دانشگاههای نسل سوم باید به سمت کارآفرینی از فعالیتهای پژوهشی بروند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر حسین حسینیتودشکی در اولین رویداد ایدهپردازی هوافضای انجمن علمی دانشکده هوافضا ایرآپ گفت: در حوزه هوافضا میتوان از دادههای موجود سازمان فضایی به خوبی استفاده کرد و نرمافزارهای موبایلی ساخت که نیاز مردم را در حوزه های مختلف هواشناسی و محیط زیست تامین کند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیر کبیر همچنین با اشاره به بحث نوآوری در دانشگاههای نسل سوم بیان کرد: ماموریت این دانشگاهها فقط پرداختن به تولید ثروت از علم نیست بلکه در کنار دیگر فعالیتهای آموزشی، فعالیتهای پژوهشی نیز باید به کارآفرینی بپردازند.
حسینی تودشکی تاکید کرد: پژوهشهای کاربردی از جنس نیازهای روز مردم است اما همچنین باید به پژوهشهایی توجه شود که نیازهای آینده را تامین کند.
معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنوان کرد: اگر به این کلان روندها توجه نکنیم به خصوص در زمانی که مشکلات اقتصادی افزایش مییابد یقینا در حوزههای مختلف انرژی، سلامت و ایمنی دچار مشکل خواهیم شد.
حسینی تودشکی ادامه داد: حتی همین پژوهشها نیز پژوهشهای کاربردی به شمار میآیند اما کاربردهای 20 سال آینده هستند و میتوان گفت حدود 70 درصد رسالههای دکتری در دانشگاههای مطرح آمریکا و اروپا از این دست پژوهشها هستند که دولت هم روی آنها سرمایهگذاری میکند.
وی تصریح کرد: اما در حوزه نیاز روز که میتواند منجر به اقتصاد دانشبنیان شود و برای صنعت ما در دسترستر هست در حوزه نوآوری شکل میگیرد.
معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: دانشگاههای نسل 3 هم به پژوهشهای بنیادی و پژوهشهای کاربردی و هم به کلان روندها توجه میکند.
حسینی تودشکی تصریح کرد: در حوزه بودجههای پژوهشی دانشگاهها در مصوبات دولت برای سال 97 شاهد پیشرفتهایی هستیم که شامل تخصیص 40 درصد از بودجه بخش تحقیق و توسعه شرکتهای دولتی برای انجام پژوهش با دانشگاهها است.
حسینی تودشکی گفت: این امر میتواند به ظهور شرکتهای دانشبنیان و افزایش نوآوری در دانشگاهها منجر شود زیرا اگر این شرکتها با دانشگاه تفاهمنامه نداشته باشند 40 درصد از بودجه بخش تحقیق و توسعه آنها تخصیص نخواهد یافت.
انتهای پیام/