گرمازدگی موجب کمآبی و کاهش جریان خون میشود
دکتر محمدرضا بلوساز در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره خطرات ناشی از گرمازدگی و راههای پیشگیری از آن گفت: گرمازدگی در اثر افزایش درجه حرارت هوا ایجاد میشود و طی آن میزان آب بدن کاهش پیدا میکند که این مساله باعث اختلال در الکترولیت بدن و کاهش جریان خون میشود.
وی با بیان اینکه چهار گروه از افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به گرمازدگی هستند، گفت: کودکان زیر یک سال، افراد مشاغل سخت، میانسالان و بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن از قبیل دیابت، نارسایی کلیه، ریه و ...بیشتر در معرض خطر هستند.
رئیس انجمن کودکان ایران درباره علائم گرمازدگی عنوان کرد: خشکی دهان و مخاط، سستی و رخوت، افزایش تعداد تنفس، تپش قلب، استفراغ و تهوع، گیجی و منگی و حالت کما از جمله مهمترین علائم گرمازدگی هستند که به محض بروز افراد باید پیشگیری و درمان کنند.
بلوساز افزود: اگر علائم خفیف باشد افراد میتوانند با رفتن به محیط سرد و مصرف مایعات و استراحت به مدت 24 ساعت از تشدید علائم پیشگیری کنند اما اگر فرد دچار تهوع، استفراغ و دل درد شد باید علاوه بر تغییر محیط سریعا به پزشک مراجعه کند زیرا کاهش آب بدن به مقدار زیاد میتواند فرد را دچار شوک هایپوولمیک (کمآبی) کند.
وی با تاکید براینکه باید از گرمازدگی به عنوان یک بیماری یاد شود، گفت: با توجه به افزایش درجه حرارت هوا به افراد خصوصا آن دسته که دارای سابقه گرمازدگی شدید هستند توصیه میشود تردد خود را در ساعات بسیار گرم روز کاهش دهند.
انتهای پیام/