دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 بهمن 1396 - 09:47
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد؛

همکاری ایران و «اپدیم» برای تبادل اطلاعات و تجارب در زمینه بلایای طبیعی

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت:‌ برای تقویت اپدیم(مدیریت اطلاعات بلایای طبیعی آسیا و اقیانوسیه) از همه ظرفیت‌های تخصصی و کارشناسی ایران استفاده می‌کنیم و تا کنون نیز مبلغ 3 میلیون و 300 هزار دلار به تاسیس «اپدیم» کمک کرده‌ایم.
کد خبر : 256115

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدباقر نوبخت معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در مراسم افتتاحیه مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا، آسیا و اقیانوسیه را جزو پرخطرترین مناطق بلاخیز در جهان اعلام کرد و گفت: این دو منطقه بیشترین میزان آسیب ناشی از بلایای بزرگ را متحمل شده‌اند به طوری‌که فقط در سال گذشته 59/3 میلیون نفر در منطقه تحت تاثیر بلایا قرار گرفتند و این بلایا منجر به خسارت اقتصادی به میزان 45 میلیارد دلار شد.


وی افزود: بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران با توجه به تجارب خود در زمینه بلایای ویرانگر طبیعی از جمله زلزله، طوفان شن، ریزگرد، خشکسالی و سیل اطلاعات زیادی در این زمینه دارد و می‌خواهد این تجارب و اطلاعات را در اختیار کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه قرار دهد تا همگی از آن بهره‌مند شوند.


وی به زمین‌لرزه بزرگ شهر تاریخی بم در سال 2003 اشاره کرد و گفت: در این زمین‌لرزه 31 هزار نفر از هموطنان خو را از دست دادیم و حدود 80 درصد بناهای تاریخی این منطقه تخریب شد. البته همه تجارب و همکاری‌ها محدود به احیای بناهای تاریخی نیست و قابل تسری به سایر بلاهای طبیعی نیز هست زیرا بعد از تخریب ارگ تاریخی بم ایران توانست نسبت به احیای این بنای تاریخی و باستانی اقدام کند و حاضر است تجارب این دستاورد بزرگ را با افتخار در اختیار سایر کشورهای منطقه قرار دهد.


نوبخت همچنین به زلزله اخیر سرپل ذهاب اشاره کرد و گفت:‌ در زلزله استان کرمانشاه نیز بسیاری از هموطنان خود را از دست دادیم و این فاجعه دلیلی بر ضرورت اقدام هماهنگ و پیشگیرانه در برابر بلایا است که اپدیم می‌تواند در این زمینه ایفای نقش کند همچنین ایران به اسکاپ پیشنهاد داده است در قالب برگزاری کارگاه آموزشی تجارب خود را در زمینه احیای ابنیه تاریخی و مقاوم‌سازی زیرساخت‌های عمرانی در اختیار سایر کشورهای منطقه قرار دهد به عنوان مثال در مورد زمین‌لرزه ویرانگر سال 2015 در کشور نپال ابنیه تاریخی نیز مانند سایر سازه‌ها دچار خسارت و تخریب شد، اپدیم متعهد شده است از طرح مطالعاتی تفصیلی خطرپذیری نپال حمایت کند و کمک‌های فنی برای مقاوم‌سازی ابنیه تاریخی و میراث فرهنگی این کشور را بر اساس تجارب زلزله بم فراهم کند. بر همین اساس هیات‌های تخصصی و کارشناسی با کمک فنی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی ایران در همکاری با اپدیم به این کشورها اعزام شدند.


نوبخت ادامه داد:‌ ایران انتظار دارد که سایر کشورهای منطقه نیز تجارب خود را در زمینه مدیریت اطلاعات بلایا در اختیار سایر اعضای اسکاپ قرار دهد تا در نتیجه تشریک مساعی بتوانیم زندگی بهتری را برای هموطنان خود ایجاد کنیم.


رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور یادآور شد:‌ جمهوری اسلامی ایران خود را متعهد می‌داند که از تمام ظرفیت‌های تخصصی و کارشناسی خود برای تقویت اپدیم استفاده کند که از جمله این ظرفیت‌ها می‌توان به مرکز تحقیقات ساختمانی و مسکن، سازمان ملی نقشه‌برداری، پژوهشکده بین‌الملی لرزه‌نگاری و مهندسی زلزله و همچنین دانشگاه تهران اشاره کرد. همچنین ایران ضمن تمهید ساختمان مقر اپدیم تا کنون مبلغ سه یملیون و 300 هزار دلار به تاسیس اپدیم کمک کرده است.


نوبخت پیشنهاد کرد: با اهتمام شورای حکام اپدیم و دبیر اسکاپ از قابلیت‌های موجود در کشورهای عضو و همچنین نهادهای بین‌المللی مانند موسسات مرتبط با سازمان ملل متحد در استفاده از اطلاعات بلایا بهره‌گیری شود تا همه کشورهای عضو از نتایج این همکاری بهره‌مند شوند.


وی بیان کرد: اپدیم به طور فعال توانایی خود را در مقابله با خطرات فرامرزی بلایا از طریق اتخاذ رویکرد آمادگی برای خطرات چند گانه و تاکید بر بلایای فرامرزی گسترش می‌دهد تا از این طریق بتواند به یاری و کمک دیگر اعضای اسکاپ گام‌های ارزشمندی در زمینه مدیریت بلایا و کاهش خطر بردارد.


وی یادآور شد: برخی از نمایندگان مراکز فنی مشارکتی جمهوری اسلامی ایران که سرشار از تجارب ارزشمند و تخصص هستند مایلند تا در صورت لزوم تجارب خود را به عنوان بخشی از گروه مشارکتی اپدیم با دیگر کشورها به اشتراک بگذارند تا در نتیجه تشریک مساعی و انجام همکاری‌های متقابل شبکه‌ای از تبادل دانش و اطلاعات در میان کشورهای عضو در قالب همکاری‌های جنوب- جنوب محقق شود و امیدواریم با تعاملات و گفت‌وگوهای سازنده میان کشورها، اپدیم بتواند در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار و چارچوب سند در حیطه کاهش مخاطرات بلایا برای همه کشورهای منطقه اسکاپ مفید باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب