دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 تير 1394 - 11:20
یک فعال حوزه زنان در گفت‌وگو با آنا

دولت زنان را در امور مختلف مشارکت دهد/ زنان در استان‌ها با محدودیت‌های قومی هم مواجه هستند

یک فعال حوزه زنان با انتقاد از مخالفان استفاده دولت از حضور زنان در مدیریت‌های کلان گفت: دولت باید به صورت جدی در برابر گروه‌های تندرو ایستادگی و از تصمیمات معاون امور زنان و خانواده حمایت کند.
کد خبر : 26683

طاهره عیدی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا به مشکلات و مطالبات زنان برای نمونه در استان خوزستان اشاره و بیان کرد: متاسفانه به دلیل وجود مشکلات و محدودیت‌های موجود در استان خوزستان زنان نمی‌توانند در عرصه فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی وارد شوند زیرا زنان در این استان با چالش‌های جدی روبرو هستند. به طوری که زنان از سوی قوم و عشیره و یا حتی از سوی برخی روشنفکران به عنوان جنس دوم شناخته می‌شوند و در اولویت مدیریت در سطح کلان نیستند.


وی افزود: با توجه به اینکه خوزستان یک استان اقتصادی و صنعتی و ثروتمندی است و به خاطر وجود نفت و پتروشیمی پتاسنیل‌های بسیار زیادی دارد اما زنان نمی‌توانند در عرصه ‌ای سیاسی و اجتماعی نقش آفرینی کنند و متاسفانه تعداد کمی از زنان در مدیریت‌های میانی و کلان استان خوزستان حضور دارند.


زنان در استان‌ها با محدودیت‌های قومی مواجه هستند


این استاد دانشگاه با بیان اینکه زنان توانمند در استان‌ها با محدودیت‌های قومی مواجه هستند، گفت: این محدودیت‌ها سبب می‌شود زنان در جامعه حضور نداشته باشند، بر همین اساس کمتر می‌توانند نقش آفرینی کنند. زنان در بسیاری از استان‌ها برای ادامه تحصیل و حضور در جامعه با محدودیت‌های ساختاری و عرفی روبرو هستند.


عیدی‌زاده ادامه داد: در قومیت‌های خاص استان خوزستان شاهد بروز قتل‌های ناموسی هستیم، همچنین مدتی است که در مسجد سلیمان خودکشی‌های زیادی صورت گرفته است. سال گذشته تنها در یک ماه 30 مورد اقدام به خودکشی اتفاق افتاده‌ است که معمولا در حوزه زنان تعداد این اتفاقات بیشتر است.


دبیر حزب اسلامی کار استان خوزستان در خصوص مطالبات زنان از دولت تصریح کرد: در جلسات بسیاری که با مدیران و مسئولان کشور داشتیم از آنان خواستیم که از حضور زنان در مدیریت‌های کلان استفاده کنند. البته چون بانوان نمی‌توانند مانند مردان لابی‌گری کنند و همیشه اصرار دارند کاملا قانونی و اخلاقی کارهای خود را پیش ببرند در راس امور دیده نمی‌شوند.


اعمال سلیقه‌ای قوانین در کشور مانع پیشبرد تصمیمات است


عضو شورای راهبردی اصلاح‌طلبان خوزستان با اشاره به قانون اساسی کشور گفت: قوانین ما در مورد زنان قوانین بدی نیست اما متاسفانه در عرصه عمل به صورت سلیقه‌ای و با محدودیت اجرا می‌شود به طوری که حتی معاون امور زنان رئیس جمهوری نیز نتوانست در بحث ورود زنان به ورزشگا‌ه‌ها کاری از پیش برد.


عیدی زاده تاکید کرد: دولت باید به صورت جدی در برابر گروه‌های تندرو ایستادگی کند تا این گروه‌ها نتوانند در هر موضوع در حوزه زنان اعمال نفوذ کنند. دولت می‌تواند در یک اقدام جدی برای جلوگیری از اعمال نفوذ گروه‌های تندرو در تصمیم گیری‌های خود از معاون امور زنان حمایت کند.


این استاد دانشگاه به برگزاری کنسرت موسیقی در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: قرار بود در استان خوزستان کنسرتی برگزار شود اما متاسفانه یکی از افراد گروه‌های تندرو که با برگزاری این کنسرت مخالف بود در اقدامی شبانه در سطح استان پیامک‌هایی مبنی تجمع برای لغو کنسرت منتشر کرد. البته پلیس در اقدامی شجاعانه فرد را دستگیر کرد، اما این رفتاها نشان می‌دهد گروه‌های خودسر درحال ایجاد کارشکنی برای انجام فعالیت‌های دولت هستند.


فعالان سیاسی نسبت به عملکرد دولت در حوزه زنان انتقاد دارند


وی ادامه داد: با توجه به اینکه اهداف و شعارهای این دولت با دولت قبل بسیار متفاوت بود اما در دولت قبل حداقل یک وزیر زن در کابینه حضور داشت و دولت تدبیر و امید نیز می‌توانست از حضور زنان در این دولت استفاده کند اما دولت در بحث مدیریت زنان می‌توانستند مدیریت‌های کلان را به زنان پیشنهاد دهند.


دبیر حزب اسلامی کار استان خوزستان تصریح کرد: در حالی که رئیس جمهوری راجع به حقوق و نقش آفرینی زنان تاکید می‌کند اما در اجرا شاهد این گفته‌ها و وعده‌ها نبودیم بنابراین وقتی دکتر روحانی از حضور زنان در کابینه و دولت استفاده نمی‌کند الگویی برای استانداران نیز ایجاد نمی‌شود که مدیریت معاونت‌ها و فرمانداری‌ها خود را به زنان اختصاص دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب