دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 تير 1394 - 13:36
رئیس پلیس آگاهی ناجا خبر داد

اسیدپاشی اصفهان در اولویت پلیس آگاهی است/ مبارزه با قاچاق اقلام ممنوعه منابع طبیعی در اولویت پلیس

رئیس پلیس آگاهی ناجا گفت: پرونده اسیدپاشی اصفهان در اولویت پلیس آگاهی است و بعد از اینکه به صورت قطعی و با مستندات به نتیجه برسیم، نظر خود را اعلام می‌کنیم.
کد خبر : 26719

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار محمدرضا مقیمی رئیس پلیس آگاهی ناجا در نشست خبری صبح امروز خود با اشاره به اینکه در بحث آسیب‌شناسی قرارگاه‌ها، رسانه‌ها در افزایش ضریب امنیت و کاهش سرقت نقش موثری ایفا کرده‌اند اظهار کرد: از سال 80 بر اساس دستور 8 ماده‌ای مقام معظم رهبری مبارزه با قاچاق کالا و امنیت اقتصادی مورد توجه پلیس قرار گرفت و در واقع مهم‌ترین رسالت ناجا مبارزه با قاچاق کالا و امنیت اقتصادی است.


وی افزود: ایجاد شرایط مساعد برای سرمایه‌گذاری و تولید اشتغال یکی دیگر از فعالیت‌هایی است که نیروی انتظامی آن را پیگیری می‌کند.


وی به تشریح راهکارهای مقابله و مبارزه با قاچاق کالا پرداخت و گفت: ایجاد قرارگاه مبارزه با قاچاق کالا از سال 93 اقدام موثری بود که در این زمینه انجام شد. با توجه به اقداماتی که در قاچاق منابع طبیعی به خصوص در جنوب کشور و مرزهای آبی اتفاق می‌افتاد اقدام به تشکیل قرارگاه کردیم که البته در این زمینه از همکاری سایر دستگاه ها استفاده شد. در نظر داریم این اتفاق ادامه پیدا کند و راهبردهای در نظر گرفته شده در جهت تقویت و گسترش فعالیت‌های اطلاعاتی در زمینه مبارزه و مقابله با قاچاق کالا است.


سردار مقیمی با بیان اینکه مبارزه با قاچاق اقلام ممنوعه و منابع طبیعی در اولویت نیروی انتظامی است، اضافه کرد: مبارزه جدی با قاچاق علنی در دستور کار پلیس آگاهی قرار گرفت و به این منظور سایر ارگان‌های مرتبط با قاچاق کالا با نیروی انتظامی همکاری کردند تقویت و تجهیز واحدهای اجرایی مبارزه با قاچاق کالا از جمله دیگر اقدامات نیروی انتظامی در سال 93 بود.








مبارزه جدی با قاچاق علنی در دستور کار پلیس آگاهی قرار گرفت و به این منظور سایر ارگان‌های مرتبط با قاچاق کالا با نیروی انتظامی همکاری کردند؛ تقویت و تجهیز واحدهای اجرایی مبارزه با قاچاق کالا از جمله دیگر اقدامات نیروی انتظامی در سال 93 بود

وی با اشاره به اینکه 14 مرحله طرح عملیاتی مبارزه با قاچاق کالا در سال 93 اجرا شد، عنوان کرد: پرونده‌های خوبی در این زمینه کشف شد و نشست‌هایی در مناطق جرم خیز داشتیم همچنین 5 مرحله کنترل مجرمین سابقه دار اتفاق افتاد.


رئیس پلیس آگاهی ناجا تشکیل اتاق‌های فکر را برای مبارزه با قاچاق کالا از دیگر اقدامات نیروی انتظامی دانست و گفت: در این جلسات با قاچاق کالاهای دخانی، منابع بهداشتی، منابع طبیعی و همچنین منابع ممنوعه راه‌کارهایی در نظر گرفته شد و همچنین مامورین ما مورد آموزش قرار گرفتند.


سردار مقیمی کنترل مصرف کنندگان عمده سوخت در کل کشور را از دیگر اقدامات نیروی انتظامی عنوان کرد و گفت: در زمینه مقابله و مبارزه با قاچاق کالا با سایر صنوف همکاری موثری داشتیم. همچنین کل پرونده‌های مکشوفه از نظر عددی یک درصد کاهش داشته است اما ارزش ریالی پرونده‌های کشف شده در سال 93 نسبت به سال 92، 31 درصد بوده است. این موضوع بیانگر این است که ما موفق به کشف قاچاق و باندهای کلان شده ایم.


سردار مقیمی ادامه داد: کشف پرونده‌های بالای 100 میلیون تومان در سال 93، 11 درصد افزایش داشته است که البته درصدی از این پرونده‌ها بالای 500 میلیون تومان بوده است. هدفگذاری پلیس در راستای مبارزه و مقابله با قاچاق کالا در خصوص پرونده‌های بزرگ بوده است.


