دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 اسفند 1396 - 17:24

رئیس جدید مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی دانشگاه تهران معرفی شد

مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی دانشگاه تهران امروز برگزار شد.
کد خبر : 265085

‌به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه تهران، در این مراسم دکتر محمود واعظی، به‌عنوان رئیس جدید مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی معرفی و از زحمات دکتر فیروز اصلانی تقدیر به‌عمل آمد. دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی دانشگاه تهران در این مراسم گفت: از زحمات رئیس قبلی که مدت طولانی تصدی این مرکز را به عهده داشتند قدردانی و هم‌چنین از جناب آقای دکتر واعظی که این مسئولیت را پذیرفتند، تشکر می‌کنم. امیدوارم رئیس جدید مرکز با کمک استادان محترم بتوانند زمینه خدمات بالایی را در دانشگاه تهران فراهم آورند و در کل کشور هم خدمات شایسته‌ای به انقلاب اسلامی ارائه کنند.


معاون پژوهشی دانشگاه تهران با تبیین انواع موسسات و تشریح عملکرد هریک از آنها اظهار کرد: ما در دانشگاه موسسات نوع دو و سه را داریم، که موسسات نوع دو عمدتاً بین رشته‌‌ای هستند و دانشگاه حمایت جدی از آنها ندارد و باید اذعان کرد که تقاضامحورند. موسسات نوع سه هم تقاضامحورند، ولی یک سازمان پشتیبان آنهاست و دانشگاه از این موسسات فقط پشتیبانی علمی می‌کند. دانشگاه به دنبال آن است که این‌گونه موسسات را هر چه بیشتر رونق دهد. اما با توجه به اینکه دانشگاه در شرایط مالی مطلوبی قرار ندارد و این موسسات را نمی‌توان به دولت تحمیل کرد باید آنها به گو‌نه‌ای خود را اداره کنند.


وی تصریح کرد: ما یک نوع موسسات دیگر هم داریم که موسسات نوع یک هستند. ولی با توجه به اینکه تعداد محققین در این موسسات محدود بود و دانشجویی که جذب می‌شد از پتانسیل کامل دانشگاه استفاده نمی‌کرد، در یک برهه زمانی دانشگاه تصمیم گرفت که این موسسات را در کنار دانشکده‌ها قرار دهد. که امیدوارم با سیاستی که دانشگاه در پیش گرفته این موسسات بتوانند از پتانسیل نیروی کارشناسی ارشد و دکترا بهره‌مند شوند.


معاون پژوهشی دانشگاه تهران در ادامه با عنوان اینکه یکی از این موسسات مرکز عالی مطالعات انقلاب اسلامی است افزود: این مر کز هم با توجه به صحبت‌هایی که انجام شد و مصوبه هیات رئیسه در کنار دانشکده معارف و اندیشه اسلامی قرار گرفت. درجلساتی که اساسنامه آن شکل گرفت از دانشکده‌های حقوق، ادبیات، علوم اجتماعی، مطالعات جهان، الهیات و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هم دعوت کردیم تا در این اساسنامه نقش داشته باشند.


رحیمیان خاطر نشان کرد: شورای سیاستگذاری موسسه متشکل از روسای این دانشکده‌ها و نماینده مقام معظم رهبری است، که در جلسه سیاستگذاری هستند واین بدان معناست که ما از پتانسیل دانشکده‌های مختلف هم بتوانیم استفاده کنیم. بنابراین من فکر می‌کنم که موفقیت دکتر واعظی در این است که علاوه بر استادانی که در این مرکز هستند از پتانسیل دانشکده‌های مختلف هم بتوانند استفاده کنند.


وی در پایان افزود: از جمله مواردی که دکترواعظی به آن اهمیت می‌دهند نقش بین‌المللی بودن مرکز است. ما نتوانستیم ابعاد وسیع انقلاب‌اسلامی را به کشورهای دیگر معرفی کنیم. با پتانسیل این مرکز و همکاری دانشکده‌های دیگر و با خصوصیاتی که دکتر واعظی دارند، امیدوارم دانشگاه به این امر مهم دست یابد.


در این مراسم دکتر علی عسکری، رئیس دانشکده معارف و اندیشه اسلامی نیز گفت: دکتر واعظی یکی از فرزندان انقلاب هستند و دغدغه انقلاب، علم و دانشگاه را دارند. لذا من بسیار امیدوارم که با حضورشان به ایده‌هایی که در این زمینه وجود دارد بیفزایند و بعد بین‌المللی و همکاری‌های بین دانشگاهی مرکز را قوی‌تر و منسجم‌تر کنند.


دکتر محمود واعظی، رئیس جدید مرکزمطالعات عالی انقلاب اسلامی نیز در این جلسه اظهار داشت: به هر دلیل جایگاه دانشگاه تهران در عرصه‌های بین‌المللی به‌ویژه در زمینه معارف انقلاب اسلامی خالی است.


وی با تبیین اینکه درخواست‌های مکرری از خارج کشور برای فعالیت در این عرصه ارائه می‌شود و با اشاره به اساسنامه مرکز گفت: وظیقه ما است که در ترویج اندیشه انقلاب اسلامی در همه عرصه‌ها به‌ویژه عرصه بین‌المللی فعالیت کنیم. البته این‌گونه کارها فردی نیست واین یک بحث ملی، هویتی وانقلابی ما است.


واعظی افزود: ما باید در زمینه ترویج، تبیین و ارتقای دانش انقلاب اسلامی با هم‌افزایی توان‌‌ها و مساعدت مسئولان ارشد دانشگاه در سطح آکادمیک فعالیت کنیم و در این زمینه منشأ اثرات خوبی باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب