دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 اسفند 1396 - 10:59
وزیر علوم تاکید کرد؛

ایجاد 42 پارک علم و فناوری در 190 مرکز رشد در کشور/ صادرات 230 میلیون دلاری در پارک‌ها

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری باعث اشتغال 30 هزار نفر شده‌اند، گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان در پارک‌های علم و فناوری ظرفیت‌های بالایی در استان‌های کشور ایجاد کرده و باعث توسعه پایدار می‌شوند.
کد خبر : 262979

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر منصور غلامی در مراسم سی و یکمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی اظهار کرد: در این دوره از جشنواره از 10 طرح داخلی و 5 طرح خارجی تقدیر می‌شود و طرح‌های خارجی از 49 کشور جهان برای جشنواره خوارزمی ارسال شده است.


غلامی حضور دانشمندان جهان در این جشنواره را در راستای تعاملات وزارت علوم با کشورهای جهان دانست و افزود: در این جشنواره تا کنون 920 جایزه به محققان اعطا شده است. تاریخ کشور مملو از دانشمندانی است که هر یک نقطه عطفی از فعالیت‌های علمی و فناوری کشور بوده‌اند.


وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران برای حضور مجدد در عرصه‌های علم و فناوری جهان تلاش‌های مضاعفی انجام داده است بر این اساس در 40 سال گذشته 375 هزار مستند علمی از دانشمندان ایرانی در راستای ثبت جهانی علم منتشر شده است. به گونه‌ای که در حال حاضر ایران از لحاظ رشد و انتشار دستاورد علمی در منطقه رتبه اول و در جهان رتبه 16 را دارد.


وزیر علوم با اشاره به اینکه ایران در حوزه علم و فناوری‌های نوین نسبت به سایر کشورهای پیشرفته، دیر اقدام کرده است، گفت: با این وجود ایران در عرصه‌های فنون نوین حضور پررنگی داشته است. ایران در حالی یک درصد جمعیت جهان را دارد که 1/9 درصد مقاله‌های نمایه شده بین‌المللی و 2/9 درصد مقالات پر استناد توسط اساتید و پژوهشگران ایرانی ارائه شده است.


غلامی به اقدامات ایران در عرصه تولید فناوری‌های نوین اشاره کرد و افزود: 42 پارک علم و فناوری در 190 مرکز رشد در کشور ایجاد شده است که این مراکز با فراهم کردن اشتغال 300 هزار نفر موفق به فروش 3 هزار میلیارد تومان شده اند.


استقرار یک سوم شرکت‌های دانش‌بنیان در پارک‌های علم و فناوری


وی ادامه داد: در حال حاضر 470 شرکت در پارک‌های علم و فناوری مستقر شده‌اند که این تعداد یک سوم کل شرکت‌های دانش‌بنیان کشور را شامل می‌شود.


وزیر علوم با اشاره به اینکه ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در پارک‌های علم و فناوری ظرفیت‌های بالایی در استان‌های کشور ایجاد کرده و باعث توسعه پایدار می‌شود، تصریح کرد: در سال جاری با توجه به بسترهای ایجاد شده میزان صادرات پارک‌های علم و فناوری کشور از 230 میلیون دلار فراتر می‌رود که این عدد نشان دهنده افق روشن کشور به دلیل ایجاد زیست بوم نوآوری در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها بوده است.


غلامی با بیان اینکه حرکت پرشتاب علمی و ایجاد زمینه توسعه فناوری و همکاری میان دانشگاه‌ها دریچه جدیدی در توسعه پایدار ایجاد می‌کند، گفت: حضور دانشمندان برجسته از سایر کشورها در این مراسم در راستای همکاری جامعه علمی کشور با محققان سایر کشورها بوده است.


سهم 22 درصدی همکاری‌های پژوهشی بین‌المللی از انتشارات علمی محققان کشور


وی افزود: در 4 سال اخیر حجم همکاری‌ها و مبادلات علمی ایران به میزان چشم‌گیری افزایش یافته است و در حال حاضر 22 درصد از انتشارات علمی محققان کشور در قالب همکاری‌های پژوهشی بین‌المللی بوده است.


وزیر علوم ادامه داد: در این راستا وزارت علوم دو ماموریت ملی را در دستور کار قرار داده است. حمایت کامل از زیست بوم نوآوری برای توسعه علم و فناوری، تجاری‌سازی و تبدیل دانش به ثروت و ایفای نقش در حل چالش‌های ملی کشور با همکاری دستگاه‌های متولی انجام می‌شود بنابراین این موارد از ماموریت‌های وزارت علوم به حساب می‌آیند.


غلامی تاکید کرد: ‌این وزارتخانه با همکاری وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و هماهنگی میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی اقدام به ایجاد توسعه زیست بوم نوآوری در کشور کرده‌اند و در این صورت در آینده شاهد اثرات بزرگی در فضای اقتصادی کشور خواهیم بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب