دوری از نگاه سیاسی و تقویت ارتباط با جامعه؛ رمز موفقیت دانشجویان در پیگیری مطالبات مردم
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - مسعود کیخا؛ جنبش دانشجویی با ورود به مشکلاتی که در جامعه وجود دارد، سعی کرده است مطالبات مردم را به گوش مسئولین برساند، اما دلایلی وجود دارد که باعث میشود برخی مطالبات حل نشده یا به درستی انعکاس پیدا نکنند.
به نظر برخی از فعالین دانشجویی یکی از دلایل روشن این موضوع، فاصله گرفتن از بدنه اجتماعی مردم است که در سالهای اخیر جنبش دانشجویی دچار آن شده است. فاصلهای که اجازه درک درست از مطالبات مردم را به جنبش دانشجویی نداده است.
محمدحسین رحیمیپور دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان کرمان، درباره این موضوع گفت: «گفتوگویی بین تشکلهای دانشجویی و مردم برقرار نمیشود و فاصلهای میان این دو ایجاد شده است. دانشجویان این روزها باید بیشتر در بین مردم حضور پیدا کنند و خود را از زندان دانشگاه، آزاد کنند و بیرون از دانشگاهها هم ورود کنند و با مردم به گفتوگو بنشینند.»
کاهش ارتباط تشکلهای انقلابی با مردم
علی دهقان دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر درباره ارتباط تشکلهای دانشجویی با مردم اظهار کرد: «تشکلهای دانشجویی به خصوص تشکلهای انقلابی، ارتباطشان با مردم کاهش یافته است، این معضل وجود دارد و ما هم به آن پی بردیم و به دنبال این هستیم که مشکل را بر طرف کنیم و در جهت برقراری ارتباط بیشتر با بدنه مردم اقداماتی انجام دهیم.»
حسین اخگرپور دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان درباره همراهی جنبش دانشجویی با مردم، نظر متفاوتی دارد و همراهی جنبش دانشجویی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: «اگر روند چند ساله گذشته بررسی شود، مشخص است که جنبش دانشجویی از ابتدا همین مطالباتی که مردم اکنون به این نتیجه رسیدهاند، داشته و با صدای بلند، بدون تعارف و مصلحت بیان کرده است.»
حضور در جمع مردم نیازمند بسترسازی است
امین اقرلو مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران نیز با تاکید بر حضور تشکلهای دانشجویی میان مردم، درباره ارتباط جنبش دانشجویی با مردم اظهار کرد: «اینکه در بین مردم حضور داشته باشند، لزوما اتفاق مثبتی نیست. پیگیری مطالبات مردمی درست است اما میان مردم بودن لزومی ندارد. البته شرایط فعلی نشان میدهد، که نیاز به حضور بین مردم هست، ولی ما این را دیر متوجه شدیم، گرچه که شرایط فراهم نبود. حضور بین مردم، نیاز به بسترهایی دارد، حتی وقتی که رهبری مشخصا توصیه میکنند این اتفاق بیافتد متاسفانه همراهی نمیشود.»
رضا کارگر دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اعتقاد دارد درست است که جنبش دانشجویی از نقطه مطلوب فاصله دارد اما همواره در کنار مردم در صحنه حضور داشتهاند.
اما فعالین دانشجویی جناحبازی و سیاسیکاری در جنبش دانشجویی را یکی دیگر از دلایل عدم موفقیت تشکلها در پیگیری مطالبات مردم میدانند. به زعم دانشجویان یکی از مشکلات دیگری که جنبش دانشجویی درگیر آن شده است و متاسفانه همین موضوع گاهی باعث اختلال در روند وظیفه جنبش دانشجویی برای پیگیری مطالبات میشود، سیاسیکاری است.
دور از نگاه سیاسی و جناحی؛ رمز موفقیت دانشجویان
دانشمیر مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد سیاسیکاری جنبش دانشجویی را آفت دانست و ادامه داد: «رمز موفقیت پیگیری مطالبات مردم، دور از نگاه سیاسی و جناحی است. متاسفانه گاهی اوقات سیاسیون از جنبش دانشجویی به عنوان تریبون استفاده میکنند و این باعث بیاعتمادی مردم به جنبش دانشجویی میشود. »
علی دهقان دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر درباره این موضوع گفت: «مردم که میبینند جنبش دانشجویی در برابر جریانات سیاسی به صورت جدی مقابله و مطالبه نمیکند و گاهی همراهی نیز میکند، به تشکلها به عنوان زبان گویای احزاب و جریانها نگاه میکنند.»
علی کیان مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی با انتقاد از احزاب سیاسی گفت: احزاب و گروهها خصوصا دوم خردادیها به دانشجویان و فضای دانشگاه، به عنوان پیشران و پیاده نظامی که اهداف آنها را در دانشگاه تحقق دهد، نگاه میکردند. پیاده نظام احزاب شدن سیاسی کاری است و این موضوع بعد از دوم خرداد اتفاق افتاد.»
رضا کارگر دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان سیاسیکاری جنبش دانشجویی را نتیجه نگاه سیاسیون دانست و بیان کرد: «متاسفانه سیاسیون در کشور ما جنبش دانشجویی را وابسته به حزب و جناح میدانند، این باعث میشود که در دولتها برخورد متفاوتی با تشکلهای مختلف بشود و این موضوع باید از سوی مسئولین اصلاح شود.»
انتهای پیام/