محقق ایرانی چند جایزه بینالمللی مهندسی را از آن خود کرد
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، سال قبل، دکتر اسماعیلی موفق به دریافت معتبرترین جایزه مهندسی از آکادمی سلطنتی سوئد شد، که هر ساله معتبر ترین جایزه علمی جهان (نوبل) را در زمینه شیمی، فیزیک، ادبیات، و پزشکی به برجستهترین دانشمندان دنیا اهدا میکند.
این جایزه به دلیل تحقیقات در زمینهٔ آلیاژی سبک فلزی و نیمهفلزی به او اهدا شده بود. دکتر اسماعیلی، بهتازگی سه جایزه معتبر جهانی از انجمن مهندسی مواد و خوردگی، انجمن جهانی الکترشیمی، مرکز علمی آکتا متریالیا و موسسه بینالمللی فلزات (مراکز علمی مستقر در آمریکا) را از آن خود کرد. این جوایز به دلیل تحقیقات بنیادین در زمینه تولید انبوه آلیاژهای فوق سبک به ایشان اهدا شده که میتوند منجر به تحولی عظیم در صنعت حملونقل زمینی (خودروسازی)، ریلی و هوایی (هواپیماسازی) شود.
دکتر اسماعیلی توسط پیش از 30 نفر از دانشمندان برجسته این رشته علمی از سراسر اروپا و آمریکای شمالی نامزد دریافت این جوایز شده بود. به نقل از انجمن جهانی الکتروشیمی، دکتر اسماعیلی جوانترین دانشمند در تاریخ اهدای این مرکز علمی است که از بین حدود ۱۰۰ نفر کاندیدا موفق به دریافت این جایزه شده است.
نتیجهٔ تحقیقات وی بهزودی منجر به کاهش زیادی در وزن وسایل نقلیه میشود. مصرف سوخت با این روش به شدت کاهش مییابد و در نهایت از ورودی میلیونها تن گاز CO2 به اتمسفر جلوگیری میشود. این گاز سمی در حال حاضر منجر به مرگ روزنه هزاران انسان بیگناه و بیماریهای مرتبط با این گاز در هزاران نفر دیگر در سراسر دنیا میشود. به همین دلیل این تحقیقات میتواند گام بسیار بزرگی در زمینه کاهش گازهای گلخانهای و گرمایش زمین شود. دانشمندانی که او را برای دریافت این جوایز نامزد کرده بودند کار این محقق جوان ایرانی را یک انقلاب در زمینه مهندسی معرفی کردند.
به گفته این محقق ایرانی، روشِ نوین ارائه شده، که بر پایه تغییرات ریز ساختاری مواد در سطح نانومتری است، این قابلیت را دارند که به طور همزمان باعث افزایش مقاومت به خوردگی و مقاومت به استرسهای حرارتی-مکانیکی همهٔ فلزاتی شود که به روشِ ریختهگری تولید میشوند و این یعنی تحقیقات در این حوزه سالها ادامه خواهد داشت. نتایج حاصل شده از این تحقیقات بهخوبی اهمیت این رشته مهندسی در زندگی ما رو نشون میدهد.
در طول سه ساله اخیر، تحقیقات دکتر اسماعیلی توسط نهادهای تحقیق محور اتحادیه اروپا و وزارت تحقیق و توسعه سوئد پشتیبانی مالی شده است. دکتر اسماعیلی در حال حاضر با شرکتهای خودروسازی اروپا از جمله ولوو، مرسدس بنز و آئودی در حال همکاری است و بهزودی کار تحقیقاتی خود را در دانشگاه MIT آمریکا ادامه خواهد داد. او اخیرا مدیریت یک پروژه بینالملی در زمینه آلیاژی منیزیوم با مقاومت به ویژگیهای منحصر بهفرد مهندسی (مقاوم به خوردگی و استرسهای مکانیکی) را بر عهد داشت که متشکل از دانشمندانی از سوئد، آلمان، اسپانیا، انگلستان، استرالیا و آمریکا بود. بخشی از نتیجه تحقیقات این تیم علمی اخیرا به شکل یک مقاله ۱۰۰ صفحهای در یکی از معتبرترین مجلات علمی دنیا به چاپ رسیده است، که در حال حاضر یکی از مقالات با ببیشترین تعداد دانلود از این مرجع علمی نیز است.
دکتر اسماعیلی همچنین گفت: «من بسیار خوشحالم از این که کار تحقیقاتی انجام شده منجر خواهد شد به آیندهای بهتر برای فرزندانمان و به طور کلی نسلهای آینده که میخواهند جایی برای زندگی در این کره خاکی داشته باشند».
انتهای پیام/