دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 اسفند 1396 - 14:18

کلیات طرح تدوین سیاست‌ها و اولویت‌های برنامه سوم شهرداری تهران به تصویب رسید

اعضای شورای اسلامی شهر تهران کلیات طرح تدوین سیاست‌ها و اولویت‌های برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران را به تصویب رساندند.
کد خبر : 264014

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، در چهل و نهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران مرتضی الویری رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در تشریح سیاست‌ها و اولویت‌های برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران به طرح سیاست‌ها، راهبردهای اساسی، اولویت‌ها، مسائل کلیدی، الزامات، ویژگی‌ها و رویکردهای تدوین شده برای این برنامه اشاره و اظهار کرد: در ماده واحده‌های این طرح شهرداری مکلف شده گزارش عملکرد اجرای برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران مشتمل بر گزارش عملکرد طرح‌ها و پروژه‌های تکمیل شده نیمه تمام به همراه اهداف کمی برنامه‌ها و شاخص‌های اندازه گیری عملکرد را ارائه کند.


وی با بیان اینکه شهرداری مکلف است گزارش تحلیل از کیفیت برنامه مصوب و دلایل عدم تحقق احتمالی برخی از اهداف برنامه یاد شده را تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده به شورای شهر تهران ارائه کند، گفت: در لایحه برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران و برنامه راهبردی عملیاتی شهرداری تهران که از سال 1398 تا 1402 را شامل می‌شود. سیاست‌ها، راهبردهای اساسی با رعایت سیاست‌های کلی نظام ابلاغی مقام معظم رهبری، اولویت‌ها و مسائل کلیدی شهر و شهرداری و اقدامات اجرایی، سطوح، چهارچوب و ساختار برنامه و گزارشگری نظارت، پایش و ارزیابی تا پایان دی ماه سال آینده جهت بررسی و تصویب به شورای شهر تهران ارائه خواهد شد.


در ادامه جلسه، حجت میرزایی معاون برنامه ریزی و امور شورای شهرداری تهران نیز در تشریح سیاست‌ها و اولویت‌های برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران توضیح داد: در جلسه‌ای که چندی پیش در مورد رویکردها و سیاست‌های کلی برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران برگزار شده بود اعلام کرده بودیم که باید اهداف برنامه برای تدوین مشخص شود.


وی افزود: عقلانیت و هدفمندی که در تدوین این برنامه مورد تاکید قرار گرفته از موضوعات بسیار پراهمیت است و در بخش هدفمندی باید به این نکته توجه کنیم که این موضوع در سپهر تعیین اهداف و اولویت‌های شهر برای پایان برنامه محقق خواهد شد. در حقیقت باید مشخص شود که شهر به کجا می‌رود و آمال و اهدافش در پایان برنامه سوم چه خواهد بود.


میرزایی تصریح کرد: با وجود اینکه ظرف دو ماه گذشته مطالعات و مقدمات برنامه را انجام داده‌ایم اما باید اهداف و سیاست‌های برنامه توسط شورا به ما ابلاغ شود که این سیاست‌ها می‌تواند اهدافی که شورای قبلی تعیین کرده باشد و یا اهداف و سیاست‌های جدیدی باشد که در پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران درباره آنها تصمیم گیری شده است.


وی تاکید کرد:‌ امیدواریم در جلسه امروز اهداف و سیاست‌های جدیدی که تدوین شده مورد موافقت اعضا قرار گیرد.


پیشنهاد فخاری و شک در رای گیری


در ادامه بررسی سیاست‌ها و اولویت‌های برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران، الهام فخاری در بخش اولویت‌ها و مسائل کلیدی شهر که 7 اولویت برای آن تعیین شده گفت: سلامت اجتماعی، سبک زندگی و سلامت روان نیز به این بخش اضافه شود.


در جریان رأی گیری برای این پیشنهاد، احمد مسجدجامعی یکی از اعضای شورای شهر تهران در حال مکالمه با تلفن همراه بود که پس از رأی گیری اعلام کرد که با این طرح موافق است. این در شرایطی بود که تا پیش از رأی احمد مسجدجامعی پیشنهاد الهام فخاری 9 رأی موافق و 7 رأی مخالف آورده بود.


در این میان صدر اعظم نوری در خصوص رأی گیری مجدد اعتراض کرد و افزود: نباید یک جایی رأی گیری به صورت سیستمی باشد و جای دیگر به صورت دستی انجام شود. متاسفانه ریاست شورا به برخی از اعضا همواره اجازه صحبت می‌دهد و این افراد هر موقع که می‌خواهند توضیح می‌دهند و پرسشی را مطرح می‌کنند. نباید مبنایی خارج از آئین‌نامه بگذاریم و رویه‌ای را خارج از آئین‌نامه پایه گذاری کنیم.


در همین موقع محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در جواب نوری گفت: در جایی که رأی گیری سیستمی می‌شود می‌تواند دوباره به صورت دستی نیز آراء شمرده شود. سال 88 هم ما می‌گفتیم دوباره به صورت دستی آرا شمرده شود. من به عنوان ریاست شورا اختیار دارم و از اختیاراتم استفاده می‌کنم و رأی آقای مسجدجامعی را حساب می‌کنم.


نهایتا با تصمیم ریاست شورا رأی احمد مسجدجامعی در شمارش به حساب آمد و پیشنهاد الهام فخاری با 10 رای موافق و 7 رای مخالف به تصویب رسید.


در بخش دیگری از بررسی سیاست‌ها و اولویت‌های برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران امینی نائب رئیس شورای شهر تهران پیشنهاد داد که در بند دوم سیاست‌های تدوین شده موضوع نظارت که مقرر شده بوده توسط کمیسیون برنامه و بودجه انجام شود. به نظارت همه کمیسیون‌های تخصصی شورا تغییر پیدا کند. به این ترتیب تمامی کمیسیون‌های تخصصی شورا با استفاده از مشورت نخبگان اقدامات لازم برای نظارت و پایش را انجام خواهند داد که نهایتا این پیشنهاد امینی با 12 رأی موافق و 5 رأی مخالف به تصویب رسید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته