دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 اسفند 1396 - 10:24
نخستین بانوی قهرمان آسیا در رشته دو و میدانی در گفت‌وگو با آنا:

حمایت از ورزش، نشانه پیشرفت، نشاط و پویایی دانشگاه آزاد اسلامی است

نخستین بانوی قهرمان آسیا در رشته دو و میدانی و دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، حمایت دانشگاه آزاد اسلامی از ورزش را نشانه پیشرفت، نشاط و پویایی این دانشگاه دانست.
کد خبر : 259446

سپیده توکلی از دانشجویان واحد شاهرود، بانویی است که توانست قهرمان ماده پنج‌گانه و نایب‌قهرمان پرش ارتفاع مسابقات آسیایی دو و میدانی داخل سالن قهرمانی آسیا شود؛ وی که دانشجوی دوره دکتری تربیت‌بدنی این واحد دانشگاهی است توانست در آخرین رقابت بانوان مسابقات دو و میدانی داخل سالن قهرمانی آسیا با امتیاز 4 هزار و سی‌ و هشت قهرمان ماده پنج‌گانه شود. به همین مناسبت از وی خواستیم تا در گفت‌وگویی با خبرنگار خبرگزاری آنا شرکت کند.


*لطفاً خودتان را معرفی کنید.


-سپیده توکلی متولد 1367؛ کارشناسی مهندسی صنایع گرایش برنامه‌ریزی و تحلیل سیستم‌ها از دانشگاه آزاد تهران جنوب و کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی از واحد تهران مرکز دارم؛ اکنون نیز دانشجوی دکترای مدیریت ورزش دانشگاه آزاد شاهرود هستم.


*در مورد روند پیشرفت ورزشی خود بگویید.


-از 16 سالگی وارد عرصه دو و میدانی شدم و تقریباً یک سال بعد به اردوی تیم ملی دعوت شدم و حدود 12 سال است که عضو تیم ملی دو و میدانی ایران هستم.


*چه افرادی مشوق شما بودند؟


-در رده اول پدر و مادرم که همیشه حامی من بودند و من را تشویق به ورزش کردند و همیشه از من حمایت کردند. خیلی پیش آمده که موانعی وجود داشته و من خیلی دلسرد شدم ولی خانواده‌ام بودند که باعث شدند من این راه را ادامه بدهم و هیچ‌وقت از هدفم دست نکشم.


*وضعیت رشته ورزشی شما در ایران چگونه است؟


-دو و میدانی بانوان در حال رشد است و وضعیت بهتری پیدا می‌کند. همه دختران دو و میدانی کار با انگیزه بیشتری دارند تمرین می‌کنند و هر روز رکوردهایشان بهتر می‌شود و ما شاهد رکوردشکنی در اکثر ماده‌های ورزشی در این رشته هستیم. در بین دختران و در رشته‌های دیگر هم همین‌طور است؛ می‌بینید که هر روز در سطح آسیا و جهان دخترانی از ایران هستند که افتخارآفرینی می‌کنند و باعث شدند که پرچم کشورمان در سایر نقاط جهان به اهتزاز درآید.



*تاکنون چه مقام‌هایی را کسب کرده اید؟


-من 5 مدال غرب آسیا دارم. در رشته‌های پرش ارتفاع و هفتگانه و 4 در 400 متر امدادی و مدال برنز قهرمانی آسیا در سال 2012 در کشور چین را هم به دست آوردم. در ماده پنج‌گانه دو مدال نقره دارم که در مسابقات قهرمانی آسیا سال 2016 در رشته‌های پنج‌گانه و 4 در 400 متر کسب کردم.


*در مسابقات آسیایی 2018 شما همه نوع موفقیتی از قبیل رکوردشکنی، قهرمانی و نایب‌قهرمانی را به دست آوردید؛ در این مورد هم توضیحی بدهید.


-در این دوره از مسابقات که کشور ایران میزبان بود، یعنی مسابقات آسیایی داخل سالن 2018 توانستم یک مدال نقره در پرش ارتفاع و یک مدال طلا در پنج‌گانه کسب کنم که این مدال پرش ارتفاع نخستین مدال قهرمانی آسیا در رشته پرش ارتفاع بعد از انقلاب اسلامی بود و با مدال طلایی که در رشته پنج‌گانه کسب کردم توانستم با عبور از رکورد 4000 وارد رنکینگ جهانی بشوم و اولین دختر ایرانی باشم که این جایگاه را به دست آورده است و خب در مسابقات اخیر دو تا رکوردشکنی داشتم در ماده پرش ارتفاع و پنج‌گانه و در کل هم رکورددار پرش ارتفاع داخل سالن و خارج سالن و پنج‌گانه و هفتگانه ایران هستم. البته مقام سوم مسابقات جایزه بزرگ آسیا در ماده پرش ارتفاع سال 2015 را هم در کارنامه خود دارم.



*با چه رکوردهایی این موفقیت‌ها را کسب کردید؟


-پرش ارتفاع با رکورد 1/83 و پنج‌گانه با رکورد 4038 و هفتگانه با رکورد 5443


*سطح مسابقات چگونه بود؟


-تقریباً 21 کشور در این مسابقات شرکت کرده بودند و رقیب‌های من در هر دو ماده با ورزشکارانی از کشورهای ازبکستان، قزاقستان، ترکمنستان، هنگ کنک و چین بود و سطح مسابقات هم به‌ طور کلی خیلی بالا بود. البته چون ما میزبان بودیم خیلی برای ایرانی‌ها مفید بود چون می‌توانستیم در هر ماده 3 شرکت‌کننده داشته باشیم و این می‌توانست سطح مدال‌آوری ما را قطعاً بالا بیاورد و همین اتفاق افتاد و ایران بعد از قزاقستان عنوان نایب‌ قهرمانی را کسب کرد.


*چه برنامه‌هایی برای رقابت‌های آینده ورزشی خود دارید؟


-اکنون استراحت کوتاهی می‌کنم و بعد برای مسابقات بازی‌های آسیایی جاکارتا آماده می‌شوم که یکی از اصلی‌ترین میادین بین‌المللی در سطح آسیا است. با این دوره که در مسابقات آسیایی شرکت می‌کنم سومین دوره‌ای است که شرکت خواهم کرد. در سال 2010 مسابقات آسیایی گوانگجو شرکت کردم در ماده هفتگانه و موفق شدم با رکوردشکنی مقام ششم را کسب کنم و در مسابقات آسیایی اینچه اون نیز با رکوردشکنی در ماده پرش ارتفاع در کل در مجموع هفتگانه ششم شدم. البته در آن مسابقات می‌توانستم مدال‌آوری داشته باشم ولی متأسفانه با یک خطای یک میلی‌متری امتیازم را در یکی از ماده‌های پرش طول از دست دادم و مدال از دستم پرید.


*آیا با تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد هم همکاری دارید؟


-دانشگاه آزاد همیشه به‌ عنوان یک تیم بزرگ در مسابقات مختلف شرکت کرده و من هم در مسابقات باشگاهی در تیم دانشگاه آزاد هستم و 3 سال است که دانشگاه آزاد قهرمان پیاپی مسابقات باشگاهی دو و میدانی بوده و هم‌اکنون هم عضو تیم دو و میدانی دانشگاه آزاد هستم و مربی تیم دانشگاه، یعنی هم مربی هستم و هم ورزشکار و خوشحالم که توانسته‌ام سه دوره پیاپی تیم را قهرمان کنم.


*سطح تربیت‌بدنی دانشگاه را چگونه می‌بینید و آیا دانشگاه آزاد اسلامی توانسته است نقش خود را در ورزش کشور به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان ایفا کند؟


-در مورد دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود خیلی راضی هستم، استادان خوب و خیلی محترم و با علم و دانشی در این دانشگاه حضور دارند و خیلی خوشحالم که در واحد شاهرود درس می‌خوانم و از این نظر که خیلی با دانشجویان شان خوب رفتار می‌کنند و از نظر سطح برخورد و کیفیت تدریس واقعاً خیلی راضی‌کننده است.


در سطح کشور هم دانشگاه آزاد حرف اول را در ورزش می‌زند و واقعاً پویایی و حرکت را می‌توان از حمایت این دانشگاه از ورزش و ورزشکاران آن دید و این خود نشانه‌ای از دانشگاه پیشرفته و بانشاط است.


* و حرف آخر..


جا دارد از خانواده‌ام و همسرم و مربی‌ام تشکر ویژه داشته باشم که من را حمایت کردند و هیچ‌گاه من را تنها نگذاشتند تا این موفقیت‌ها را کسب کنم.


گفت‌وگو از سید امیر رضا حسینی نژاد


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب