ورود به عرصه تمدن نوین اسلامی از ضروریات مراکز علمی است
دکتر کامیار ثقفی درباره برگزاری همایش «تمدن نوین اسلامی» توسط دانشگاه شاهد به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: دانشگاه شاهد به لحاظ فلسفه وجودی و به عنوان دانشگاه مولود انقلاب و دانشگاه ارزشی شناخته میشود و طبیعی است که نسبت به تمام موضوعاتی که وزن و جایگاه ارزشی دارند، احساس مسئولیت بکند.
وی افزود: به همین دلیل و با توجه به خلایی که در این زمینه احساس میشد و به دلیل اینکه تعریف روشن و تبیین کافی و مورد اجماع، درباره ویژگیها، شاخصها، ابعاد و مولفههای اهداف انقلاب اسلامی تاکنون وجود نداشته است، برای تحقق اینها به موضوع تمدن اسلامی ورود کرده است.
رئیس شورای سیاستگذاری همایش تمدن نوین اسلامی ورود به عرصه تمدن نوین اسلامی را از ضروریات مراکز علمی کشور عنوان کرد و گفت: عرصه تمدن نوین اسلامی، عرصهای است که باید مراکز دانشگاهی و حوزه به آن ورود کند.
رئیس دانشگاه شاهد اضافه کرد: متاسفانه دیر به تمدن نوین اسلامی توجه شد و دانشگاه شاهد نیز سه سال است که به این موضوع پرداخته است و این اتفاق به معنای آن است که حدود سی و شش سال دیر عمل کردهایم و باید از ابتدای انقلاب اسلامی به موضوع اینچنین مهم میپرداختیم.
ثقفی با تاکید بر لزوم تعریف دقیق از چارچوب مفهومی تمدن اسلامی افزود: به دلیل این که تمدن نوین اسلامی نگاه به آینده است، تا زمانی که هدفگذاری روشن، مبنایی و ایدئولوژیک در این حوزه صورت نگیرد، ورود به عرصه عمل منجر به عملزدگی خواهد شد.
وی تصریح کرد: اگر چارچوب نظری روشن نباشد، مشخص نیست، کاری که انجام میدهیم درست است یا خیر؟ به همین دلیل طبیعی است که در آغاز راه، در چندین همایش ابتدایی، درپی دریافت اندیشههای اندیشمندان و صاحبنظران و در جهت همگرایی نهادها و دستگاههای نظام پیش برویم و پس از آن جهتگیریها را به سمت حوزههای کاربرد، بیشتر خواهیم کرد.
رئیس شورای سیاستگذاری همایش تمدن نوین اسلامی با بیان اینکه مراحل رسیدن به تمدن نوین اسلامی تا حدوی واضح و روشن است بیان کرد: به عنوان مثال یکی از مرحلهها و پلههای مهم حرکت آتی ما در جهت رسیدن به اهداف انقلاب، موضوع دولت اسلامی به معنای کلیت حاکمیت است.
رئیس دانشگاه شاهد درباره کاربردیشدن اندیشههای تمدنی گفت: پرداختن به این حوزه در حال حاضر ملموس است، یعنی امکان ورود به عرصههای کاربردی و شاخص گزاریهایی که ما را به سمت دولت اسلامی با ویژگیهای خاص مربوط به آن، نزدیک بکند نسبت به حوزه تمدن اسلامی قابلیت درک بیشتری دارد.
وی ادامه داد: در همین راستا یکی از نهادها اخیرا همایشی تحت عنوان نسبت دولت اسلامی و تمدن نوین اسلامی برگزار کرده و دانشگاه شاهد نیز برنامهریزی کرده است تا همایش دانشجویی سال آینده را با قابلیت کاربردی بیشتر برگزار کند.
رئیس شورای سیاستگذاری همایش تمدن نوین اسلامی درباره شرایط فکری و فرهنگی دانشجویان برای حرکت به سمت تمدن اسلامی اظهار کرد: مقام معظم رهبری سال گذشته در جمع نخبگان، پس از بیان شاخصهایی که نسل جوان در تمدن اسلامی باید به آنها مجهز باشد فرمودند: «الحمدلله امروز در نسل جوان حاضر، افراد بسیاری داریم که چنین ویژگیهایی را دارند.» اما برای حرکت به سمت تمدن اسلامی نیاز به گستردهتر شدن و افزایش افراد یا نسلی است که دارای این شاخصها باشند.
ثقفی ادامه داد: در حال حاضر پتانسیل خوبی در بین دانشجویان است، در عین حال عقب ماندگیهایی نیز وجود دارد که حاصل کمکاری دست اندر کاران و مسئولین کشور خصوصا مسئولین حوزه فرهنگ است، که ضعفهای جدی وجود دارد.
رئیس دانشگاه شاهد در پایان گفت: شرایط فعلی بیانگر آن است که در جایگاهی که باید حضور داشته باشیم، قرار نداریم. اما این که آیا در مسیر هستیم یا خیر؟ باید گفت بله؛ قطعا پیشرفتها و جایگاهی که امروز انقلاب اسلامی دارد، نشاندهنده آن است که انقلاب مسیر خود را با موفقیت طی کرده است.
انتهای پیام/