رئیس پلیس آگاهی ناجا در ادامه به تشریح اقدامات صورت گرفته در خصوص مقابله با قاچاق کالا در سه ماهه نخست سال جاری پرداخت و افزود: باندهای متلاشی شده در سال 94 نسبت به سال 93 دو درصد افزایش داشته است همچنین تعداد مردان دستگیر شده در این باره دو درصد افزایش و تعداد زن‌های دستگیر شده دو درصد کاهش داشته است. همچنین ارزش ریالی پرونده‌های کشف شده در سه ماهه اول سال 94 نسبت به سال گذشته 11 درصد افزایش داشته است در صورتی که بر اساس گزارش‌های اعلام شده قیمت کالاهای قاچاق از نظر ارزش ریالی افزایش چشمگیری نداشته است.


رئیس پلیس آگاهی ناجا میزان پرونده های کشف شده بالای 100 میلیون تومان را با 8 درصد افزایش عنوان کرد و گفت: در سه ماهه اول سال جاری ماموران مبارزه با جرائم اقتصادی با پشتکار ظاهر شدند و تمام سازمان ها و نهادهایی که در این خصوص با پلیس همکاری داشتند به خوبی عمل کردند.


وی با بیان اینکه در سه ماهه اول سال جاری 129 باند قاچاق کالا را منهدم کردیم اضافه کرد: در مجموع در سالی که گذشت و در سه ماهه اول سال جاری توانستیم به اهداف مد نظر خود دست یابیم همچنین در بازدید از مرزهای جنوبی به این نتیجه رسیدیم که درصد زیادی از قاچاق کالا نسبت به سال های گذشته کاسته شده است البته اینکه بخواهیم در حال حاضر آمار دقیقی از این موضوع در اختیار شما قرار دهیم امکان پذیر نیست بلکه باید آمار را در شش ماهه اول سال یا پایان سال اعلام کنیم اما در زمینه مبارزه با اقلام منابع طبیعی، فرهنگی، پوشاک و دخانی کارهای موثری انجام شده است و انتظارات مردم را پاسخگو بوده ایم.








همین اینک قاچاق را در استان‌های مرزی به صورت انبوه و لوله‌کشی و اعماق دریا نداریم و با توجه به اقدامات اطلاعاتی خوب و روش‌های مقابله‌ای مثمر ثمری که انجام شده هم اکنون طبق آخرین اطلاعات قاچاق سوخت به صورت عمده به صفر رسیده است.

رئیس پلیس آگاهی ناجا تصریح کرد: در سال 93 در مجموع 16 هزارو 885 میلیارد ریال میزان کشفیات ما بوده است و همچنین این میزان در سه ماهه سال جاری 4 هزارو 750 هزار میلیارد ریال بوده است.


وی به نحوه قاچاق سوخت در سال‌های گذشته پرداخت و گفت: همین اینک قاچاق را در استان‌های مرزی به صورت انبوه و لوله‌کشی و اعماق دریا نداریم و با توجه به اقدامات اطلاعاتی خوب و روش‌های مقابله‌ای مثمر ثمری که انجام شده هم اکنون طبق آخرین اطلاعات قاچاق سوخت به صورت عمده به صفر رسیده است.


سردار مقیمی به همکاری پلیس آگاهی با قوه قضاییه پرداخت و گفت: بین پلیس به عنوان ضابط قوه قضاییه و خود قوه قضاییه همکاری خوبی وجود دارد و ما در تمام زمینه‌های مبارزه با جرم با قوه قضاییه همکاری می‌کنیم؛ اخیراً آموزشی نیز توسط قوه‌قضاییه به پلیس آگاهی داده شده و با توجه به اینکه قانون جدید از هفته گذشته لازم‌الاجرا شده به نظر می‌رسد که اگر جایی اتفاقی افتاده است که عده‌ای فکر کنند که مساله‌ای بین قوه قضاییه و ناجا به وجود آمده مربوط به نوع شکل‌گیری پرونده است چرا که در همکاری پلیس و قوه قضاییه فکر نمی‌کنم مشکل و چالشی وجود داشته باشد.


80 درصد سرقت خودرو مربوط به دو برند تولید داخلی است


رئیس پلیس آگاهی ناجا در ادامه به تشریح آمار سرقت در سال 93 پرداخت و گفت: در سال 92 شیب تندی را در افزایش سرقت داشتیم که منجر به تشکیل قرارگاه مبارزه با سرقت شد در سال 93 عمده سرقت‌ها در 14 استان مورد هدف بود که با راه اندازی قرارگاه سرقت توانستیم از رشد سریع سرقت در سال 93 جلوگیری کنیم و در این سال نسبت به سال 91 نه تنها رشد سرقت مهار شد بلکه یک درصد وقوعات را نیز کاهش دادیم.


وی به هدفگذاری امسال اشاره کرد و گفت: قرار بر این است که 5 تا 10 درصد وقوعات را کاهش دهیم.


این مقام ارشد آگاهی کشور با اشاره به کاهش 10 درصدی وقوعات سرقت در سه ماهه اول سال 94 عنوان کرد: توانستیم شیبی را که در بحث سرقت به وجود آمده بود به کاهش برسانیم. وقوع سرقت خودرو که ما آن را سرقت مادر می نامیم در سه ماهه اول نزدیک به 14 درصد کاهش داشته است. نتایج حاصله در سه ماهه اول سال حاکی از آن است که 10 درصد وقایع نسبت به سال گذشته کاهش داشته که این شامل وقوعات مختلف سرقت بوده است.


سردار مقیمی به سرقت لوازم و محتویات داخل خودرو اشاره کرد و گفت: عمده سرقت در این زمینه نیز 17 درصد کاهش داشته و در بحث سرقت خودرو و موتور سیکلت نیز توانسته‌ایم به میزان 13 درصد وقوعات را در سه ماهه اول سال کاهش دهیم.


رئیس پلیس آگاهی ناجا به بحث سرقت‌های خودروهای داخلی اشاره کرد و افزود: بالاترین درصد وقوعات را در بحث خودروهای داخلی داریم و دو خودروی تولید داخل 80 درصد وقوعات سرقت خودرو را به خود اختصاص داده‌اند که پلیس آگاهی یکی از اقدامات خود در این سه ماهه نخست سال را به اتاق فکر با خودروسازان اختصاص داده است.


وی با بیان اینکه از سال 86 به بعد سهم سرقت خودرو کاهش پیدا کرده است، گفت: انتظار ما این است که با مدیریت جهادی ضریب امنیتی خودروها بالا رود که در این زمینه گذاشتن سوئیچ امولایزر تاثیر گذار بوده است.


رئیس پلس آگاهی ناجا با تاکید بر اینکه بالغ بر 80 درصد سرقت خودرو در سال 93 مربوط به دو نوع برند خودرو و متعلق به تولیدات سال 86 به قبل بوده است ادامه داد: در سال گذشته سرقت پراید تولید سال به کمترین آمار رسیده اگر چه بالغ بر 80 درصد سرقت‌ها مربوط به تولیدات سال 86 به قبل بوده است.


سردار مقیمی بحث برخورد با سرقت وسایل نقلیه را از دیگر اولویت های پلیس آگاهی عنوان کرد و گفت: در سرقت منزل توفیقات خوبی نداشته‌ایم اگر چه 4 تا 5 درصد کاهش داشته ایم و توانستیم جلوی شیب تند را بگیریم اما وقوعات کاهش چشمگیری نداشته است.


کاهش سرقت‌ها در 15 روز اول ماه مبارک رمضان


این مقام ارشد انتظامی با اشاره به کاهش سرقت از منازل در ماه رمضان افزود: نزدیک به 8 درصد سرقت منازل در این ماه کاهش داشته و 23 درصد افزایش کشفیات داشته‌ایم در سه ماهه اول 73 درصد وقوعات کشف شده و 5 درصد افزایش کشف به وقوع داشته‌ایم. خوشبختانه کاهش وقوع خوبی را در بحث سرقت منازل داشته‌ایم که شاید یکی از دلایلش علاوه بر حضور خوب پلیس، حضور مردم هنگام افطار در منازل است که باعث شده سرقت سر شب به حداقل برسد.


رئیس پلیس آگاهی ناجا با توجه به شب‌های افطار از مردم خواست که منازل خود را خالی از سکنه نگذارند و توجه ویژه‌ای در این زمینه داشته و در هنگام ترک منزل اقدامات ایمنی لازم را انجام دهند.


وی به آمار 15 روزه اخیر پرداخت و تصریح کرد: در سرقت منزل نزدیک به 7.5 تا 8 درصد توانسته‌ایم وقوع به وقوع را داشته و 43 درصد افزایش کشفیات را شاهد باشیم.


سردار مقیمی عملکرد پلیس آگاهی در بحث سرقت محموله‌ها را موفق ندانست و گفت: در سه ماهه آینده اولویت برخورد با سرقت خودروهای دارای بار را در اولویت پلیس قرار داده ایم.


وی سرقت مسلحانه را به صورت ویژه در دسته جرائم جنایی عنوان کرد و افزود: قصد داریم که صد در صد وقوعات را در این زمینه کشف کنیم که در سه ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته 13 درصد افزایش کشفیات داشته ایم. همچنین در سرقت مسلحانه پلیس بانک‌های اطلاعاتی خود را تکمیل کرده و باندهای بالفعل و بالقوه را شناسایی کرده و با توجه به شیوه و شگرد آنها اتفاقات را رصد می‌کنیم.








قصد داریم که صد در صد وقوعات را در این زمینه کشف کنیم که در سه ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته 13 درصد افزایش کشفیات داشته ایم. همچنین در سرقت مسلحانه پلیس بانک‌های اطلاعاتی خود را تکمیل کرده و باند های بالفعل و بالقوه را شناسایی کرده و با توجه به شیوه و شگرد آنها اتفاقات را رصد می‌کنیم.

این مقام ارشد آگاهی به آمار سه ماهه اول سال در 14 استان مورد هدف اشاره کرد و گفت: از نظر درصدی کشفیات 14 استان هدف برابر با استان های غیر هدف شده و ما 10 درصد کشفیات را در 14 استان و همچنین 10 درصد در مابقی استان ها داشته ایم.


سردار مقیمی با تاکید بر اینکه 86 درصد کشفیات خودرو در کمتر از یک ماه انجام می شود توضیح داد: تقریبا 33 درصد خودروهای سرقتی در کمتر از 24 ساعت کشف می شود و 50 درصد خودروها بین 2 تا 15 روز کشف می شوند.


این مقام ارشد آگاهی ناجا در ادامه به اهداف قرارگاه سرقت در سال 94 پرداخت و تصریح کرد: مسئول‌سازی و جلب مشارکت عمومی را جزو اهداف عمومی و مأموریت اصلی پلیس قرار داده‌ایم و اعلام می‌کنیم که فعالیت رسانه‌ها در بالا بردن آگاه‌سازی عمومی و افزایش سطح اطلاعات مردم در بحث جلوگیری از وقوع سرقت مثمرثمر بوده است.


رئیس پلیس آگاهی ناجا به بیان عملکرد دیگر رسانه‌ها در بحث مسئول‌سازی سازمان‌ها و همچنین بیان و انعکاس مشکلات و معضلات موجود در سطح جامعه به پلیس پرداخت و ادامه داد: در سه ماهه اول امسال چندین مرحله طرح عملیاتی را اجرا کرده‌ایم که دو مرحله آن مبارزه با سرقت‌های توأم با خشونت بوده است که دستگیری‌های زیادی در این زمینه داشته‌ایم؛ همچنین یک مرحله طرح کنترلی اوراق‌فروش‌ها - مال‌خرها - داشته‌ایم تا بتوانیم چرخه سرقت را محدود کنیم.


سردار مقیمی برخورد با سارقین منازل را از جمله اولویت‌های پلیس آگاهی در سال 94 برشمرد و گفت: شناسایی و دستگیری محکومان قطعی فراری و همچنین افرادی که با گذاشتن وثیقه آزاد شده و برنگشته‌اند از جمله دیگر اقدامات پلیس آگاهی است.


99 درصد قتل‌ها در سه ماهه اول سال کشف شده


این مقام ارشد آگاهی ناجا ادامه داد: 5 مرحله جلسات آسیب‌شناسی و برون‌سازمانی نیز تاکنون برگزار شده است.


سردار مقیمی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد آمار قتل اظهار کرد: تقریباً نزدیک به 99 درصد قتل‌ها در سه ماهه اول کشف شده است که این درصد نسبت به سال مشابه 8 درصد افزایش داشته است؛ کشفیات در بحث قتل و وقوعات نزدیک به 6 درصد کاهش داشته است.


اسیدپاشی اصفهان در اولویت پلیس آگاهی است


وی در مورد موضوع اسیدپاشی اصفهان و شایعاتی که در زمینه شناسایی عامل اسیدپاشی در سطح جامعه به وجود آمده، اظهارکرد: کما فی سابق این پرونده از اولویت پلیس آگاهی است و مورد رسیدگی و پی‌جویی جدی پلیس آگاهی قرار دارد.


این مقام ارشد آگاهی کشور ادامه داد: در حقیقت این پرونده به طور مستقیم توسط خود من و همچنین رئیس جرایم جنایی هدایت می‌شود و ان‌شاءالله به کشفیات برسیم.


سردار مقیمی تصریح کرد: بعضاً اتفاقاتی افتاده و مظنونی مورد دستگیری قرار می‌گیرند و اگر به کشف برسیم اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.


وی گفت: اینکه وکیل شخصی یا احیاناً فرد دیگری مطلبی بیان کرده در خصوص صحت آن یا عدم صحت خودش باید پاسخگو باشد.


این مقام ارشد آگاهی کشور بیان کرد: بعد از اینکه به صورت قطعی و با مستندات به نتیجه برسیم نظرات خود را اعلام خواهیم کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب