دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 بهمن 1396 - 13:45

گوگل پزشک رباتیک می‌سازد

کمپانی گوگل هوش مصنوعی به نام «روبومدیکس» را توسعه داده است که سریع‌تر از پزشک بیماری را تشخیص می‌دهد.
کد خبر : 259106

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، این هوش مصنوعی می‌تواند بیماری‌ها را، از سرطان گرفته تا بیماری چشم، سریع‌تر از پزشکان تشخیص دهد.


«دیپ مایند»، شرکت هوش مصنوعی گوگل، با چند بیمارستان قرارداد بسته است تا تکنولوژی برای تشخیص بیماری‌ و ارائه روش درمان موثر توسعه دهد.


حالا محققان یافته‌های امیدوارکننده‌ای را از یک پروژه دو ساله در بیمارستان لندن به دست آورده‌اند.


این تکنولوژی برنامه‌ریزی شده است تا علائم بیماری‌هایی مانند آب سیاه، نابینایی دیابتیک و دژنراسیون وابسته ‌به ‌سن ماکولا (یک وضعیت پزشکی است که ممکن است نتیجه آن تاری یا از دست دادن بینایی در مرکز دید باشد) را در بیماران تشخیص دهد.


حالا دانشمندان فکر می‌کند که این تکنولوژی می‌تواند در عرض چند سال وارد فاز آزمایش‌های بالینی شود.


دانشمندان با اسکن از شبکیه هزاران بیمار یک الگوریتم، دستورالعمل‌ها و قوانین ریاضی که می‌تواند برای سوالات جواب ارائه کند، توسعه دادند که می‌تواند بیماری را تشخیص دهد.


این برنامه با استفاده از اطلاعات تحلیل شده از بیماران مبتلا به بیماری‌های چشمی مانند آب سیاه، نابینایی دیابتکی و دژنراسیون وابسته ‌به ‌سن ماکولا آموزش دیده است.


بدین ترتیب این برنامه با استفاده از چنین پایگاه اطلاعاتی قادر به شناسایی علائم بیماری در فرد است.


به گفته متخصصان گوگل، این هوش مصنوعی می‌تواند اسکن‌ها را سریع‌تر و دقیق‌تر از انسان‌ها بخواند که این باعث می‌شود سریع‌تر و دقیق‌تر از پزشکان بیماری را تشخیص دهد.


در حال حاضر از این نرم‌افزار برای خواندن اسکن‌های رادیوتراپی در بیمارستان‌ دانشگاه لندن و خواندن اسکن‌های ماموگرافی در کالج سلطنتی لندن استفاده می‌شود.


پروفسور پنگ‌تی خا، سرپرست ارشد این مطالعه، می‌گوید: «این تکنولوژی قادر به تشخیص بیماری‌های چشمی رایج است. اگر بتوانیم این بیماری‌ها را زودتر تشخیص دهیم و درمان کنیم، بیماران شانس بیشتری دارند تا بینایی خود را حفظ کنند».


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب