دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 تير 1394 - 08:53
به مناسبت ماه مبارک رمضان/ بخش بیست و یکم: تنکابن، بروجرد و کرمان

معرفی مساجد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی/21/ + تصاویر

در بیست و یکمین شماره از معرفی مساجد دانشگاه آزاد اسلامی به مناسبت ماه مبارک رمضان، مسجد امام رضا (ع) واحد تنکابن، مسجد حضرت بقیت‌الله الاعظم واحد بروجرد و مسجد واحد کرمان معرفی می‌شوند.
کد خبر : 27066

مسجد امام رضا(ع) دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن


دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن از لحاظ جغرافیائی در کنار ساحل زیبای دریای خزر و نیز در کنار جاده اصلی قرار دارد.


مسجد امام رضا(ع) واحد تنکابن با اسکلت بتنی و دیوار‌های سفال و مساحت 900 مترمربع و گنجایش 500 نفر در دو طبقه در سال 1389 احداث و در سال 90 به بهره‌برداری رسید.



فضاهای کاربردی مسجد شامل اتاق مسئول نمازخانه، انبار وسایل، آبدارخانه، دفتر امام جماعت، کفش کن، نمازخانه، موتورخانه، انباری، وضوخانه آقایان، وضوخانه خانم‌ها و سرویس‌های بهداشتی را شامل می‌شود که با تلفیق معماری مدرن با نشانه‌های اسلامی و درخشندگی گنبد بزرگ فیروزه‌ای در کنار دو گلدسته به مدخل ورودی شهر زیبایی خاص بخشیده است.


فضای داخلی مسجد از سنگ و بخشی از آن با کتیبه‌هایی از جنس کاشی اصفهان و منقوش به آیات کلام الله مجید است و دو کتیبه بزرگ با نوشته طریقه خواندن نماز غفیله و دعای فرج امام زمان(عج) در دو طرف محراب قرار دارد. درون محراب با نام دوازده امام معصوم مزین شده است.


طبقه بالا که مخصوص بانوان نمازگزار است با پنجره‌های بزرگ که با گره چینی از جنس چوب پوشانده شده به فضای پایین متصل شده است.


نگاه عمیق دانشگاه آزاد اسلامی به فعالیت‌های علمی و پژوهشی در کنار مباحث فرهنگی و دینی توفیقات علمی و عملی را در پی خواهد داشت. تدفین دو شهید والامقام جاویدالاثر خوشنام، برگزاری محفل‌های انس با قرآن با دعوت از قاریان برجسته کشوری، پذیرش مدعوین دانشگاهی و غیردانشگاهی در اعیاد و دیگر مراسم‌ مذهبی داخل و خارج دانشگاه و بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی واحد تنکابن که در مسجد امام رضا(ع) انجام می‌گیرد، گواه بر این امر است.


مسجد حضرت بقیةالله الاعظم دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد



مسجد واحد بروجرد با داشتن یک ایوانچه در ضلع شمالی و داشتن طرح دایره‌ای شکل نوع خاص از جمله طرح‌های اهدایی سازمان مرکزی به واحدهای دانشگاهی است و با طرح مدور خود گونه متفاوتی را ارائه می‌دهد.


محراب مسجد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد از جاذبه ها و نقاط قوت آن محسوب می‌شود که ترکیب متنوع کاشی کاری بر جذابیت آن افزوده است.


در این مسجد کتیبه‌ها متعدد و با استفاده از کاشی‌هایی با رنگ‌های متنوع و با رنگ غالب آبی استفاده شده که گاهی در مجاورت آجرنماها ترکیب بهتری پیدا کرده است.


مسجد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان



ساخت مسجد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در سال 1370 و به همت فرزند آیت الله سیدعلی اکبر موسوی اعلم و در سازه‌ای بتونی با ابعاد 700 مترمربع زیربنا و 421 مترمربع اعیان مسجد آغاز شده و در سال 1375 به اتمام رسید.


این مسجد با گنبدی زیبا و سه در مجزا و همچنین دارا بودن رایانه، کتابخانه، وضوخانه مجزا و سیستم گرمایش شوفاژ و سرمایش اسپلیت از مساجد خوب دانشگاه آزاد اسلامی در استان کرمان است.


مسجد دانشگاه آزاد اسلامی کرمان همه روزه میزبان نمازگزاران ظهر و عصر و مغرب و عشا بوده و محل مناسبی برای برگزاری مراسم و مناسبت‌های گوناگون و همچنین مراسم دعای کمیل، دعای عرفه، زیارت عاشورا، مراسم اعتکاف و ... است.


به گزارش آنا، اکنون 115 واحد دانشگاه آزاد اسلامی دارای مساجد با معماری مناسب و زیبا و سایر واحدهای دانشگاهی دارای نمازخانه‌های متعدد در دانشکده‌های مختلف بوده و علاوه بر این دارای مراکز فرهنگی و حسینیه نیز هستند.


ساخت 22 مسجد در فضایی بالغ بر حدود 30 هزار مترمربع اکنون در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در دست اجراست و در مجموع حدود 2 درصد از ساخت و سازها به مساجد اختصاص دارد.



نمای داخلی مسجد واحد بروجرد


16 مسجد و یادمان شهدا در فضایی حدود 15 هزار و 838 مترمربع در دوره مدیریت دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یعنی در بازه زمانی مهر 92 تاکنون افتتاح شده و مجوز برای احداث 15 مسجد و یادمان شهدا به واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی با متراژی در حدود 5 هزار و 589 متر مربع داده شده که همه اینها نشانه توجه و تاکید ریاست دانشگاه و مسئولان فرهنگی به توسعه مسائل فرهنگی و مذهبی است.


به گفته معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی، متوسط مساحت مسجد در دانشگاه آزاد اسلامی حدود 1300 مترمربع است؛ کوچکترین مسجد با متراژ حدود 200 مترمربع متعلق به واحد خارک بوده و بزرگترین مسجد با مساحت حدود 5 هزار مترمربع در واحد علوم و تحقیقات تهران قرار دارد و پس از آن مرودشت، قزوین، کاشان، قم، نجف آباد و.. در رده‌های بعدی هستند، ضمن اینکه تعداد مساجد دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان سال 96 به 200 مسجد می‌رسد.


خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی «آنا» در این راستا در چند بخش به مناسبت ماه مبارک رمضان به معرفی مساجد دانشگاه در واحدهای دانشگاهی می پردازد.


گزارش: احسان عربی مفرد


با همکاری مدیران روابط عمومی واحدهای دانشگاهی


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب