دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان:

هیچ بخشی از دانشگاه به اندازه استادان معارف اسلامی وام‌دار جمهوری اسلامی نیست

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان اظهار کرد: هیچ بخشی از دانشگاه به اندازه اساتید گروه‌های معارف اسلامی به جمهوری اسلامی وام‌دار نیست و این مسئولیت خطیر امروز بر عهده ما قرار گرفته است.
کد خبر : 266380

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام سید محسن شفیعی در جمع اساتید گروه معارف اسلامی این استان به یکی از امانت های حضرت امام (ره) به دانشگاهیان اشاره کرد و گفت: بنیانگذار انقلاب اسلامی امانت گرانقدری را به ما استادان سپرد و آن امانت چیزی جز برپایی دروس معارف اسلامی در دانشگاه ها نیست.


وی که در نشست هم اندیشی اساتید گروه های معارف اسلامی خوزستان به میزبانی واحد اهواز سخن می گفت، افزود: یادمان باشد قبل از پیروزی انقلاب اسلامی برای مخاطب دین طلب، با چه تگناهایی مواجه بودیم، یادمان باشد علما و پیشگامان دینی ما برای هر جوان باید چقدر وقت صرف می کردند، از یاد نبریم که ارتباط با افراد تحصیل کرده دانشگاهی برای علما، جزو محدودیت ها کاری مان بود، ولی امروز به برکت انقلاب اسلامی، این فرصت گرانقدر در آموزش عالی در اختیار دین و مبلغان دینی در کلاس هایی با عنوان دروس معارف اسلامی در اختیارمان قرار گرفته و تمام تلاش حضرت امام (ره) برای قرار گرفتن دین در ساحت دانشگاه به ثمر نشسته است که باید آن را پاس بداریم.


شفیعی به هجمه های که امروز به طرق مختلف به دین وارد می شود اشاره کرد و گفت: امروز هیچ نیازی به شاهد و دلیل و برهان نداریم تا اثبات کنیم به دین مبین اسلام چه هجمه هایی می شود و نسل جوان امروز ما پس از گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی در برخی موارد از مسلمات و بدیهیات مورد تشکیک قرار می گیرد.



رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان یکی از آسیب ها در گروه های معارف را دفاع از موضع صرف حاکمیت برشمرد و گفت: برای پاسخ به شبهات نسل جوان نباید از دریچه حاکمیت بپردازیم زیرا این نوع نگرش ارتباط ما را با نسل جوان تضعیف کرده و حتی گاهی نیز آسیب رسان خواهد بود.


وی افزود: بهترین فضا برای طرح سئوالات و شبهات دانشجویان کلاس های درس گروه معارف اسلامی است زیرا جوان با ذهن پرسشگر خود در این کلاس ها می تواند طرح سئوال کرده و پاسخ صحیح و درست دریافت کند و این به خودی خود سبب پیوند جمهوری اسلامی و دین اسلام می شود.


شفیعی به اعتماد دانشجویان به اساتید گروه های معارف اسلامی به عنوان یک حسن برشمرد و خاطرنشان کرد: دانشجویان در کلاس های دیگر دانشگاه، سئوالات دینی خود را مطرح نمی کنند و در کلاس های درس معارف اسلامی با بحث و گفتگو در علوم دینی پرداخته و این همان موضوعی است که مورد نظر حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری است.


وی از سلوک و نحوه رفتار اساتید گروه معارف اسلامی در اداره کلاس و دانشجویان و پاسخ گویی به شبهات نسل جوان با استناد و دلیل و منطق به عنوان دو پیش نیاز اصلی اساتید این گروه اشاره کرد و گفت: با سختی و مقاومت زیادی در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی این دروس در مجموعه دروس آموزش عالی وارد شدند و لذا حالا که این فرصت در اختیار مدرسان این گروه قرار گرفته باید با جدیت و با روحیه جهادی اهداف آن را به منزل مقصود رسانیم.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان هم در ابتدای این نشست گفت: با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرای این مجموعه دروس در دانشگاه ها از ابتدای انقلاب تاکنون همیشه مورد توجه و تاکید و ارائه شده است، که شاهد برکات شایان آن نیز بوده ایم.



حجت الاسلام فرج اله براتی از فرصت مناسبی که خداوند متعال به برکت استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران در اختیار اساتید گروه های معارف اسلامی قرار داده پرداخت و گفت: با حضور بیش از 95 هزار دانشجو در سطح دانشگاه های آزاد اسلامی استان، فرصت مناسبی جهت ترویج احکام و مبانی دینی برای متولیان اشاعه ارزش های دین ایجاد شده است، لذا باید از خداوند متعال مدد گرفته و ثمرات بیشتری را نصیب جامعه کنیم.


دکتر براتی افزود: 14 واحد درسی گروه معارف اسلامی در کنار تدریس سایر دروس دانشگاهی، فرصت مغتنمی برای افزایش آگاهی دینی دانشجویان و رفع شبهات دینی آنهاست.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان به ارزش و اهمیت این دروس پرداخت و اظهار کرد: از گذشته که دروس معارف را در کنار دروس عمومی ارائه می کردند برخی تصور می کردند که این دروس فاقد ارزش لازم هستند که این برداشت اشتباهی بزرگ است که باید برای دانشجویان روشن شود زیرا این دروس مهمتر از دروس تخصصی است و ما باید قدر این فرصت ها را دانسته و کار را به خوبی به انجام رسانده و مسئولیت پذیر باشیم.


وی گفت: موضوع علوم هفت تاست که شش تای آن راجع به مخلوق است و تنها یکی در خصوص خالق بوده که کار اساتید گروه معارف اسلامی شناخت و معرفت خدا است.


مدیر گروه های معارف اسلامی واحد اهواز افزود: در دروسی که مسئولیت تدریس آن را شما بر عهده دارید، مبحث در خصوص خداوند متعال است.


براتی جایگاه دروس معارف اسلامی را خاص و ویژه برشمرد و گفت: وظیفه ما اساتید گروه های معارف اسلامی فقط تدریس نیست بلکه باید از اخلاق، کرامت اسلامی، انقلاب و ولایت براساس عقلانیت دفاع کرده تا دانشجویان فطرت پاک خود را به کار گرفته و در مسیر درست و الهی حرکت کنند.


معاون آموزشی پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان نیز به رسالت و مسئولیت سنگین اساتید گروه های معارف اسلامی اشاره کرد و گفت: ما باید مسئولیت دینی را به عنوان یک سخن نیکو نصب العین خود قرار داده و امیدوارم به مدد و استمداد از خداوند در این مسئولیت موفق باشیم.



حجت الاسلام حسین زاده مطالبه گری و تامین نیازهای اساتید و مدیران گروه های معارف اسلامی را مورد توجه قرار داد و افزود: اساتید ما به تناسب مسئولیت خود باید از امکانات اولیه و مناسب برخوردار شوند.


حسین زاده توجه به زمان و برگزاری کلاس ها و افزایش کیفیت به عنوان مولفه های مهم در افزایش سطح دانشی دانشجویان اشاره کرد و خاطرنشان کرد: استفاده از اساتید دارای مجوز و اهتمام به اجرای بخشنامه های آموزشی و پژوهشی باید مورد توجه جدی متولیان قرار گیرد.


معاون آموزشی پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان اظهار کرد: تخصصی ترین کلاس باید کلاس های گروه معارف اسلامی باشد زیرا مبلغ و آموزش دهنده مفاهیم دین مبین اسلام ما هستیم.


وی الزام عملی اساتید و رعایت قواعد و قاعده پذیری اساتید گروه های معارف را مهم برشمرد و گفت: در معرفی مدیران گروه های معارف اسلامی دقت و مورد توجه و اهتمام ویژه قرار گیرد.



دکتر مهرداد افشون از اساتید گروه معارف واحد اهواز نیز در ابتدای نشست با تبریک سالروز فرا رسیدن ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن، به جایگاه مقام استاد در بیانات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: اگر استاد احساس مسئولیت داشته باشد، متعهد باشد، مثبت‌اندیش باشد، امیدوار باشد، عزم و نیت قاطع برای اقدام در کشور داشته باشد، این در دانشجو اثر می گذارد. اگر استاد معتقد به اصالت های میهنی خودش، اصالت های سرزمینی خودش باشد، معتقد به مبانی دینی خودش باشد، معتقد به مبانی انقلابی خودش باشد، در دانشجو اثر می گذارد.


در انتهای نشست اساتید گروه های معارف اسلامی استان خوزستان با طرح سئوالات خود پرداخته و پاسخ لازم را دریافت کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب