دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 اسفند 1396 - 10:52
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی مطرح کرد؛

ایجاد شرکت‌های شبه‌خصوصی توسط دستگاه‌های دولتی برای دریافت وام

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن گلایه از دستگاه‌های دولتی گفت: برخی دستگاه‌های دولتی این صندوق را قلک خود می‌دانند و می‌خواهند برای جبران کسری‌شان از اینجا پول بردارند.
کد خبر : 266817

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر بهزاد سلطانی در نشست خبری که صبح امروز در مجتمع شکوفایی شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد اظهار داشت: صندوق نوآوری و شکوفایی تاکنون ۲۵۰۰ طرح مصوب داشته است که تعداد ۹۹۴ مورد آنها به صورت خاتمه‌یافته موفق پایان یافته‌اند. ۳۰ مورد خاتمه‌یافته ناموفق داشته‌ایم و تعداد ۱۵۰۰ طرح هم انصرافی یا ردشده داشته‌ایم.


وی ادامه داد: موج فناوری کشور آغاز شده و تا ۵ سال آینده رشد بسیار خوبی خواهند داشت و مطمانا در این بین شرکت‌های حوزه آی‌تی بهتر می‌درخشند.


رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه کرد: ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر یکی از برنامه‌های جدی صندوق در سال آینده است. ما از طریق مجوزدهی صندوق‌های پژوهش و فناوری اقدام به راه‌اندازی صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر می‌کنیم. تاکنون ۳۹ صندوق پژوهش و فناوری ایجاد شده است که فقط ۵ مورد آنها vc یا خطرپذیر هستند.


سلطانی خاطرنشان کرد: متاسفانه ۹۵ درصد سرمایه‌گذاری‌های استانی بر روی صنایع متوسط است که این روند جهانی نیست.


وی گفت: برآورد ما این است که تا ۳ سال آینده تعداد صندوق‌های خطرپذیر به ۵۰ مورد برسد. برای نمونه فرانسه اکنون ۷۵ صندوق این‌چنینی دارد. صندوق نوآوری آمادگی دارد که در صندوق‌های جامع هم از ۳۴ تا ۴۹ درصد سرمایه‌گذاری کند تا آنها را به سوی خطرپذیر سوق دهد.


رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به خدمت اشتغال‌زایی برای شرکت‌های دانش‌بنیان تصریح کرد: این خدمت سه ماه است که راه افتاده و استقبال خوبی هم داشته است. ما به ازای هر نفر نیروی انسانی از لیسانس بالاتر و در مناطق محروم لیسانس و پایین‌تر که شرکت‌های‌دانش‌بنیان استخدام کنند مبلغ ۲۰ میلیون تومان وام ۴ درصد به آنها داده می‌شود. تاکنون این خدمت به ۴۹ شرکت تعلق گرفته است. شخص استخدام‌شده نباید بیش از ۴۰ سال سن داشته باشد و هر شرکت در هر سال به ازای هر ۵ نفر می‌تواند از این خدمت استفاده کند.


سلطانی با اشاره به ایجاد ۱۲۰۰ میلیارد تومان ظرفیت برای پرداخت به شرکت‌ها از طریق‌ تفاهم‌نامه با ۸ بانک کشور تاکید کرد: تاکنون ۲۶۶ میلیارد استفاده شده است که به صورت وام و ضمانت‌نامه بوده است.


وی از عضویت صندوق نوآوری و شکوفایی از سال آینده در اتحادیه جهانی صندوق‌های حمایت مالی از شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی به دنبال این است تا بتواند از استارت‌آپ‌ها و شتابدهنده‌ها حمایت مالی بلاعوض داشته باشد.


سلطانی با اشاره به پرداخت ۳۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات توسط بانک‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۹۶ تاکید کرد: بانک‌ها در ۴ سال گذشته فقط ۴ برابر صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌ها وام داده‌اند در حالیکه سرمایه کل بانک‌های سراسر کشور ۵۶۰ برابر سرمایه این صندوق است.


رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا هستند گفت: خوشبختانه ۲ صدم درصد سرمایه بانک‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص یافته است.


سلطانی در پاسخ به سوال آنا درباره سوءاستفاده دستگاه‌های دولتی برای دریافت تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی توضیح داد: تعدادی از نهادهای دولتی هستند که به صندوق به عنوان قلک نگاه می‌کنند و می‌خواهند برای جبران کسری‌شان از این صندوق تسهیلات بگیرند. در مقابل برخی از دستگاه‌های دولتی هم هستند که شرکت‌های به ظاهر خصوصی راه‌اندازی می‌کنند در حالیکه کاملا دولتی هستند یا با شرکت‌های دانش‌بنیان قرادداد می‌بندند و آنها را تامین نمی‌کنند بلکه به سوی صندوق سوق می‌دهند تا تسهیلات بگیرند.


وی با بیان اینکه ۱۰ تا ۲۰ درصد پول‌های صندوق به این صورت صرف می‌شود گفت: علت این است که وقتی آن دستگاه‌های دولتی طرحی تصویب می‌کنند پول آن را بلوکه نمی‌کنند تا بتوانند طرح‌های دیگر را تصویب کنند. همه اینها در حالی است که شرکت‌های خصوصی گریه می‌کنند و می‌گویند پول حقوق و دستمزد نداریم. متاسفانه زور ما به آن نهادهای دولتی نمی‌رسد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب