات امروز جامعه ایرانی بیکاری و اشتغال است بنابراین سیستم آموزشی باید درصدد یافتن راهکارهای مناسب جهت رفع آن باشد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: آموزش عمومی و دانشگاهی باید به گونهای باشد که در پایان دوران تحصیل توانایی و مهارتهای لازم برای ورود به بازارکار و کارآفرینی در فارغالتحصیلان ایجاد شده باشد.
وی بیان کرد: اگرچه برگزاری این دورهها میتواند در مهارت و توانایی دانشجویان تاثیرگذار باشد اما حلال مشکلات نیست. قبل از هر اقدامی باید آموزش عالی مورد بازبینی قرار گیرد و در این کارشناسی، رشتههای موجود بررسی شود.
این نماینده مجلس با اشاره به لزوم ایجاد تغییر در آموزش عالی کشور، اظهار کرد: برخی از رشتههای دانشگاهی با نیازهای جامعه امروزی هماهنگ نیست به همین دلیل بهتر است که این رشتهها از دانشگاهها حذف شوند تا فارغالتحصیلان بیکار بیشتری به جامعه تحمیل نشود و درصورتی که به رشتههای میان رشتهای نیاز است ایجاد شود.
محمدی خاطرنشان کرد: بهتر است آموزش عالی رشتههای ارائه شده در دانشگاهها را مورد بازبینی قرار دهد و در صورتی که این رشتهها به تغییرات، افزایش یا کاهش واحد درسی نیاز داشت این تغییرات را در رشتهها اعمال کند تا فارغ التحصیلان تواناییهایی متناسب با نیاز جامعه داشته باشند در این صورت نیازی به برگزاری دورههای جداگانه مهارتآموزی وجود ندارد.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پایان افزود: برگزاری دورههای مهارتآموزی به تنهایی نمیتواند تاثیرات چندانی در اشتغال افراد داشته باشد. فارغالتحصیلان مهارت کافی ندارند و برگزاری دورههای مهارتآموزی به تنهایی نمیتواند تاثیرات چندانی در اشتغال افراد داشته باشد.
وزیر علوم پیش از این برای حل معضل اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی مهمترین برنامه وزارت علوم را اجرای طرح مهارتآموزی فارغ التحصیلان دانشگاهی در همه دانشگاههای کشور اعلام کرده بود.
انتهای پیام/